Snapdragon 830: Φήμες για υποστήριξη 8GB RAM

Μπορεί o Snapdragon 820 να παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγες μέρες, φήμες όμως αναφέρουν πως η Qualcomm σχεδιάζει απο τώρα τον νέο της επεξεργαστή, Snapdragon 830, ο οποίος θα υποστηρίζει μέχρι και 8GB RAM.

Ο Κινέζος αναλυτής Pan Jiutang, αναφέρει πως ο SD830 θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερη RAM ενώ η κωδική του ονομασία φαίνεται να είναι “msm8998”. Τον επόμενο χρόνο, αν πιστέψουμε όσα λέγονται, περιμένουμε τα πρώτα smartphones με 6 ή 8GΒ RAM και για να υποστηριχθεί αυτή η μνήμη απο τις μελλοντικές συσκευές, χρειάζεται και το ανάλογο SoC.

Προς το παρόν, ένα smartphone με τόσο μεγάλη μνήμη RAM μας φαίνεται ανούσιο και υπερβολικό. Παρ’όλα αυτά, τα επόμενα χρόνια, τα smartphones θα εκτελούν ακόμα πιο περίπλοκες εργασίες και real multitasking ενώ θα υποστηρίζουν τεχνολογίες που βλέπαμε μέχρι πριν μερικά χρόνια μόνο σε ταινίες sci-fi, όπως η εικονική πραγματικότητα, ολογράμματα και απαιτητικούς machine learning αλγορίθμους.

Ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm, σύμφωνα με τις φήμες, θα κατασκευαστεί στα 10nm, αν και είναι κάπως δύσκολο να μεταβούν απο τα 14nm του SD820 κατευθείαν στα 10. Όπως και να’χει, πλησιάζει η εποχή που θα μας αναγκάσει να στραφούμε σε νέα υλικά για την κατασκευή των chips, μιας και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα φτάνουν σιγά σιγά στα όρια τους.

Snapdragon 830 8GB RAM, Snapdragon 830: Φήμες για υποστήριξη 8GB RAM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στυλιανός Βασίλης

καλό μήνα τέλεια να κάνουνε οικονομία στην μπαταρία

Mark

Καλά η 64bit αρχιτεκτονική δεν υποστηρίζει πάνω από 3GB RAM? Μέχρι θεωρητικά 16GB όταν βγουν βέβαια Single Channel 8GB Units. Μήπως θα είναι Quad Channel για να υποστηρίζει 4x 2GB?

Gvirginia

@Mark Η 64-bit υποστηρίζει πάνω από 3GB (το θεωρητικό μέγιστο νομίζω είναι κάτι PB) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και ο memory controller υποστηρίζει 8 GB. Λογικά αυτό εννοεί το άρθρο, ότι στον 830 ο MC θα υποστηρίζει μέχρι 8 GB.

Nick

Παρότι μερικοί κάνετε ουαου με cpu mobiles και specs βλέπετε πόσο πίσω είναι οι cpu στα κινητά ακόμη…θα περάσουν 10 χρόνια για να δούμε τα specs των σημερινών desktops στα κινητά και αν!

ΓιώργοςMclaren

Nick ειπε κανεις το αντιθετο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».