HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset

Η Huawei αποκάλυψε το νέο chipset HiSilicon Kirin 950 κατασκευασμένος με αρχιτεκτονική 16nm Finfet που υπόσχεται 40% αυξημένη απόδοση με 60% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Πρόκειται για ένα οκταπύρηνο chipset που χρησιμοποιεί 4 Cortex-A72 πυρήνες και 4 Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένους στα 2.53GHz και στα 1.8GHz αντίστοιχα.

Ο HiSilicon Kirin 950 έχει επίσης έναν μικρό συν-επεξεργαστή i5 ο οποιός βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία και βοηθάει την συσκευή να έχει συνεχώς επίγνωση του περιβάλλοντος της χρησιμοποιώντας διάφορους αισθητήρες.

Ο Kirin 950 υπόσχεται και πολύ καλές επιδόσεις στα γραφικά με την Mali T880MP4 GPU η οποία λέγεται ότι είναι 2 φορές καλύτερη από την Mali T880 του Kirin 930. Υποστηρίζει δίκτυο κατηγορίας Cat.6 LTE (4G+) απ’ το οποίο θα επωφεληθούν και οι φωνητικές κλήσεις χάρη στην τεχνολογία VoLTE η οποία διπλασιάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.

Είναι νωρίς ακόμη να μιλάμε για δυνατή και σταθερή απόδοση του Kirin 950, κι αυτό επειδή δεν τον έχουμε δεί ακόμη σε κάποια συσκευή. Ωστοσο η Huawei αποκάλυψε ένα αστρονομικό αποτέλεσμα μέτρησης από το Antutu που έκανε σε μία demo συσκευή η οποία σκόραρε 83.000.

HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset, HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset

HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset, HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset

HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset, HiSilicon Kirin 950: Επίσημα το νέο οκταπύρηνο chipset

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Topdj

Καλά όλα αυτά… Από μπαταρία πως πάμε; Για να δούμε… (κάτοχος Ζ3 πολύ ευχαριστημένος από θέμα μπαταρίας)

Sokos

Εχουν ξεφυγει οι Κινέζοι…

KostasB

Και πολύ καλά έχουν κάνει. Να πάρει φωτιά ο κ#λος των ανταγωνιστών…

Akis

Huawei Mate 8, κάνω υπομονή μέχρι να σε αποκτήσω!

Τελκος

Χμμ… Για την ακρίβεια διπλασιασμός του φάσματος των συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κλήσης είναι το Carrier Aggregation. Δεν έχει να κάνει με το VoLTE (Voice over LTE).

VoLTE είναι η τεχνολογία μέσω της οποίας η φωνή/κλήση περνάει μέσα από το δίκτυο LTE (4G) και ΟΧΙ από 3G/2G (δηλαδή δεν υπάρχει Circuit Switched Fallback – κάτι που συμβαίνει με τα τωρινά δίκτυα σε κάποιες χώρες καθότι το LTE είναι αμιγώς ΙP-packet-based δίκτυο ).

Για κλήση VoLTE απαραίτητη είναι η χρήση του IMS (IP-Multimedia Subsystem). Όπως επίσης και για κλήση VoWiFi (Voice over WiFi, κάτι το οποίο είναι πιο μελλοντικό βέβαια).

Στα του άρθρου τώρα – στηρίζουμε έμπρακτα Huawei 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.