Snapdragon 835: Πέρασε από το GFXBench και εντυπωσίασε με Adreno 540 GPU

Τον περασμένο μήνα, η Qualcomm “αποκάλυψε” τον Snapdragon 835, αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι θα κατασκευαστεί με την διαδικασία των 10nm της Samsung και ότι θα έχει δυνατότητα QuickCharge 4.0.

Σήμερα, ο Qualcomm Snapdragon 835 πέρασε από το GFXBench το οποίο έριξε περισσότερο φως στο εσωτερικό του chipset.

Το νέο chipset της Qualcomm θα έχει οκταπύρηνη CPU, χρονισμένη στα 2,2 GHz. Για σύγκριση, ο Snapdragon 821 έχει τους μισούς πυρήνες, με τους 2 να είναι χρονισμένους στα 2.35 GHz και άλλους 2 στα 2.2 GHz. Σίγουρα, μιλάμε για έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή, εφόσον έχει 8 Kryo πυρήνες.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της GPU δεν χρειάζεται να φανταζόμαστε, αφού το GFXBenchmark μας παρέχει τους αριθμούς. Η Adreno 540 που βρίσκεται στο Snapdragon 835 development board, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε μεγάλο παίκτη στον κόσμο του Android, αλλά και το iPhone 7 Plus<. Ωστόσο, έγιναν μόνο offscreen δοκιμές σε 1080p ανάλυση, με κάποιες από τις συσκευές να έχουν QHD ανάλυση, οπότε ο αριθμός fps θα έπεφτε σε onscreen δοκιμές. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτές οι δοκιμές αφορούν ένα early stage της ανάπτυξης του SoC, ή ας το θέσουμε καλύτερα, ένα SoC το οποίο δεν έχει πάρει ακόμη την τελική μορφή του. Σίγουρα όμως είναι μια καλή ένδειξη για το τι να περιμένουμε την επόμενη άνοιξη. Qualcomm Snapdragon 835 GFXBench Adreno 540 octa-core cpu GPU, Snapdragon 835: Πέρασε από το GFXBench και εντυπωσίασε με Adreno 540 GPU

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

με το τσιγκέλι περνάει τον επεξεργαστή της apple! ενώ η διαφορά του sd 820 με τον Apple A10 Fusion που ήταν κ ο αντίστοιχος είναι μεγάλη…

Λευτερης

Ο SD 820 δεν ειναι αντιστοιχος του Α10 fusion. Ειναι 6 μηνες παλιοτερος. Οπως ο 835 θα ειναι 6 μηνες νεοτερος του Α10. Στο Antutu η διαφορα των δυο ειναι πολυ μεγαλύτερη.

tito@

onscreen ομως, οπου τα περισσοτερα θα φορανε 2κ θα μενουν πισω απο το iphone 7

bezilys

Τούμπανο φενεται ο επεξεργαστής είναι τώρα μένει να το δούμε και στην πράξη…

John

@tito
Αλήθεια πότε θα βάλει η Apple καμία οθόνη της προκοπής , με IPS και 1080p δεν πας πουθενά το 2016. Φαντάσου ότι η Samsung είχε 1080p οθόνη στο S5 που κοντεύει 3 ετών.

escobar

@John
Καλα κατσε ντε εδω μεχρι περυσι ειχαν 720p, τωρα ειδαν τα 1080p 😛
Πραγματικα για κλάματα

tito@

@john Δεν με απασχολει ουτε τι βαζει ουτε τι δεν βαζει η apple.Μια παρατηρηση εκανα πανω στο αρθρο 🙂 Οσο για το s5,σοβαρη σαβουρα 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».