Snapdragon 830: Κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm;

Ακόμη δεν είδαμε τον πολυαναμενόμενο Snapdragon 820 και ξεκίνησαν να έρχονται πληροφορίες για τον διάδοχό του Snapdragon 830. Ο Snapdragon 820 αναμένεται να είναι έτοιμος τέλη του 2015 με αρχές του 2016 και θα είναι κατασκευασμένος από την Samsung με την διαδικασία των 14nm, ενώ ο 830 (MSM8998) λέγεται ότι θα κάνει τη μετάβαση στα 10nm.

Όσο για τους πυρήνες της CPU θα εξακολουθήσουν να έχουν την αρχιτεκτονική της Qualcomm, λογικά βελτιωμένους Kryo cores που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στον Snapdragon 820. Επομένως, η Qualcomm δεν αναμένεται να επιστρέψει στην ARM αρχιτεκτονική σύντομα.

Ο Snapdragon 830 θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένος από την Samsung όπως και ο 820 αλλά δεν τον περιμένουμε πριν από το δεύτερο μισό του 2016, καθώς θα πρέπει πρώτα ο 820 να κάνει τον κύκλο του. Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατο άρθρο είδαμε ότι ακόμη και στον Snapdragon 820 ακούστηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία των 10nm και 14nm από την Samsung, οπότε η πλήρης μετάβαση του 830 στα 10nm δεν μοιάζει απίθανη.

Snapdragon 830: Κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm;, Snapdragon 830: Κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Το θέμα πιστεύω δεν θα είναι τα 10nm. Και μόνο που θα επιστρέψει στους custom επεξεργαστές της και όχι σε αρχιτεκτονική της arm, είναι το καλύτερο. Αυτό ξέρει να κάνει τόσα χρόνια και αυτό θα πρέπει να συνεχίσει…

Καλητερα που βαζει custom δικος τες cpu και δεν δανειζετε και σε πιο χαμηλα nm να το παει στα 5nm. Συμασια ειναι να μην γινετε υπερθερμανση οπως γινοταν με τον 810 (Κωστα η εκπομπη στο star.gr που ειτανε καθε Πεμπτη πωτε θα ξεκινησει ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΜΑΙ FAN διαβαζοντας βλεποντας unboxing hans on βοηθας να αγορασουμε εξυπνα κινητα τηλεφωνα smarthone οπωτε μπορεις κανε unboxing hans on LG G4s. LG G4 pro μηπως ξερεις πωτε θα ερθει το LG G FLEX 2 32GB 3GB RAM ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».