Snapdragon 875G: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά, κυκλοφορεί το 2021

, Snapdragon 875G: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά, κυκλοφορεί το 2021

Η Qualcomm αναπτύσσει εκτός από τον διάδοχο του Snapdragon 865 που ακούει στο όνομα Snapdragon 865+ και ένα νέο SoC το οποίο θα ονομάζεται Snapdragon 875G. Πιο συγκεκριμένα, σε φωτογραφία που διέρρευσε στο Weibo φαίνεται η κυκλοφορία του μεθεπόμενου chip το οποίο θα έρθει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επιπλέον, στο χρονοδιάγραμμα που εμφανίζει η φωτογραφία φαίνονται και άλλα SoC τα οποία αναμένεται να έρθουν στην αγορά το επόμενο διάστημα. Ένα από αυτά είναι ο Snapdragon 735G που θα χρησιμοποιεί την 5nm EUV διαδικασία της Samsung το οποίο θα κυκλοφορήσει το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το Snapdragon 875 καθώς και το X60 5G chip της Qualcomm αναμένεται να αναλάβει να αναπτύξει η TSMC με τις αποστολές να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το XDADevelopers υποστηρίζει ότι η Qualcomm θα χρησιμοποιήσει έναν άλλο συνδυασμό των Cortex πυρήνων. Ο Snapdragon 875 για παράδειγμα αναμένεται να ενσωματώνει Cortex X1 και Cortex A78 με τους X1 να προσφέρουν 30% περισσότερη απόδοση.

Ταυτόχρονα με όλες τις υπόλοιπες βελτιώσεις θα αυξηθεί και η τιμή του Snapdragon 875 η οποία θα φτάσει τα 220 με 260 δολάρια, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.