Sony Xperia Z5, Z3+: Διεκόπη η αναβάθμιση σε Android Nougat

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παλαιότερων μοντέλων της σε Android Nougat, η Sony ξεκίνησε την Τρίτη να δίνει το update στη σειρά Xperia Z5. Την Τετάρτη πήρε σειρά το Sony Xperia Z3+ να πάει στην τελευταία έκδοση του OS της Google.

Ωστόσο, η πολυαναμενόμενο έλευση του Android Nougat σταμάτησε να είναι διαθέσιμη. Οι πληροφορίες αρχικά ήρθαν από το XperiaBlog και τις αναφορές των χρηστών, και στη συνέχεια η αναβάθμιση εξαφανίστηκε από τους servers της Sony. Φάνηκε να επηρεάζεται ολόκληρη η σειρά Xperia Z5, το Xperia Z3+ και το Sony Xperia Z4 Tablet.

Οι χρήστες είχαν ξεκινήσει να αναφέρουν κάποια προβλήματα με video playback, προβλήματα με τις κλήσεις και ασυνήθιστη κατανάλωση μπαταρίας.

Τελικά η ίδια η Sony πριν από λίγο έβγαλε και επίσημη ανακοίνωση. Με επίσημη δήλωση επιβεβαιώνει ότι προσωρινά σταμάτησε τη διάθεση του Nougat update. Επισημαίνει ότι έχει βρει την αιτία που προκαλεί τα προβλήματα και θα διαθέσει το update όσο το συντομότερο:

“We were made aware of reports from some users experiencing inconsistencies related to audio playback via third-party apps and SD card encrypted data read performance, after upgrading to Android 7.0, Nougat. We’ve identified the root cause and are aiming to provide corrective firmware and re-commence the rollout as soon as possible”.

xperia z5 nougat, Sony Xperia Z5, Z3+: Διεκόπη η αναβάθμιση σε Android Nougat

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Η αναβάθμιση ακυρώθηκε και σε κάποια μοντέλα από HTC, Samsung και Asus νομίζω.
Κάτι τρέχει με τη nougat μήπως;

James

@Πάνος μπα, από τον Ιούλιο την έχω. Τίποτα δεν τρέχει με τη nougat.

Νίκος

Εμένα στο Xperia x performance που την πήρα μου φαίνεται πιο αργό το κινητό από πριν.

thanoik

Android σαβούρα λογισμικό

james

@thanoik τι να σου κανει και το android φιλε μου; Απο τον αυγουστο το εχουν στα χερια τους και το σκαλιζουν μεχρι να μη μεινει ουτε γραμμη κωδικα ιδια. Ε, καποια στιγμη θα καταφερναν να το χαλασουν.

vasilispas

Γιαυτο οσοι ξερουν απο κινητα πανε μονο σε bb os10…ολα τα αλλα ειναι σαβουρες

forneverarrow

Αυτό με τη μπαταρία είναι όντως ανησυχητικό. Ειδικά η Sony που πειράζει ελάχιστα το Android δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιο θέμα. Ελπίζω να λύνεται εύκολα. Πάντως στα X και XZ μια χαρά πήγε η αναβάθμιση, οπότε μπορεί να υπάρχει θέμα με το hardware στα Z.

NtinosMD

Οταν διαμαρτυρεσαι σαν καταναλωτης οτι το θες αμεσα…οριστε το αποτελεσμα. Καλυτερα να αργει κ να ναι σωστη παρα κουτσουρεμενη κ μετα να αποσυρεται ( μα εμεις την βγαλαμε γρηγορα ανεξαρηττηα αν εμφανιστηκαν κατι bugs κ επρεπε να την αποσυρουμε. Δηλ. τι; Θα παθει κανεις τιποτα αν αργησουν τα security pathes ενα δυο μηνες;

dimitris

Το όνομα της Sony είναι συνυφασμένο πλέον με crash και bugs….!!! 😛 Η κάμερα θα σταματήσει λόγω υψηλής θερμοκρασίας….crashhhhhh….crashhhh….crashhh

giorgos

δημητρη γιατι εισαι τοσο sonyhater εγω με xperia z3 combact pou to douleuo 15 ωρεs το 24 ωρο και με πολυ χρηση καμερας δεν μου εχει κλεισει ποτε το βιντεο 4κ ουτε η καμερα γενικα και ας θερμενεται το κινητο το προειδοποιητικο μηνυμα που βγαζει το βγαζει απλα να ενημερωνει οτι αν αυξηθει η θερμοκρασια θα κλεισει η καμερα οχι οτι θα γινει SONY και καλα χαχα

Ιωάννης jb

dimitris.. Καλύτερα να ανεβάζει θερμοκρασία κ να σου κλείνει η εφαρμογή κάμερας (πράγμα που συμβαίνει πολυ σπάνια πλέον κ μόνο αν εσύ το καις-λιωνεις όσο δε πάει), παρά να σου ανεβάζει θερμοκρασία κ να παίρνει φωτιά κ παπαλα (note 7)
Όταν η sony είχε στο z2 αδιαβροχοποιηση, στέρεο ηχεία, design με γυαλί κ αλουμίνιο, κορυφαίες δυνατότητες-χαρακτηριστικά, ηχο high resolution, κάμερα κορυφή (δες dxomark) κ οθοναρα!!!
Οι άλλοι ήταν ακόμα στις σπηλιές!!!

giorgos

Thanoik δεν πειραζει φιλε μου ας μεινουμε με την σαβουρα εμεις με τα δεκαπυρηνα τα 6 gb ram τις καμερες 23 και βαλε megapixels και εσυ μεινε με το iphone sou kai to ios που ακομα στελνεις φωτογραφιες με email και ακομα ψαχνεις πως να κατεβασεις η να περασεις τραγουδια απο το pc sou στο κινητο σου

giorgos

Πεστα ρε ιωαννη jb οταν εμεις παιζαμε μπαλα στα sony με 2 i 3gb ram και δεν ειχαμε το παραμικρο lag i κολλημα αυτοι με κατι samsung kai lg me 4gb ram τρωγανε κατι κολληματα στα ορια του restart λογο βαρυ ui και επισης το 4κ βιντεο στα κινητα το εφερε η sony πρωτη και μετα οι αλλες οι εταιρειες

thanoik

giorgos windows phone έχω και συγκεκριμένα το Nokia Lumia 920 πού το 2013 είχε βγει το καλύτερο κινητό της χρονιάς https://www.engadget.com/2012/11/02/nokia-lumia-920-review/ και όταν εγώ είχα ασύρματη φόρτιση και πολλά άλλα εσύ ακόμα εν έτη 2017 δεν νομίζω να έχεις

thanoik

giorgos windows phone έχω και συγκεκριμένα το Nokia Lumia 920 που το 2013 είχε βγει το καλύτερο κινητό της χρονιάς με ασύρματη φόρτιση και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που δεν έχεις εν έτη 2017 και φυσικά πρέπει να έχεις Δεκαπύρηνο και 6 ραμ για να στείλεις ένα μήνυμα στο Android

Χρήστος

Μην μιλας για Windows 10 που θελει 5 φορες το Facebook και αλλες τοσες το instagram για να ανοιξουν και να δουλεψουν καλα που ανοιγεις τις εφαρμογες και δεν λειτουργουν σχεδον ποτε!
BB10 μονο μακραν το καλυτερο λειτουργικό!

John

Υπάρχουν άτομα που το 2017 ασχολούνται ακόμη με το πλέον αποτυχημένο λειτουργικό για mobile συσκευές που πάτωσε σε όλα; Χαράς το κουράγιο τους , ειλικρινά…

John

Καλά για τον άλλο που υποστηρίζει παντού την εταιρεία β κατηγορίας στα κινητά Sony δεν έχω τίποτα να πω , είναι περίπτωση που πρέπει να κοιτάξει η επιστήμη.

thanoik

Χρήστος αυτό δεν ισχύει τώρα,όταν είχες αρχικές δοκιμαστικές εκδόσεις φυσικά και θα έχεις bugs,στις σταθερές εκδόσεις insider είναι μια χαρα και στο κάτω κάτω εγώ έχω κινητό από το 2013 με όλες τις ενημερώσεις εσύ αν πάρεις Android θα πάρεις μια ενημέρωση μετά από ένα χρόνο και ήδη θα έχουν κυκλοφορήσει άλλες δύο ή τρεις.Με άλλα λόγια στο Android θες και κάθε χρόνο καινούργιο κινητό πού σημαίνει παραπάνω λεφτά.

George

@John Η sony είναι μια χαρά εταιρία κινητών , μου φαίνεται δεν έχεις δοκιμάσει για να το λες αυτό…. Έχω πιάσει στα χέρια μου πάρα πολλά Xperia και έχω να σου πω ότι είναι φοβερά κινητά και ελπίζω να μην πιστεύεις Α κατηγορία κινητών την Samsung γιατί μόνο για την S αξίζει και ναι σε αυτήν την θεωρώ κορυφή (Για την Α μην μιλήσω καλύτερα, μεγάλη αποτυχία ακόμα και του 2016 μοντέλα όλο κολλάνε και το λέω εκ πείρας) αλλά δεν είναι μόνο οι ναυαρχίδες που κάνουν μια εταιρία Ά κατηγορίας… Τα midrange της Sony είναι φοβερά κινητά ( και φυσικά και οι ναυαρχίδες της)
Και εγώ που ασχολούμαι γενικά με κινητά και με Sony έχω να σου πω ότι είναι κορυφή ότι και να λες εσύ ή και άλλοι Haters που μάλλον είχατε κάτι μοντέλα του 2012 (που ναι όντως δεν ήταν καλά και κόλλαγαν) και δεν έχετε ξανά πάρει από τότε κινητό Sony να δείτε τι ποιότητα έχουν τα κινητά της……
Πιάσε Xperia να δεις ποιότητα που έχει μόνο αυτό σου λέω

djfapples

Εγώ με z2 κοντά στα δυόμισι χρόνια έχω να πω ότι θα συνεχίσω με Sonyκ για τα επόμενα αν και αυτό το εργαλείο που χω τώρα δε καταλαβαίνει τίποτα

John

Έχω δει και τα φετινά X και XA , επίσης ένας γνωστός μου είχε πάρει το ultra , σε οθόνη ειδικά όλα είναι πολύ πίσω (ξεπλυμένες με μέτριες γωνίες) ενώ και το UI είναι κακόγουστο αλλά και ο εξωτερικός σχεδιασμός σαν πλακάκι μπάνιου και αυτός πολύ παρωχημένος. Άλλωστε αν ήταν καλά δεν θα ήταν στο 2% των πωλήσεων.

bezilys

@John γούστα είναι αυτά εμένα το disegn στα sony μαρεσι πολύ και το ίδιο και το UI γιαυτό περνώ και μόνο sony….

Xalipilias

Έχω το Z5 Premium Dual..όταν πηγαίνω στο Wi-Fi να βρω διαθέσιμο σήμα τρεμοπαίζει όταν πατάω να συνδεθώ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.