Sony: Προσπαθεί να διορθώσει το Nougat update για Z5, Z3+, Z4 Tablet

H Sony την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε την αναβάθμιση των Sony Xperia Z5, Xperia Z3+ και Z4 Tablet. Ωστόσο, το πολυαναμενόμενο update του Android Nougat με σταμάτησε να είναι διαθέσιμο.

Οι χρήστες είχαν ξεκινήσει να αναφέρουν κάποια προβλήματα με video playback, προβλήματα με τις κλήσεις και ασυνήθιστη κατανάλωση μπαταρίας. Αργότερα, η Sony έβγαλε και επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι προσωρινά σταμάτησε τη διάθεση του Nougat update. Η ίδια δήλωσε ότι έχει βρει την αιτία που προκαλεί τα προβλήματα και θα διαθέσει το update το συντομότερο.

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, η Sony μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter δηλώνει πως ακόμη εργάζεται στην διόρθωση του update για Sony Xperia Z5, Xperia Z3+ και Xperia Z4 Tablet. Λέει πως προτεραιότητά της είναι η εμπειρία χρήσης και η διάθεση θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερο.

Να σημειωθεί πως εκτός από τη Sony και άλλες εταιρείες έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την διάθεση του update σε Android Nougat. Μια από αυτές ήταν και η HTC, η οποία ξεκίνησε πάλι την Τρίτη να αναβαθμίζει το HTC 10.

sony nougat update, Sony: Προσπαθεί να διορθώσει το Nougat update για Z5, Z3+, Z4 Tablet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

Πικρόχολα σχόλια σε 3… 2… 1…….

Χρησταρας

Από παιδάκια του δημοτικού να συμπληρώσω εγώ makis….

VasiliS7Edge

Ο αγώνας για το ποιος θα την βγάλει πρώτος δεν αξίζει. Οι καταναλωτές πάντα θα θέλουν το κάτι παραπάνω οπότε λίγη καθυστέρηση τελικά δεν κάνει κακό όπως είδαμε και με την περίπτωση της Samsung. Βέβαια όταν η Sony έχει σχεδόν stock UI δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

One

Συμφωνώ με τον VasiliS7Edge. Πρωτη φορα φετος βιάστηκε να δωσει update και ενώ στις καινούριες συσκευες τα πηγε καλα, στις παλιότερες μονο εμφάνισε αυτό το θέμα. Πάντως 1-2 εβδομάδες διαφορα να καθυστερήσει δε νομιζω ότι είναι και μεγαλο θεμα προκειμένου να είναι όλα σωστά. Δηλαδη τι να λεμε και εμεις με παλιότερες συσκευές z2-z3 κτλ που πήγαινε Μάρτιος – Απρίλιος για να πάρουμε update.

forneverarrow

Δεν μπορεί παρά να φταίει και η Google. Δεν γίνεται φέτος ξαφνικά να έγιναν όλοι “άσχετοι” και να βιάζονται να βγάλουν updates… Τόσα χρόνια πως ήταν μια χαρά τα περισσότερα updates? Μάλλον κάτι πάει στραβά με το Nougat και η Google δεν τους το έχει πει (προφανώς στα Pixel και Nexus τα διόρθωσε αθόρυβα με τα άπειρα μικροfixes που βγάζει). Δεν είναι μόνο η Sony αλλά και η HTC… Ειδικά στην περίπτωση της Sony είναι καθαρό android με ένα xperia launcher για το home screen! Τα notifications και τα settings είναι όπως του Nexus.

Άσε που παίζει να φταίει και το hw γιατί το πρόβλημα εμφανίζεται σε παλιότερες συσκευές. Στο Xperia XZ και X δεν υπάρχει κανένα θέμα.

giorgos

παιδια εχει να κανει με τον επεξεργαστη που φορανε τα xperia z3+ xperia z5 kai xperia z4 tablet διοτι φορανε και τα τρια τον snapdragon 810 που θυμομαστε ολοι τι θερμοκρασιες ανεβαζε ο συγκεκριμενος επεξεργαστης οποτε δεν ειναι τυχαιο που σταματησε το update σε αυτες τις συσκευες που φορανε τον ιδιο επεξεργαστη φενεται το nougat επεσε καπως βαρυ για τον 810

Gvirginia

@giorgos

Να προσθέσω πάνω σε αυτό και το Nexus 6P, το οποίο μετά την αναβάθμιση κλείνει όταν η μπαταρία φτάσει στο ~15% και με την 7.1.1 εμφάνισε bootloop.

Δε νομίζω να φταίνε οι θερμοκρασίες, αλλού πρέπει να είναι το πρόβλημα. Πχ ο 801 κόπηκε γιατί δεν υποστηρίζει file encryption σε hardware επίπεδο. Ίσως υπάρχει κάποιο bug με το encryption του 810.

Οι θερμοκρασίες διορθώνονται εύκολα κάνοντας απλά ένα underclock για να δεις αν φταίει αυτό. Απορώ και εγώ πάντως πώς κυκλοφορούν όλες οι εταιρείες αναβαθμίσεις χωρίς εκτενή έλεγχο.

Alis

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η αναβαθμιση samsyng galaxy s6 enge

Stratos

Είμαι κάτοχος του xperia z5 και έχω θέμα με το ραδιόφωνο (δεν αναγνωρίζει τα ακουστικά για να ξεκινήσει η λειτουργία) και με την διαχείριση δακτυλικού αποτυπώματος (δεν λειτουργεί ο αισθητήρας) μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω,ευχαριστώ.

Bill5

Υπομονή κάποια στιγμή θα έρθει το update

Χρήστος

Πότε θα βγει στην Ελλάδα για το Xperia XA?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.