Sony Ericsson Xperia, Γρίφος η δήλωση για τη μελλοντική αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Μέσα από τη σελίδα της Ολλανδικής Sony Ericsson στο Facebook έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την τύχη των μοντέλων Xperia που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2011 και την αναβάθμιση τους ή μη στην έκδοση Ice Cream Sandwich. Όπως οι δηλώσεις της HTC εχθές έτσι και της Sony Ericsson σήμερα είναι γρίφος και δεν δίνουν κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο καυτό ερώτημα της αναβάθμισης.

Η Sony Ericsson αναφέρει ότι αυτή την περίοδο τα μοντέλα της που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2011 αναβαθμίζονται σταδιακά στην έκδοση 2.3.4 και σκοπεύει να τα αναβαθμίσει στην επόμενη έκδοση (Android 4.0 Ice Cream Sandwich). Να σας πω την αλήθεια ενώ όλα τα ξένα site το δένουν κόμπο ότι θα αναβαθμιστούν όλα τα Xperia 2011, εγώ είμαι επιφυλακτικός και περιμένω ανακοινώσει με συγκεκριμένα μοντέλα και ημερομηνίες.

“Sony Ericsson is currently rolling out the upgrade to Gingerbread 2.3.4 across its entire 2011 Xperia smartphone portfolio. This software upgrade will be available through a phased roll out in select markets. Beyond Gingerbread 2.3.4, we plan to upgrade our 2011 Xperia smartphone portfolio to the next Android platform made available to us.”

, Sony Ericsson Xperia, Γρίφος η δήλωση για τη μελλοντική αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

“we plan to upgrade our 2011 Xperia smartphone portfolio to the next Android platform made available to us”

Εγώ όπως το διαβάζω δεν καταλαβαίνω ντε και καλά ότι μιλάει για το 4.0. Μιλάει για την επόμενη έκδοση Android Που θα γίνει διαθέσιμη … και απ όσο γνωρίζω μετά την 2.3.4 είναι η 2.3.5 …. ή κάνω λάθος ?

JohnSxz

Από την στιγμή που όλα τα android κινητά μέχρι σήμερα έχουν hardware buttons για μενού, home, back… τώρα στο ics που είναι εντός της οθόνης τι θα γίνει σε μια τυχόν αναβάθμιση? θα χρησιμοποιούνται τα πλήκτρα αυτά ή θα έχουμε μια μπάρα με τα ανωτέρω πλήκτρα μέσα στην οθόνη. Αν ισχύει αυτό τι θα γίνει με τα κινητά με μικρές οθόνες και μικρές αναλύσεις. Εγώ δεν προβλέπω κάποια αναβάθμιση σε παλιότερα μοντέλα (πιθανόν μόνο στα high end κινητά της κάθε εταιρείας). Πιο πιθανό βλέπω από κάποια στιγμή και μετά τη σταδιακή διακοπή της κατασκευής τηλεφώνων me gingerbread και παραγωγή με ics.

tom not

Οτι να ναι τελικα η google και οι εταιριες με τις αναβαθμισεις. Το ποιος φταει δε με ενδιαφερει απλα το ολο σκηνικο δειχνει ανωριμοτητα. Ειναι τραγικα απαραδεκτο να δινεις ενα μισθο για κινητο με δυνατοτητες υπολογιστη και μην ξερεις αν τελικα παρει τουλαχιστον την επομενη αναβαθμιση. Και αν πρεπει ενα κινητο με ισχυ υπολογιστη να πληρει τα requirements για ενα update κινητου τηλεφωνου, τοτε να τα βρασω τα ghz. Αν και ασχολουμαι χρονια με τα κινητα, χωρις ωστοσο να εχω και απολυτες γνωσεις, μπορω να μπω οτι τουλαχιστον η πλειοψηφια των κινητων φτανει ανετα μεχρι την εκδοση 2.3.6.

Dimes

Συμφωνώ με JohnSxz, μονο τα high-end κινητά πιστεύω θα πάρουν ICS. Όσο για τα hard-kees, πιστεύω θα τα προσαρμόσουν για τη νέα έκδοση. Να πάρουμε ένα τηλεφωνάκι τη sony να μας πει 😀

JohnSxz

Θα έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν ξέρω γιαπωνέζικα 😀

ELEONORA

Καλα δεν γινεται να αναβαθμισουν μονο τα high-end xperia,και οχι τα αλλα.Πολυ απλα,γιατι ολα τα xperia που κυκλοφορησαν φετος,εχουν τον ιδιο επεξεργαστη,και την ιδια μνημη.Οποτε αν αναβαμθισουν ενα,θα τα αναβαθμισουν ολα!!!!Και το Νexus S,εχει 3 πληκτρα κατω απο την οθονη,αλλα απο οτι ειναι γνωστο,θα ειναι αναβαθμιστει και αυτο….Απλα πιστευω πως πολυ δυσκολο η αναβαθμιση να γινει μεσα στο 2011….Πρωτο τριμηνο το 2012 και αυτο με το ζορι…!!!

giorgaras

Ειπα πωσ η HTC δεν εχει προβλημα με τις αναβαθμισεις ε λοιπον η Sony Ericsson εχει οχι τοσο μεγαλο οσο η LG αλλα εχει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.