Snapdragon 898 και Dimensity 2000: Γίνονται γνωστά όλα τα specs

, Snapdragon 898 και Dimensity 2000: Γίνονται γνωστά όλα τα specs

Η αποκάλυψη των αναλυτικών specs του Snapdragon 898 και του Dimensity 2000 μας προετοιμάζει για το τι μέλλει γενέσθαι στη high end κατηγορία. Οι ναυαρχίδες της Qualcomm και της MediaTek αντίστοιχα έρχονται με αξιώσεις στην αγορά.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με επεξεργαστές που είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική των 4 nm και προφανώς και τα δύο SoC έχουν οχτώ πυρήνες. Στην περίπτωση του Qualcomm Snapdragon 898 υπάρχει ένας πυρήνας Cortex X2, που είναι χρονισμένος στα 3.0 GHz και ακόμα τρεις Cortex A710 που λειτουργούν σε συχνότητα 2.5 GHz. O MediaTek Dimensity 2000, από την μεριά του έχει τρεις επεξεργαστές υψηλών ταχυτήτων, οι οποίοι βρίσκονται χρονισμένοι στα 2.85 GHz. Εδώ τα γραφικά θα αναλάβει η Mali G710 MC10 GPU.

Οι υπόλοιποι πυρήνες του Snapdragon 898 είναι Cortex A510, με χρονισμό 1.79 GHz, οι οποίοι αναλαμβάνουν λιγότερο απαιτητικές εργασίες και εργάζονται με γνώμονα την όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Για τα γραφικά υπάρχει στο εσωτερικό του Snapdragon 898 ένα Adreno 730 GPU.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Για άλλη μια φορά η Mediatek κάνει βλακείες. Καλή η cpu, αλλά από γραφικά ; Η adreno 730 δίνει 1800 gflops (ένα ps4 απλό δίνει 1843 GFLOPS!!!) Τα γραφικά του Mediatek αναμένεται να δώσουν 733 gflops.Κάντε τη σύγκριση και πείτε μου ποιός θα διαλέξει το Mediatek. Τόσα χρόνια δίνει άψυχα γραφικά και θέλει την κορυφή. Οι kirin και οι exynos που βάζουν γραφικά της προκοπής μάλιστα. Αυτοί όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured OnePlus Qualcomm Snapdragon

OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Επίσημο έγινε το OnePlus 12 στην Κίνα και το πακέτο που προσφέρει είναι πολύ δυνατό, ικανό να ανταγωνιστεί ναυαρχίδες των Apple και Samsung.