Snapdragon 865: Το Νοέμβριο θα ανακοινωθεί επίσημα;

Snapdragon 865 Qualcomm, Snapdragon 865: Το Νοέμβριο θα ανακοινωθεί επίσημα;

Η συγκεκριμένη αναφορά από την Κίνα κάνει λόγω πως ο Snapdragon 865 θα κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2020 σε smartphones των Samsung, Oppo, Vivo και Xiaomi, με το Galaxy S11 να πιθανολογείται πως θα είναι το πρώτο που θα τον ενσωματώσει και θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο, ενώ πρόσφατα είδαμε και τη Sony να ετοιμάζει flagship smartphone με το Snapdragon 865.

Επιπλέον, θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Snapdragon 855 είχε κάνει πρώτη φορά την εμφάνισή του στο Xiaomi Mi 9 αλλά το smartphone που κυκλοφόρησε πρώτο παγκοσμίως με τον Snapdragon 855 ήταν το Galaxy S10. Μένει να δούμε τελικά σε ποιό smartphone θα ενσωματωθεί πρώτα μιας και η εμφάνιση του Snapdragon 865 στο Geekbench δεν έκανε γνωστό σε ποιά συσκευή χρησιμοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη δοκιμή.

Ο Snapdragon 865 σχεδιάζεται από την Qualcomm και θα κατασκευαστεί από τη Samsung βασισμένος στην τεχνολογία EUV και την αρχιτεκτονική των 7nm η οποία επιτρέπει τη χρήση πολλών transistors, κάτι το οποίο οδηγεί σε υψηλότερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας EUV lithography και ο Snapdragon 865 αναμένεται να πετύχει 20%-30% υψηλότερες επιδόσεις και 30%-50% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με το Snapdragon 855.

Τέλος, μπορεί η Qualcomm να συνεργάζεται με τη Samsung για την κατασκευή του Snapdragon 865 αλλά πιθανόν να επιστρέψει στην TSMC το 2021 για την κατασκευή του Snapdragon 875 μιας και θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική των 5nm της εταιρείας η οποία όπως γνωρίζουμε, κατασκευάζει και τους επεξεργαστές των iPhone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.