Snapdragon 820 vs A9 vs Exynos 8890 vs Helio X20: Ποιος υπερισχύει; [benchmarks]

Την Τρίτη ανακοινώθηκε επίσημα ο πολυσυζητημένος Snapdragon 820 της Qualcomm και σήμερα ακολούθησε ο Exynos 8 Octa 8890 της Samsung. Και τα δυο chipsets προορίζονται για την high-end αγορά και κατασκευάζονται από την Samsung με τη διαδικασία των 14-nm. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τη σύγκριση των δυο τους στα benchmarks, αλλά και πως τα πάνε απέναντι στον ανταγωνισμό.

Όταν λέμε ανταγωνισμό εννοούμε Apple A9, τον νέο Kirin 950 της Huawei και τον δεκαπύρηνο Helio X20 από την MediaTek.

Τα παραπάνω chipsets πέρασαν από το GeekBench 3 και δείχνουν τις δυνάμεις τους. Αν και τα περισσότερα από τα chips αυτά αναμένεται να μπουν σε συσκευές που θα ανακοινωθούν το 2016, συλλέχθηκαν τα σχετικά δεδομένα που μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για το ποιος έχει την υπεροχή.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι η Apple είναι πρώτη, αλλά να πούμε ότι πρόκειται για single-core tests, στα οποία η Apple τα πηγαίνει πάντα πολύ καλά. Ο Α9 έδωσε σκορ 2527 πόντους, ακολουθεί ο Exynos 8890 με 2270 πόντους, στην τρίτη θέση είναι ο Snapdragon 820 (2250 πόντους), ο Helio X20 με σκορ 1890 και τελευταίος ο Kirin 950 με 1820 βαθμούς.

Στο ίδιο γράφημα βλέπουμε τα chipsets να συγκρίνονται μεταξύ τους όσον αφορά στα προηγούμενα χρόνια, και εκτός των άλλων παρατηρούμε πως εξελίχθηκαν οι l mobile CPUs τα τελευταία χρόνια.

Snapdragon 820 vs A9 vs Exynos 8890 vs Helio X20: Ποιος υπερισχύει; [benchmarks], Snapdragon 820 vs A9 vs Exynos 8890 vs Helio X20: Ποιος υπερισχύει; [benchmarks]

Snapdragon 820 vs A9 vs Exynos 8890 vs Helio X20: Ποιος υπερισχύει; [benchmarks], Snapdragon 820 vs A9 vs Exynos 8890 vs Helio X20: Ποιος υπερισχύει; [benchmarks]
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

πωπω το hardware 3ετιας σκοτωνει!

aggelos

προφανως ρε viel θα βγει πρωτος ενας επεξεργαστης που φτιαχτηκε για να δουλευει με μονο ακομα ενα επεξεργαστη σε ενα dual core κινητο!οι αλλοι επεξεργαστες φτιαχτηκαν για να βοηθουνται απο αλλους 7 η 9 πυρηνες!

viel

@aggelos αυτο που λες δεν στεκει! ενα cpu η ειναι δυνατο η δεν ειναι. το 90% των λειτουργιων γινετε σε ενα πυρηνα και οχι σε πολλους. αρα δινεις στο single threadling βαρυτητα κια οχι στο multitheading. αργοτερα που μπορει να εχουν οι πολλοι πυρηνες σημασια να δωσεις

Sotiris

Το θέμα είναι πώς έγινε το τεστ. Με benchmark? Σε τι ανάλυση έτρεχαν οι υπόλοιποι και σε τι ο A9;

viel

@Sotiris τι σχεση εχει η αναλυση στο geekbench 3 ?

Sotiris

Δεν έχω κατεβάσει ποτέ το geekbench να δω πως λειτουργεί η αλήθεια είναι,απλά ξέρω οτι σε benchmarks παίζει ρόλο και η ανάλυση στην οποία τρέχουν. My bad λοιπόν.

Γιώργος

Στο multicore ο Exynos θα σαρώσει. Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν σκορ 5400-5600.

ChrisG

επειδή κάποιοι είναι ολίγον άσχετοι θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα σε single core ίδιας εταιρείας και τεράστιας διαφοράς ανάμεσα σε αρχιτεκτονική και ωμή δύναμη.ελπίζω να καταλάβουν και να σταματήσουν μερικά παραμυθάκια που αναπαράγονται κάθε λίγο και λιγάκι.
Intel Core i7-3930K(6 cores) 3272(single).
Intel Core i3-4340(2 cores) 3219(single).
Μα πώς γίνεται ο επεξεργαστής των 150 ευρω να έχει σχεδόν ίδιο σκορ(single) με αυτόν των 600;
άντε ξανά στο θρανίο…

hatzipanos

ChrisG +1000
Δηλαδή έλεος με τις μετρήσεις. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα ίδια για μετρηθούν.
Αντί να υποστηρίζουν κάποιοι τύφλα μια εταιρεία καλύτερα να αρχίζουν να γκρινιάζουν για αυτά που δεν προσφέρουν.

παπαροκάς tiamat

Σωστος ο chris.
Πολυ μονοπλευρο! υποπτο και φτιαγμενο για να αποπροσανατολισει benchmark.
Σαν να λεω οτι εγω με ενα χερι τρωω ξυλο απο μια γυναικα!, αρα ειμαι πιο αδυναμος απο αυτη! (Χωρις να εξεταζουμε τι θα γινει αν δε μου δεσουν το χερι)

Ιωάννης jb

ChrisG.. ε και?? δε μου λες τι σχέση εχουν οι επεξεργαστές που αναφέρεις με αυτούς που μπαίνουν στα smart??
Πόση διαφορά εχουν αυτά που μπορείς να κάνεις με το καλύτερο pc, με αυτά που μπορείς να κάνεις με το καλύτερο smart??
Άρα εδώ μπαίνει το εξής ερώτημα…
Αφού στο pc που έχεις 4 πυρήνες κάνεις απιστευτα πράγματα, στο smartphone που δε μπορείς να κάνεις πολλά απο αυτά, γιατί να θες 8 ή 10?????
Αναρωτήθηκες ποτέ τι είναι καλύτερο να εχεις στο smart?? Δυο κορυφαίους που φτάνουν και περισσεύουν για τις λειτουργείες που κάνει ένα smart ή 10 απλά καλούς??
Παράδειγμα θέλεις να ανοίξεις μια εφαρμογή στο smart σου… δε θα ήταν καλύτερα να είχες τον a9 και όχι τον kirim950 (για τον οποίο έχουμε ακούσει και καλά τώρα οτι θα είναι τρομερός!!)
Αφού ο a9 εδω μας λέει οτι είναι σχεδόν 1.4 φορές πιο γρήγορος απο τον 950!!! είναι θέμα κακά τα ψέμματα…

Βαγγέλης

Στη πράξη μιλώντας για single core χρήση οι ναυαρχίδες του 2016 έχουν περίπου διπλάσια ή και παραπανω απόδοση απο αυτή των snapdragon 800, 801 και 805 των ναυαρχιδων του 2014.Εγω αυτο βλέπω και τα benchmarks τα χρησιμοποιώ για να δω αν η συσκευή μου εμφανίζει throttling στα συνεχόμενα benchmarks που δηλώνει και τη συνολική σταθερότητα της συσκευής σε απόδοση και μπαταρία υπο κάθε συνθήκη.

n. t

Είναι γνωστή η σχέση του gerkbench με την Apple. Ποιος να πάρει σοβαρά μια μέτρηση που δε μετράει το σύνολο της δύναμης αλλά ένα μέρος. Δε γίνεται ενα αυτοκίνητο 64βαλβιδο να υστερεί από ένα 8βαλβιδα επειδή η μία βγάζει λίγο παραπάνω

Σταύρος Χρι

Εσείς όταν αγοράζετε κινητό δεν αγοράζετε κι λογισμικό ?
Παρόλα αυτά έχετε δίκιο γιατί ο τίτλος λέει για συγκριση chip !!!
Όμως να ξέρετε ότι εμείς δεν ήμαστε εταιρίες να ψάχνουμε για επεξεργαστές !!
Καταναλωτές ήμαστε δυστηχώς κι έτσι ψωνίζουμε προιόν (ολοκληρομένο)
Mετράει απο την 1τη βίδα μέχρι κι το τελευταίο lag

Εννοείται ότι δεν θέλω υποστηρίζω κάτι (exynos ή είμαι apple fun) αλλα true is true για να συμπληρώσω τους φίλους που λένε ότι οι αριθμοί δεν σημαίνουν τπτ… Ναι δεν σημαίνουν τπτ χωρίς αυτό το κάτι που κάνει το εξάρτημα —> προιόν. Ομως κι από τις 2 πλευρές !!! Κι από την πλευρά του νικητή των αριθμών κι απο την μεριά του νικημένου !!! (ένας τράκτορας 200 ίππων φορτομένος με 90 τόνους θα του κάνω προσπέρασει με 1 άλογο που κάνω ιππασία!)

Τέλος εμείς να επιλέξουμε το Value for money ΠΡΟΙΟΝ κι όχι το 42347 > 29657 !!!!

Νίκος Z3c

Καλές οι τιμές των επιδόσεων ρε παιδιά. Αλλά εγώ προσωπικά είχα κινητό με τον snapdragon 800 τώρα έχω με τον 801 και όλα δουλεύουν μια χαρά και δεν υπάρχει κάτι που να μην τρέχει. Η ουσία λοιπόν του να Ασχολούμαστε συνέχεια με τα benchmark τα σκορ και το ποιος κερδίζει στους αριθμούς που είναι;Είδαμε και τα Samsung φέτος με τον πανίσχυρο exynos σχεδόν όλες τις εφαρμογές τις κλείνει που είναι η ουσία του σκορ του τελικά;Για εμένα λοιπόν σημασία έχει να δουλεύει η συσκευή σωστά, από εκεί και πέρα δεν με νοιάζουν οι αριθμοί.

tarif16

μάλιστα…..έχουμε λοιπόν ένα χταπόδι με δεμένα τα 7 πόδια κι έναν κάβουρα με δεμένο το ένα!!!
κερδίζει ο κάβουρας….
αμολάμε λοιπόν όλα τα πόδια….μαύρο σκοτάδι ο κάβουρας!!!!….απλά μαθηματικά!!!

Nio

Tarif16 έχω πεθάνει στα γέλια…..
Και μόνο που σκέφτηκα σαν καρτούν τον καβουρα και το χταπόδι να τρέχουν με δεμένα πόδια πέθανα στα γέλια. Αυτά τα single core scores είναι για κυρίες που χάνουν στην απόδοση (για πρωτιά όχι γενικά) και να για να βγουν κάπου πρώτοι την μετράνε τμηματικα. Μετά θα τον ζυγιζουν και θα λένε ότι είναι και πιο ελαφρύς. Κατασκευασμενος από αγνά μέταλλα. Και μπλα μπλα μπλα… Βαρεθήκαμε…

viel

εχει πλακα να διαβαζεισ σχολια απο ατομα που δεν εχουν ιδεα πως λειτουργουν οι πολλοι πυρηνες… keep going

redtfsi

@viel πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιό συμαντική η δύναμη του ενός πυρήνα από ότι των πολλών? Κάπου κάνεις λάθος, τα σύγχρονα 64bit προγράμματα εκμεταλλεύονται την δύναμη των πολλών και το ότι το μήλο έχει μπεί στο παιχνίδι αυτό δείχνει (τώρα ετοιμάζει chip με 6 πυρήνες)

Γιώργος

Έτος 2015 -> οι πολλοί πυρήνες είναι άχρηστοι και μετράμε μόνο τον ένα πυρήνα , Έτος 2018 -> η Apple έβγαλε τον νέο μαμάτο επεξεργαστή με 8 πυρήνες και σαρώνει.
Έτσι έχουν μάθει , έτσι λειτουργούν , ότι πει η μαμά Apple είναι το σωστό. Και με την κάμερα το ίδιο έγινε που είχε μείνει στην αρχαία με 8 mp και με την μνήμη που μας τα είχαν ζαλίσει ότι 1 GB είναι αρκετό έως ότου το μήλο έβαλε 2 και πανηγύριζαν.

ChrisG

Ιωαννης jb,αν δεν κατάλαβες με το τόσο απλό παράδειγμα την προπαγάνδα μερικών και συνεχίζεις τα ίδια,απλά όπως είπα ξανά στο θρανίο.Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο +1…ότι πεί η μαμά apple.Με οπαδιστές δεν ασχολούμαι.τους αφήνω να ζούνε στην ψευδαισθησή τους.
Αφού με την λογική σας ο 4340 είναι το ίδιο ισχυρός με τον 3930k δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης όλων των υπολοίπων της γκάμας επεξεργαστων.όλοι λοιπόν στις cpu(dual) των 150 ευρω αφού βγάζουν το ίδιο single score σε geekbench με τους i7.
ότι νάναι όμως…

Nio

Πες μας δάσκαλε πως λειτουργούν οι πολλοί πυρήνες. Εδώ η Samsung είχε πειράξει τα benchmarks.
Δεν μπορεί ολόκληρη Apple με τελείως δικά της hardware, software να βγάζει ότι σκορ θέλει στα benchmarks???
Και την Ακρόπολη να βάλουν μέσα το σκορ δείχνει ότι γουστάρουν.

viel

@redtfsi φιλε μου developer ειμαι. διαβασε αν καταλαβεις: https://developer.apple.com/library/ios/documentation/General/Conceptual/ConcurrencyProgrammingGuide/OperationQueues/OperationQueues.html εχετε ιδεα πως λειτυργουν οι πολλοι πυρηνες? νομιζεις οτι μια εφαρμογη μπορεις να την κανεις να τρεχει full time σε multithreading? δεν γινετε απλα. το να δωσεις ενα thread σε ενα νεο queue δλδ σε ενα αλλο πυρηνα για να σρο πω απλα ωστε τα 2 task να τρεχουν ταυτοχρονα ειναι σπανιες οι περιπτωσεις και το χρησημοποιεις στο 5% της εφαρμογης. ο κωδικας εχει μια λογικη, ξεκιναει απο την πρωτη γραμμη του κωδικα και παει προς την τελευαια. αν εχεις παραδειγμα μια πραξη 1+1 = 2 και μετα θες να ρωτησεις αν το result = 2 κανε αυτο. πρεπει πρωτα να εχεις κανει την πραξη και μετα να τσεκαρεις. αν τσεκαρεις πριν κανεις την πραξη δεν θα παρεις αποτελεσμα. το ιδο ειναι και με τα threads, αν δωσεις ενα dispatch async queue στο τσεκαρησμα και ενα στην πραξη υπαρχει η πιθανοτητα πρωτα να ολοκληρωθει το τσεκαρησμα και μετα η πραξη αρα δεν θα εχεις αποτεελσμα. γιαυτο πας σε ενα thread κανε πραξη – τσεκαρε! σε νεο thread δινεις σε ορισμενες περιπτωσεις οταν κανεις save kai den θες να παγωσει το UI οποτε μπορεις να δωσεις το save σε εβα νεο thread… Συνέχεια »

ChrisG

η samsung μικρέ δεν πείραξε τα benchmarks αλλά ανέβαζε ρολόγια στα benchmarks(εφόσον μπορούσε γούστο και καπέλο της).ξέρεις την διαφορά ή να σου το πώ πιο απλά;
τέλος μίλησα για Intel ως μέτρο συγκρισης και όχι για την γνωστή καραμέλλα samsung,sony,qualcomm για ανούσιες αντιπαραθέσεις.δεν υποστήριζω καμία εταιρεία,καθώς εν δυνάμει μπορώ ανα πάσα στιγμή να αγοράσω οποιοδήποτε προιόν.οπαδιστές και εγωιστές στον καθρέπτη να ψάχνεις,όχι σε μένα και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο.όταν βγαίνει κάτι αξιόλογο το λέω πάντα κατά το μέτρο της απόψεως μου.
αφού λοιπόν ο 4340 είναι καλύτερος του 3930k κατά την άποψη των υποστηρικτών της apple(λόγω ίδιου single score) δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση πως και που πουλάει αυτή η εταιρεία.

Ιωάννης jb

ChrisG.. Αυτά τα οπαδιστής και οτι πει η μαμα samsung κράτα τα για τον εαυτό σου.. Σε βλέπω και σε άλλα post πως κάνεις για τον επερχόμενο exynos.. Έχεις καταλάβει οτι τα s6 και note 5 που εχουν chipset με το υψηλότερο multi cores score, χάνουν σε πραγματικό multitasking απο όλα τα κινητά?? Το εχεις καταλάβει οτι είναι προβληματικά chipset ή ακόμα?? Εχεις καταλάβει οτι πιάνουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες?? Ακόμα και ο sd810 σε πολλές διεργασίες είναι πιο κρύος…. Μόνο τα δικά σου παραδείγματα είναι σωστά?? Εχεις καταλάβει οτι πάνω στο δικό σου παράδειγμα στηρίχθηκα???? και σου ανέφερα… το οτι μπορεί να κάνει ενα pc με ενα smart τα χωρίζουν ετη φωτός…. Αυτό που λένε κάποιοι για το μέλλον και καλά θα έχουμε πολλούς πηρύνες, δε μπορούμε να το ξέρουμε! Είναι λόγια του αέρα διότι τεχνολογία σημαίνει εξέλιξη και δε μπορούμε να ξέρουμε απο τώρα τι θα κάνει μια x εταιρία με αυτά τα θέματα… Για την ram η ιστορία μας διδάσκει οτι συνεχώς θα ανεβαίνει… Για τα mp η ιστορία μας διδάσκει οτι χρειάζονται αλλά πλέον οταν συναντάς φακούς στα 23mp είναι ξεκάθαρο οτι εχουν κορεστεί.. Εγώ και με 8 mp τη δουλειά μου μια χαρά τη κάνω… Εδω… Συνέχεια »

Nio

Δεν πήγαινε για σένα το σχόλιο Chris.
Και εγώ οπαδός του καλύτερου είμαι.
Δεν με νοιάζει αν πείραξε τα ρολόγια η αν κουρδισε τους δείκτες. Με νοιάζει που δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες που παίζουν και οι άλλοι.
Άσχετο και σχετικό. Η Samsung κατάφερε αυτό που ήθελε τόσο καιρό. Το S6 edge “πουλάει” μούρη πιο πολύ από 5 αιφον μαζί. Σε ένα τραπέζι με 5 αιφον και ένα edge θες δεν θες το edge θα κοιτάζεις για κάνα δεκάλεπτο….
Δεν θιγω κάτι, απλά εστιάζω.
Όσο για τους επεξεργαστές συμφωνώ σε αυτά που λες.

ChrisG

όταν μιλάς οπαδικά και δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις απλά πράγματα,αλλά αντιθέτως στηρίζεσαι στο τί σου λέει μια εταιρεία ο χαρακτηρισμός είναι αναπόφευκτος.τα έχεις κάνει σαλάτα κυριολεκτικά.τι σχέση το υψηλό score multi cores με ένα bug στο λειτουργικο;καμία.έτσι σε βολέυει όμως διότι έτσι θα την “πείς” στην samsung.δικαίωμα σου,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι άσχετοι.σε ρώτησα κάτι με ένα απλό παράδειγμα απάντηση ακόμη δεν πήρα.όλα αυτά που αραδιάζεις(multitasking,θερμοκρασίες κ.α)δεν έχουν καμία σχέση με το αυτό και απλό παράδειγμα που ανέφερα.ο Γιώργος είπε κάτι και πολύ σωστά.κάποτε λέγατε και για την μνήμη,και για τα mp και για τους πυρήνες(που και αυτοί θα αλλάξουν οσονούπω)και συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι.όλα άλλαξαν αλλά διαβάζω τις ίδιες παραμύθες.το marketing της apple πιάνει στους άσχετους και όχι σε αυτούς που πραγματικά γνωρίζουν απο τεχνολογία.
εγώ λοιπόν που κατα τα λεγόμενα της apple είμαι θύμα των πυρήνων πάω τώρα να πάρω έναν i7 και όχι έναν dual i3.

Nio

Ιωάννης αυτά τα έτη φωτός καντα μια δεκαετία και πολλά είπα…..
Όσο για τα mp έχουμε βαρεθεί.
Και τα 3000 κυβικά στα αυτοκίνητα άχρηστα είναι. Μια χαρά μας πάνε και με 1600.
Άσε το παράδειγμα επιτυχία τέσσερα χρόνια πριν. Και εγώ έδωσα 500 ευρώ οχτώ χρόνια πριν για 5 mp φωτογραφική. Και το Sony Ericsson k800i 500 ευρώ έκανε.
Επειδή εσένα σου φτάνει ένα smartaki θα κάτσουμε οι υπόλοιποι να περιμένουμε ποτε θα χρειαστεί ο Ιωάννης 3000 κυβικά?
Η απάντηση είναι ποτέ. Εφόσον υπάρχουν οι τεχνολογίες τις χρησιμοποιούμε κύριε Γιάννη. Εσύ κάτσε με το αιφον 3gs.

ChrisG

προβληματικό ένα chipset επειδή το λειτουργικό έχει bug και δεν μπορεί να κρατήσει μία εφαρμογή στο background…αχαχα…και ο 810 έιναι πιο κρύος…αχαχα…και όλα αυτά μέσα σε ένα τεχνολογικό site.σοβαρότης μηδεν.
επειδή λοιπόν εγώ κατα τα λεγόμενα της apple έιμαι θύμα των πυρήνων αύριο θα πάω να αγοράσω έναν i7 και όχι έναν i3…μα τί λέω…καλύτερα να παώ και να πάρω έναν celeron.

ChrisG

Intel Core i3-4370(2 cores) (3384).
Intel Core i7-5960X(8 cores extreme edition) (3755).

Συνεπώς αύριο θα πάω να αγοράσω έναν i3 4370.
τί ανόητος να πάω και να δώσω 1050 ευρω για τον i7 όταν με 150 ευρώ έχω σχεδόν το ίδιο score.
η λογική μερικών σπάει κόκκαλα.θέλουν και να μιλάμε μάλιστα για τεχνολογία.
τελικά η intel “κοροιδεύει” πολύ κόσμο.
τώρα φυσικά έαν ο i3 κάνει κάτι ώρες να ανοίξει μια ιστοσελίδα και για να κάνει ένα trascoding ενός bluray σε h264 μέσα σε 2,5 ώρες ενώ σε h265 σε 4+ ώρες δεν έχει καμία σημασία εαν ο 5960X το πρώτο θα το κάνει σε 25 λεπτά και το δεύτερο σε 45 λεπτά.
προβληματικά chipsets…τστστσ…απαράδεκτη η Intel.

Ιωάννης jb

Nio.. κι εγώ αυτές τις τεχνολογίες χρησιμοποιώ τον πολλών πυρήνων και mp….
Μη χαίρεσαι.. αδικα χαίρεσαι.. δεν είσαι πιο μπροστά απο μένα αν έχεις s6 edge και είσαι ΜΟΥΡΑΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΛΕΟΝ…… παλιά τα μουράτα αγοράκια ήταν αυτά με το 5S.. ΕΓΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ….αυτό που σιχαινόσουν να βλέπεις τόσο καιρό, το κάνεις και εσυ ο ίδιος..
και περηφανευεσαι κιόλας το τραγικό τις υπόθεσης!!!!!

Σαν εμβλημα πλέον εχεις το μάρκετινγκ τις samsung που σου πλασάρει κάτι τελείως αχρείαστο για ΟΜΟΡΦΟ και δε ξέρω γω τι άλλο.. αυτό με την κυρτή οθόνη στο πλαι..
Να γελάσω τώρα η μετά????

Αλλο το καινουργιο που τραβάει το μάτι κάποιου και άλλο η εξέλιξη, το s6 edge είναι πισωγύρισμα και οχι εξέλιξη.. είναι αυτό που εδω και χρόνια το κάνουν εταιρίες οπως apple, htc, sony…. να φτιάχνουν όμορφα κινητά απο αλουμίνιο και γυαλί… τώρα θυμιθηκε να το κάνει και η samsung..

Για την παραπάνω κόντρα παραδέχεσαι οτι ειναι πολλά χρόνια πίσω τα smartphones, αυτή η παραδοχή σου μου φτάνει….

Ιωάννης jb

ChrisG.. Εχεις μπερδέψει τα μπούτια σου αλλο pc και αλλο smartphones!!!!!!!!!

Στο τελευταίο σου παράδειγμα ένας κανονικός χρήστης είτε με τον επεξεργαστή των 150 είτε με αυτόν του χιλιάρικου θα μείνει το ίδιο ευχαριστημένος…
Καταρχας εχουν διαφορετικά socket, είναι διαφορετική γενια, γενικά είναι μια απαράδεκτη συγκριση διότι δε μπορούν να μπουν σε ιδιο συστημα.. τεσπα…

Ο επεξεργαστής των 150 που αναφέρεις είναι ικανός να σηκώσει ακόμα και τα πιο βαριά παιχνιδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, στο internet δεν υπάρχει περίπτωση καμία να φάει σκάλωμα… σε εφαρμογές πάλι τα ιδια…
Το πρόβλημα σε σχέση με αυτόν που κάνει χίλια ευρώ θα το έχει αν ανοίξεις πολλά πράγματα μαζί, εκεί θα φανεί η διαφορά, μόνο κάποιος πολύ απαιτητικός χρήστης πχ. κανένας τρελαμένος χακερ θα εδινε τόσα λεφτά για κάτι τέτοιο…
Για το 99% των καταναλωτών είναι πεταμένα λεφτά..

Αλλά σου ξαναλέω μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.. και ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ PC ΜΕ SMARTPHONES

Nikos

Δεν παίζει παίζει ρόλο μονο οι πυρήνες παίζουν ρόλο κ η Τεχνολογια του πυρήνα , αν ειναι 8 Core cortex a7 τι να το κανω!!!!!! Σκέφτηκε πρωτα κ μετα γράψτε !!!!! Ακομη κ ένας πυρήνα cortex a15 τους περνάει !!

Nikos

ChrisG Σενέ ζεις ιδέα απο CPU!! O i3 k o i7 διαφέρουν σε Τεχνολογια boost k Cache!! Ο Dual core Apple εχει καλύτερη Τεχνολογια απο αλλα arm κ ας ειναι 8 Core arm. Πχ cortex 15 ειναι πολυ καλύτερος απο 8 cortex a7

Nio

Ιωάννη Lg G3 έχω.
Και στο μέλλον G4 ή G5.
Γιατί μου αρέσει το vfm…
Για το edge αντικειμενικα μίλησα. Δεν μου αρέσει η Samsung αλλά η αλήθεια να λέγεται.
Στον “κουμπαρα” μου έχω λεφτά για περίπου 60 edge plus. Αλλά δεν τα έχω για πέταμα. Αγοράζω εκτός από επιλεκτικά και έξυπνα.

ChrisG

ένα απλό πράγμα είπα και διαβάζω “μουράτα αγόρια”,δεν έχεις ιδέα,μπέρδεψες τα μπούτια και ένα σωρό εξυπνάδες(κομπλεξικές) άλλες προτού σκεφτείται το ένα και λογικό…
σας έδωσα ένα απλό πάράδειγμα μίας cpu 4370 των 150 που βγάζει σχεδόν το ίδιο κατά geekbench 3 το “Ευαγγέλιο” με τον 5960Χ των 1050 ευρώ και κανείς μα κανείς δεν ξέρει να απαντήσει αλλά διαβάζω αλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα.σας είπε κανείς οτι ο ένας επεξεργαστής των 1050 ευρώ δεν έχει διαφορετική και καλύτερη τεχνολογία;οχι.σας είπε κανεις για boost και cache που ακόμη και εκεί υπάρχει χαόδες διαφορά;οχι.
σας είπα πως γίνεται 2 επεξεργαστές με χαόδης διαφορά στην τεχνολογία και specs να βγάζουν το ίδιο σκόρ(single score);επιστήμη μεγάλη ε;στο multi score εννοειται οτι 4370 θα τρώει ξύλο.
Intel Core i3-4370(2 cores) (7167).
Intel Core i7-5960X(8 cores extreme edition) (27902).
Αυτά σε Μulticore.

Ιωάννης jb

ChrisG.. Ρε αγοράκι μου καλό, αφου η συχνότητα που δουλευουν οι πυρήνες και των 2 επεξεργαστών που αναφέρεις είναι υψηλή!!!! τι περιμένεις να γίνει??
οταν ο κάθε πυρήνας του 4370 δουλεύει στα 3.8 ghz για ποιό λόγο να μη βγάλει υψηλό σκορ στον single core??
Σκοπό το εχεις βάλει να μας τρελάνεις??
Σου λέμε αυτός με τα χίλια ευρώ είναι για multitasking τρελού επιπέδου!!!! εξου και η μεγάλη cache και όλα τα υπόλοιπα που έχει πάνω…
Αν τους βάλεις να κάνουν σχετικά απλά πράγματα δε πρόκειτε να καταλάβεις ποιος είναι αυτός που κάνει 1000 ευρώ.. Σε πολύ σοβαρό multitasking θα καταλάβαινες διαφορά…

ChrisG

το Geekbench κοινώς ειναι γτπ.απλά πράγματα για να ξέρουμε τι λέμε.
όσο για τα απλά πράγματα που λές σου ανέφερα πρακτικά ένα απλό παράδειγμα.εάν βάλεις τον ένα(4370) απέναντι στον άλλον(5960Χ) για μια μετατροπή βίντεο encoding ο 4370 θα κάνει 5-6 φορές μεγαλύτερο χρόνο στην εργασία.ούτε multitasking είναι που λές ούτε τίποτε άλλο.μια εργασία είπα όχι 5 ταυτόχρονα.ακόμη και στο browsing η διαφορά τους πάλι θα είναι αισθητή.
ξεκόλλα εν ολίγοις απο το multitasing που μας το λες και το ξαναλές και έχεις βγάλει με το μυαλο σου ελλατωματικά chipsets λόγω bug σε λειτουργικό.

Pakos

Αχχχ τι βλεπουν τα ματια μου…Λοιπον…ακουστε πως εχει…Η συγκριση ειναι ακυρη…Το single core score εχει να κανει με την απλη καθημερινη χρηση…ανοιξε τα μηνυματα παρε τηλεφωνο κλπ κλπ…Ο,τι παραπανω κανεις και ειδικα σε εναν 64bit cpu εχει να κανει με πολλουσ πηρυνες…πχ το gaming ( εκτος του Gpu )…Τωρα για να δικαιολογησουμε αυτο το μεγαλο σκορ του μηλου…ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ονομαζεται….ειναι γνωστο οτι το iOS ειναι σαφως ελαφρυτερο πραγμα που κανει πολυ ευκολοτερη την δουλεια ενος επεξεργαστη….και αυτος ειναι και ο λογοσ που το μηλο ειχε 1 ΓΙΓΑ ραμ…Για να καταληξω..η apple ειναι αυτη που ειναι…οκ πουλαει κουτοχορτο αλλα παρεχει καποια τεχνολογια ( και δεν εννοω τα feutures τησ samsung ) που εχει αποδειξει οτι δεν χρεαιζεται πολυ παιδεμα στα σπεκς…Τωρα οσο το android αναβαθμιζεται και γινεται ολο και πιο ελαφρυ τοσο πιο γρηγορο γινεται….Ωστοσο η σαμσουνγκ οσο και να προσπαθησσει αν δεν αλλαξει to touchwiz ας το παρατησει το παιχνιδι….και 10 γιγα ραμ να βαλει οι σελιδες θα ξαναφορτωνουν..οποτε οπως ειπα και πριν τα ΠΑΝΤΑ ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

redtfsi

@viel δεν είναι τυχαίο που ο σύνδεσμος που μου έστειλες ανήκει στην apple 🙂
Δεν είμαι developer και δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά που περιγράφεις αλλά σε ευχαριστώ που προσπαθείς να μου εξηγήσεις…
Απλά εγώ ως ένας λίγο πιο ψαγμένος χρήστης έχω Note 4 🙂 Πέρα από την πλάκα, πραγματικά κάνω πράγματα που εκμεταλλεύονται τους 8 πυρήνες (ή έστω πιο πολλούς από έναν) που έχει το κινητό μου και την 3GB Ram ή έστω μπορώ να κάνω ανοίγοντας για παράδειγμα πολλά παράθυρα στην ίδια οθόνη! (π.χ. μπορώ να βλέπω βιντεάκι 1080p ταυτόχρονα να έχω ένα Mozilla και κάτι να ψάχνω στην ίδια οθόνη) τα προγράμματα παίζουν ταυτόχρονα και δεν περιμένει το ένα να τελειώσει το άλλο, η Apple τώρα τα αναπτύσσει αυτά και να γιατί έστω και αργά στρέφεται σιγά σιγά στους πολλούς πυρήνες (όπως ήδη ανέφερα στο προηγούμενο ποστ).
Και τέλος δεν είναι τυχαίο που όλες οι εταιρείες εκεί στρέφονται στους πολλούς άρα το προς το παρόν που λες δεν ισχύει, γιατί συμβαίνει τώρα!!! Σε ευχαριστώ και πάντα φιλικά 😉

steliosg

Nvidia Tegra X1 – Top

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Exynos 8890 Samsung Galaxy S7 Snapdragon 820

Samsung Galaxy S7: Exynos 8890 vs Snapdragon 820 [speed test video]

Οι πιθανότητες υπερθέρμανσης του Snapdragon 810 ήταν που κράτησαν την Samsung πέρσι μακριά από τα chipset της Qualcomm και τα Samsung Galaxy S6 φορούσαν το δικό της Exynos 7420. Φέτος όμως με τα Galaxy S7 τα πράγματα είναι διαφορετικά.

News AnTuTu Apple Apple A9

AnTuTu Top 10: O Snapdragon 820 πάνω από Apple A9 και Exynos 8890

Οι κατασκευαστές όπως η Apple ή και πιο πρόσφατα η Samsung, προσπαθούν να πάρουν την προσοχή από τους αριθμούς των specs και να πείσουν τους χρήστες να κοιτάζουν την συνολική απόδοση και τις εφαρμογές.

Business Exynos Exynos 8890 Samsung

Samsung: Ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής mobile chip το 2015

H Samsung, η οποία κατασκευάζει τη δική της σειρά mobile επεξεργαστών υπό το brand Exynos, κατάφερε να μπει στο top 5 των μεγαλύτερων κατασκευαστών. Για την ακρίβεια οι Κορεάτες φιγουράρουν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως.

News Exynos 8890 Samsung Samsung Android Smartphones

Samsung Galaxy S7: Ο Snapdragon δίνει 20% υψηλότερο σκορ από τον Exynos [AnTuTu]

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, αν και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, να πούμε ότι τα Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge ανακοινώνονται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και θα δούμε δυο εκδόσεις, μια με Snapdragon 820 και μια με Exynos 8890.