Snapdragon 898 και Dimensity 2000: Γίνονται γνωστά όλα τα specs

, Snapdragon 898 και Dimensity 2000: Γίνονται γνωστά όλα τα specs

Η αποκάλυψη των αναλυτικών specs του Snapdragon 898 και του Dimensity 2000 μας προετοιμάζει για το τι μέλλει γενέσθαι στη high end κατηγορία. Οι ναυαρχίδες της Qualcomm και της MediaTek αντίστοιχα έρχονται με αξιώσεις στην αγορά.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με επεξεργαστές που είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 4 nm και προφανώς και τα δύο SoC έχουν οχτώ πυρήνες. Στην περίπτωση του Qualcomm Snapdragon 898 υπάρχει ένας πυρήνας Cortex X2, που είναι χρονισμένος στα 3.0 GHz και ακόμα τρεις Cortex A710 που λειτουργούν σε συχνότητα 2.5 GHz. O MediaTek Dimensity 2000, από την μεριά του έχει τρεις επεξεργαστές υψηλών ταχυτήτων, οι οποίοι βρίσκονται χρονισμένοι στα 2.85 GHz. Εδώ τα γραφικά θα αναλάβει η Mali G710 MC10 GPU.

Οι υπόλοιποι πυρήνες του Snapdragon 898 είναι Cortex A510, με χρονισμό 1.79 GHz, οι οποίοι αναλαμβάνουν λιγότερο απαιτητικές εργασίες και εργάζονται με γνώμονα την όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Για τα γραφικά υπάρχει στο εσωτερικό του Snapdragon 898 ένα Adreno 730 GPU.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Για άλλη μια φορά η Mediatek κάνει βλακείες. Καλή η cpu, αλλά από γραφικά ; Η adreno 730 δίνει 1800 gflops (ένα ps4 απλό δίνει 1843 GFLOPS!!!) Τα γραφικά του Mediatek αναμένεται να δώσουν 733 gflops.Κάντε τη σύγκριση και πείτε μου ποιός θα διαλέξει το Mediatek. Τόσα χρόνια δίνει άψυχα γραφικά και θέλει την κορυφή. Οι kirin και οι exynos που βάζουν γραφικά της προκοπής μάλιστα. Αυτοί όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.