Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810

Ο Snapdragon 810 μας απασχόλησε αρκετά με τα θέματα υπερθέρμανσης που είχε (ή κατά την Qualcomm δεν είχε). Ναυαρχίδες όπως Sony Xperia Z4 (Z3+) και HTC One M9 αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν, ενώ άλλες όπως Samsung Galaxy S6 και LG G4, να αποστασιοποιηθούν. Αναμενόμενο είναι επομένως να στραφούν τα βλέμματα στον Snapdragon 820.

Το νέο chipset ναυαρχίδα της Qualcomm αναμένεται να κατασκευαστεί με την διαδικασία των 14nm, ίδια διαδικασία που χρησιμοποιείται στον Exynos 7420 που φοράνε Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge.

O Snapdragon 820 πέρασε από το Geekbench benchmark test και έδωσε single-core σκορ 1732 πόντων, ενώ στο multi-core test το αποτέλεσμα ήταν 4970 πόντοι. Το πρώτο τεστ αφήνει πίσω τον Exynos 7420 του Galaxy S6 με 1486 και το Xiaomi Mi Note Pro με Snapdragon 810 στους 1227 πόντους.

Ωστόσο, στο multi-core test, ο Snapdragon 820 μένει πίσω από τον Exynos 7420 που προηγείται με 5284, αλλά ξεπερνά τον προκάτοχό του, Snapdragon 810 που είναι στους 4424 πόντους.

Sony, HTC και Xiaomi λέγεται ότι θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσουν τον νέο επεξεργαστή της Qualocmm ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810, Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810

Exynos 7420 SoC

Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810, Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810

Snapdragon 810 SoC

Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810, Snapdragon 820: Τα πρώτα benchmarks απέναντι σε Exynos 7420 και 810

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Αυτό δείχνει ποσο μπροστά είναι η σαμμυ που ο 7420 υπάρχει ΗΔΗ ενώ ο 820 ΘΑ υπάρξει…. και φυσικά η σαμμυ δεν θα μεινει τότε με σταυρωμένα χέρια και θα βγάλει κάτι βελτιωμένο του 7420…οποτε πάλι μπροστά θα είναι και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά…..

Ιωαννης jb

Η αλήθεια είναι ότι η Samsung εχει κυρηξει πόλεμο εδώ και ενάμιση χρόνο στην Qualcomm!
θα κάνει τα πάντα για να δείχνουν τα benchmarks οτι οι δικοί τις επεξεργαστές είναι πιο γρήγοροι!
Νομίζω πως ο νέος snapdragon θα είναι κορυφή!

Solon

Μου κάνει εντύπωση η πολύ μικρή διαφορά με τον 810 στο multi-core. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι δείγμα ότι οι πυρήνες στον 820 όταν δουλεύουν όλοι μαζί είτε υποχρονίζονται είτε δεν δουλεύουν όλοι και αυτό για να αποφευχθούν τα φαινόμενα υπερθέρμανσης. Διαφορετικά δεν εξηγείτε η τόσο μικρή διαφορά. Ωστόσο για μένα μετράει περισσότερο το sinlge-core σκορ καθώς ελάχιστες εφαρμογές χρησιμοποιούν πάνω από 2 πυρήνες. Και σε αυτό το σημείο η υπεροχή του είναι φανερή.
Επίσης είμαι περίεργος να δω που θα τυπώσει αυτή την φορά στα 14nm η Qualcom αφού η TSMC έχει θάψει πολύ κόσμο τελευταία και πιστεύω πως ούτε τώρα θα καταφέρει να τυπώσει απροβλημάτιστα στα 14nm. Global Foundries ίσως;

Nikos

Μα η samsung θα φτιάχνει τους 820….χαχα.
Ο exynos 7420 της samsung δεν δείχνει μόνο στα bench ότι είναι ο πιο γρήγορος Αλλά και στην πράξη γελοιοποιεί οτιδήποτε κυκλοφορεί.

fotis lgg3

Δηλαδη
1.η samsung με τη μια εκανε επεξεργαστη καλυτερο απο οσο εκανε η qualcom με τοσα χρονια στο χωρο!!!
2.απο τον 801 κ μετα η εξελιξη ηταν μηδαμινη στους snapdragon.
3.Το προβλημα με την υπερθερμανση ειναι υπαρκτο κ ακομα κ οι εταιριες που την εμπιστευτηκαν,χρονισαν ετσι που δε θα θερμαινονται.Οσο κι αν υπάρχει πολεμος,η προβληματαρες του 810 δε γινεται να κουκουλωθουν.

φανης

γιαυτο παιρνουμε samsung και δεν εχουμε update στις νεες εκδοσεις android!!!! αχ τι καλα!!!!!

MANOS

@fotis lgg3

Μια διευκρίνιση μόνο όσον αφορά το πρώτο κομμάτι.
Την σημερινή εποχή δεν έχει σημασία πόσα χρόνια έχεις στο χώρο, έχουμε δει πολλά παραδείγματα καταστροφής η εξαφάνισης εταιριών με τεράστια εμπειρία πολλών χρόνων στον τομέα τους.
Επίσης η Samsung δεν ξεκίνησε τώρα να φτιάχνει SoC, αν δεν κάνω λάθος το πρώτο της SoC ήταν το 2000.

Στην Qualcomm δυστυχώς έτυχε μια στραβή χρονιά, όπως συμβαίνει σε πολλές εταιρίες αλλά θα το ξεπεράσει σύντομα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι φήμες & λάσπη από την Summy το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

panos m8

ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΛΑ) Κ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ,Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ UNIBODY ΣΥΣΚΕΥΕΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ,ΟΤΑΝ ΤΗ ΖΟΡΙΣΩ,ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΠΟΤΕ UNIBODY.

dark_master

Πανό ότι είναι μέταλλο είναι καλός αγωγός της θερμοτητας. Λογικό λοιπόν να ανεβάζει θερμοκρασία για να μην μένει στο εσωτερικό της συσκευής, διαφορετικά ναι μεν δεν θα το αισθάνεσαι αλλά όλο Κ καμιά πλακέτα η μπαταρία θα πάει για αλλαγή στη καλύτερη.

Νίκο αν ήταν απροβληματιστος θα δούλευε κανονικά το multitasking του. Για να μην δουλεύει σημαίνει ότι ανάβει Κ αυτός…. Μην μένεις μόνο στους αριθμούς.Κάποιες φορές λένε την αλήθεια αλλά κάποιες φορές παραπλανούν.

Λευτερης

@dark master και τι σχέση έχει φιλέ ο επεξεργαστής με τις ρυθμίσεις της διαχείρισης της RAM που έβαλε η σαμσουνγκ; Στα 14nm που είναι κατασκευασμένος ο exynos δεν έχει πρόβλημα υπερθερμανσης

badounask

Ακούγονται έντονα φήμες ότι στον 820 κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα της θερμότητας τοποθετώντας μια υδροψυξη τις corsair h50 .

vasilist

@badounask ωραίο.
Ας μην λέμε πολλά ακόμα πριν βγεί ο 820, οκ το παραδέχομαι ότι ο 810 είναι μια αποτυχία καλύτερα να έχεις τον 801 παρά την σόμπα, αλλά ας περιμένουμε να βγεί ο 820 γιατί και πιο μικρή απόδοση να έχει απο τον exynos δεν θα έχει και πολύ σημασία η μικρή διαφορά αν έχει λύσει το θέμα του Global Warming που έχει 0 810.
Καλύτερα η qualcom να μην έβγαζε τον 810 και να περίμενε για κάτι σαν τον 820 για να κάνει την κίνηση της, δεν θα πάθαινε και τίποτα αν έμενε και 4-5 μήνες πίσω στον ανταγωνισμό.

mixtri

Τι modem θα έχει επάνω; Γιατί εκεί η Samsung τα θαλασσώνει… Πολύ χάλια ο Exynos… Από τότε που άρχισε να ενσωματώνει τα μόντεμ τα δικά της πολλά δικτυακά προβλήματα… Χάνει το σήμα, αποτυγχάνουν οι μεταβάσεις LTE->HSPA, υψηλός θόρυβος… Μια χαζομάρα είναι οι Exynos. Μόνο η επεξεργαστική ισχύς ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Για τον 810 που κατηγορείτε όλοι έχει ευαισθησία -128dBm στο LTE…ο EXYNOS βαράει μπιέλα από τα -120… Μου θυμίζει signal processors του 2000….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».