Sony: Αποκάλυψε 2×2 On-Chip Lens τεχνολογία για τους Quad Bayer αισθητήρες

Sony, Sony: Αποκάλυψε 2×2 On-Chip Lens τεχνολογία για τους Quad Bayer αισθητήρες

Οι αισθητήρες εικόνας, ειδικά αυτοί με μικρά pixels όπως των smartphones, έχουν μία on-chip micro lens περιοχή που βοηθά στο να φτάνουν όλες οι ακτίνες φωτός στη δίοδο του αισθητήρα. Αυτή τη στιγμή, το κάθε pixel διαθέτει το δικό του lens, αλλά η Sony ανέπτυξε μία τεχνολογία που επιτρέπει σε τέσσερα γειτονικά pixels να μοιράζονται το ίδιο lens.

Η νέα τεχνολογία βελτιώνει την ταχύτητα εστίασης

Σε σύγκριση με την παλαιότερη τεχνολογία, οι κάμερες που θα διαθέτουν αυτή της Sony θα εστιάζουν δύο φορές πιο γρήγορα. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην τεχνολογία 2×2 On-Chip Lens (OCL) της εταιρείας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικούς αισθητήρες εικόνας.

Η Sony περιγράφει την 2×2 On-Chip Lens (OCL) ως μία τεχνολογία αισθητήρων εικόνας που έχει ως στόχο την επίτευξη υψηλής ταχύτητας εστίασης, υψηλής ανάλυσης, υψηλής ευαισθησίας και υψηλού δυναμικού φάσματος.

Sony, Sony: Αποκάλυψε 2×2 On-Chip Lens τεχνολογία για τους Quad Bayer αισθητήρες

Αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι αισθητήρες είναι οι Quad Bayer που χρησιμοποιούν ένα lens ανά pixel. Χάρη στην 2×2 On-Chip Lens (OCL) οι συγκεκριμένοι αισθητήρες εικόνας θα προσφέρουν ποιότητα εικόνας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει η νέα τεχνολογία της Sony, είναι η βελτιωμένη απόδοση της αυτόματης εστίασης, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η λειτουργία PDAF βασίζεται σε pixels εστίασης των οποίων η έξοδος δεν αποτελεί μέρος της τελικής εικόνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τοποθετούνται σε απόσταση και να μειώνεται το συνολικό ποσοστό κάλυψης.

Sony, Sony: Αποκάλυψε 2×2 On-Chip Lens τεχνολογία για τους Quad Bayer αισθητήρες

Με την 2×2 On-Chip Lens (OCL) όλα τα pixels μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σύστημα εστίασης και οι έξοδοι τους να αποτελούν μέρος της τελικής εικόνας. Αυτό θα βοηθήσει στην αισθητή βελτίωση του συστήματος AF.

Πότε θα χρησιμοποιηθεί

Παραμένει άγνωστο το πότε θα χρησιμοποιήσει η Sony την 2×2 On-Chip Lens (OCL), ενώ δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για την απόδοση της. Πέραν φυσικά από όσα αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι θα δούμε smartphones με αισθητήρες που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία μέσα στο 2020.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JR

Μπράβο στην Sony που μπορεί να είναι στον πάτο στα smartphones αλλά βγάζει τους καλύτερους αισθητήρες.

djfapples

Πάτο στις πωλήσεις εννοείς! Κ εγώ θα θελα να ήμουν μέτοχος αυτό τον καιρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.