Sony Xperia 1: Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι με τιμή στο χιλιάρικο

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι με τιμή στο χιλιάρικο

Το Sony Xperia 1 ήταν ένα από τα smartphones που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον στην πρόσφατη έκθεση MWC 2019 στη Βαρκελώνη. Μας άρεσε η οθόνη 6.5″ 4K OLED 21:9 CinemaWide και η τριπλή κάμερα με λειτουργία Eye AF.

Η “μακρόστενη” οθόνη με αναλογία 21:9 έχει ενδιαφέρον γιατι σε landscape mode το multi-task δυο εφαρμογών είναι άψογο με αυτές να απεικονίζονται σε τετράγωνα, κάτι εντελώς διαφορετικό με ότι γνωρίζουμε έως σήμερα στα smartphones.

Η λειτουργία Eye AF επιτρέπει στον χρήστη να “κλειδώσει” το focus της κάμερας πάνω στα μάτια του ανθρώπου που τραβάει βίντεο ώστε το θέμα μας να είναι πάντα εστιασμένο ακόμα και αν μετακινέιται.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της κάμερας του Xperia 1 είναι η νέα επιλογή Creator mode για λήψη βίντεο με πιστοποίηση Powered by CineAlta για κινηματογραφικό αποτέλεσμα σε 4K HDR με 24 fps.

Το Sony Xperia 1 ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 855, μνήμη RAM 6GB, μπαταρία με χωρητικότητα 3300 mAh, τρέχει Android 9 και είναι αδιάβροχο IP68.

Για να αποκτήσετε τα παραπάνω θα πρέπει να διαθέσετε 849 λίρες Αγγλίας (περίπου 980 ευρώ) και να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι μιας και σύμφωνα με το γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα Clove.co.uk οι πρώτες παραλαβές θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαίου.

Νωρίτερα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα Sony Xperia 10 και Xperia 10 Plus. Αυτή η Sony Mobile μυαλό δεν βάζει. Εργαλείο που ανακοινώθηκε αρχές Φεβρουαρίου και θα το διαθέσει τον Ιούνιο όταν θα έχει πήξει η αγορά από Galaxy S10, Huawei P30 και ένα σωρό άλλα μοντέλα με Snapdragon 855…

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι με τιμή στο χιλιάρικο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

3300 μπαταρία lol

One

Το ΧΖ Premium με 3230 mAh μπαταρία μου βγάζει ανετα 2 μέρες σχεδόν 2 χρόνια τώρα και με βαριά χρήση.

ΚώσταςD.

Όντως! Αλλά έχουμε καταλάβει ότι απλώς θέλει να διατηρεί το τμήμα mobile όχι να το “απογειώσει”. Θα έχουν τους λόγους τους… Πάντως αυτό με τις δύο εφαρμογές στην οθόνη είναι σούπερ!!! Εκεί το 21:9 κάνει τη δουλειά του αλλά το κατά πόσο θα είναι βολικό είναι ένα ερώτημα… Το κακό είναι ότι τέλος τα compact…

I am

Είναι απλά υπέροχο. Αυτή η αναλογία όμως σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς και τα 2 χέρια. Τώρα από τιμή…ίσως αξίζει σε σχέση με άλλα πάντως γιατί όπως κάθε Sony έτσι κι αυτό φαίνεται πιο ποιοτικό.

giorgosgek

Καλο το κινητακι αν και υπαρχουν πολλες επιλογες. Υπαρχει μια διαφορετικη προσεγγιση , το εφτασε σε ενα σημειο που ουτε τα fanboys της sony δεν ηξεραν οτι χρειαζοντουσαν ενα τετοιο κινητο και εκραζαν την οποια αλλαγη γινοταν . Εγω θελω να βλεπω ομορφα και καλα κινητα. Θα παραβλεψω τα αρνητικα της συσκευης , γιατι βλεπω σημαντικη βελτιωση, σε καμια περιπτωση δεν ειναι τελεια ομως. Στο 1000ρικο δεν την βλεπω ποτε , κριμα , οπως και πολλες αλλες συσκευες, δεν ειναι θεμα τσεπης , απλα δεν τα αξιζουν.

Nick

Από ό,τι καταλαβαίνω το 21:9 ratio είναι σούπερ αρκεί να χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου σαν μια σούπερ μίνι τηλεόραση, συνέχεια σε landscape mode, κρατώντας το οριζόντια με τα δύο χέρια, όντως είναι πολύ εντυπωσιακό έτσι και το multitasking.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Τελευταία βγαίνει και λέει οτι υστερει στις καμερες, πριν κανα δύο χρονια βγηκε και είπε το τμήμα Mobile ειναι προς πωληση, φετος δεν πούλησε ουτε 1 εκατομμύριο κινητα και μονο τα φανμποι δε βλέπουνε οτι ξεψυχάει χρονο με το χρονο και θυμίζουν ακριβως τα Windows mobile που τα φανμποι τους δε το παραδέχονταν οτι ψοφολογουσαν

Stratos

Με διαφορά ότι τα Windows Phone ήταν κυριολεκτικά στη μεγαλύτερη παρακμή και δεν είχαν καλά χαρακτηριστικά ούτε βολικό λογισμικό. Αυτό που χρειάζεται η σονυ είναι εκαν καλό μπουστ στο μάρκετινγκ και να ανοίξουν τα μάτια των ξεροκεφαλων που έχουν μείνει στα Sony Ericsson

Stefanos

Ego den nomizo to Xperia 1 na kositizo toso poli. I sony kseri poli kala pu i timi ine eksofreniki. To poli i timi tu na ine sta 650 mehri na ftani 800 evro. Parapano den nomizo epedis eho agorasi mehri tora 5 tilefona tis Sony ke ime sigoros edo.

Μιχάλης Πετράκης

Στο landscape το multi-task σε τετράγωνα υπάρχει εδώ και καιρό στο mi mix 2 μου

Bart

Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αυτό που εννοούν είναι πως έχει μεγαλύτερη οθόνη στο ύψος οπότε σε landscape θα βλέπεις καλύτερα δύο εφαρμογές. Ξέρουμε πως το split screen υπάρχει πριν υπάρξουν καν τα xiaomi.

One

Αν δε πέσει η τιμή σε black friday θα μαζεύω λεφτά για το επόμενο 4Κ μοντέλο του χρόνου. Καλύτερα να είχε βάλει lcd οθόνη και μια κάμερα και να το πουλούσε 3 κατοστάρικα κάτω.

Poopsi

Χαιρετώ όλη την ομάδα, εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλους!!!! Αυτό που θέλω να πω, η άποψή μου, σχετικά με Sony mobile, είναι ότι ο κολοσσός Sony, έχει εμπειρία στις ταινίες και την μουσική και αυτό είναι το κομμάτι της που μεταφέρει στα κινητά της, για μένα που βλέπω ταινίες και ακούω μουσική είναι κορυφαία, δεν ασχολούμαι τόσο με τις φωτογραφίες, που πιστεύω ότι και σ αυτό έχει ένα πλεονέκτημα, μπορεί να μην βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες στο σκοτάδι, είναι ικανή όμως σε κοντινό πλάνο, να εστιάσει σε περισσότερο χώρο…
Όποιος έχει τα στερεωφονικα ηχεία/ακουστικά της Sony και ακούει μουσική ή βλέπει ταινίες ξέρει πολύ καλά σε τι εμπειρία αναφέρομαι, η ταινία με ακουστικά γίνεται εμπειρία home cinema, αναφέρομαι στη σειρά ακουστικών MDR…. εγώ έχω το MDR-100ABN.
Επίσης η ανθεκτικοτητα κατασκευής είναι κορυφαία για μένα, το xz2 μου έχει πέσει τόσες φορές και δεν έχει πάθει τίποτα, το mate 10 pro από την πρώτη πτώση έκανε πληγή…
Ελπίζω να βοήθησα…

Φωτης

Ποιοτικό ναι αλλα γενικα το έχουνε ξεφτιλίσει με τις τιμες .. 1000 € για κινητο ρε παιδιά.; Μιλαμε παίρνεις 4Κ tv 55αρα.. Μια πολυ καλη οχι κορυφαια βεβαια.. Παντος λογο οθονης νομίζω για ταινίες το s10+ δεν εχει αντίπαλο φέτος.. Τωρα απο ηχο λογικα το sony θα ειναι καλυτερο..

Poopsi

Έχεις απόλυτο δίκιο με τις τιμές, όμως, απ όσο ξέρω, στο Xperia 1 έχουν ασχοληθεί με τις κάμερες περισσότερο από άλλες φορές, κι από τις δηλώσεις της εταιρίας έχω καταλάβει ότι αυτό κοστίζει, είναι και ο λόγος που μπορούσε να πουλάει φθηνότερα..ενώ τώρα θα ανέβει πολύ η αξία του συγκεκριμένου μοντέλου..
Σχετικά με τη sumsung οθόνη, είδα βίντεο σύγκριση με το Mate 20 pro στον ήχο, εάν αυτό το ηχείο κρατάει τη μουσική της ταινίας και τα ηχιτικα εφέ θα απογοητευθουν πολύ οι φίλοι της Sumsung,, εάν είναι βέβαια και το βίντεο αντικειμενικο…

Mikemilos

Σε λίγο και η Alcatel θα βγάλει κινητό του χιλιαρικου. Αρχιζει να γίνεται μόδα η τιμή και όχι τα specs.. α ρε apple τι μας έκανες.

John

Άστοχο σχόλιο. Μιλάμε για την Sony εδώ… Ποια alcatel και πράσινα άλογα. Αν υπάρχει μια εταιρία πέρα από την Apple που μπορεί να το κάνει αυτό βάσει ποιότητας και brand αυτή είναι σίγουρα η Sony.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Μπουαχαχααα με κανες κ γέλασα!

paparatourourourou

Εσύ θα φτάσεις τα -1000likes και μετά θα σταματήσεις να γελάς.

Apostolos

Υπάρχουν άτομα που βλέπουν ταινίες σε κινητό? Πώς μπορείτε να απολαύσετε εκεί μια ταινία?

Ιωάννης jb

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν ταινίες στο smartphone… Ειδικότερα τα τελευταία 7-8 χρόνια που εχουν μεγαλώσει οι αναλύσεις και τα μεγέθη των οθονών!
Μη κοιτας που τα τελευταια χρονια με τις τεραστιες τηλ νομιζουν κάποιοι οτι πάντα ηταν ετσι..
Εχουμε δει ταινια με το xperia x10 παρεα ολόκληρη μεχρι και σε home cinema το συνδέσαμε!!!
Εχω δει περισσότερες απο 100 φορες ταινία στο arc s που ειχα το 12…
Αλλες τόσες στο xperia t και το z2… Η εικόνα αλλα και ο ήχος ηταν πολυ ικανοποιητικη ειδικα στο z2 οταν περνούσα ταινια να δω ήταν το κάτι άλλο! Η γυναικα απο δίπλα να κοιμάται του καλού καιρου κι εγω να απολαμβάνω ταινία λες και είμαι στο cinema…

Poopsi

Γειά σου Απόστολε, βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν ταινίες στο κινητό, όπως έχεις αράξει στον καναπέ σου, αντί να κοιτάζεις μπροστά σου, κοιτάζεις προς τα χέρια σου ή όπως βολεύεσαι, με μία οθόνη που δεν κουράζει τα μάτια και σωστά ηχεία, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα το κινητό από την τηλεόραση, για παρέα δεν βολεύει πολύ,το πολύ άλλο ένα άτομο,,,,, και το καλύτερο εάν διθετεις στερεοφωνικά ηχεία δεν έχω λόγια να σου περιγράψω, ακόμα και αργά το βράδυ, τέρμα τα μπάσα 😉😉,,, το Google play store, έχει ταινίες προς πώληση και ενοικίαση σε πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου,,, πίστεψέ με, έως τώρα μόνο με Sony όλα αυτά, έχω δοκιμάσει κι άλλες εταιρίες…. Καμία σχέση…

Nick

Η αλήθεια είναι ότι όταν βλέπω Netflix στο XZ Premium μου είναι πολύ εντυπωσιακός ο κινηματογραφικες ήχος και εκπληκτικής ποιότητας εικόνα.

Poopsi

Και να το κρατήσεις αυτό κινητό όσο μπορείς, εγώ παρ όλο που έχω και το xz2, πάλι το xz premium επιλέγω για ταινίες…

Nick

Γιατί όμως; Δεν σου αρέσει τόσο η οθόνη του ε;

Poopsi

Η οθόνη είναι μια χαρά, σίγουρα το premium έχει 807 ppi που δεν υπάρχουν, αλλά είναι και το σχήμα που βολεύει περισσότερο, τουλάχιστον εμένα, οι έντονες γωνίες του το καθιστούν ποιο σταθερό, στο xz2 η κυλη πλάτη του μπορεί στο ένα χέρι να βολεύει, σε ταινία όμως του δίνει οπίσθιο βάρος και είτε με χέρι είτε με θήκη σταντ δεν παραμένει σταθερό για αρκετή ώρα…

merci

Πως αλλαζουμε σελιδα για να δουμε παλιοτερα αρθρα στον νεο techblog? Sorry για το off topic, δεν προσπαθω να τρολαρω, απλά κατι χανω 🙂

Amix

Επιτελους μικροτερα bezels αλλα εξωφρενικη τιμη.Στα 650-700 ισως πουλησει.Σιγουρα οχι ομως στο χιλιαρικο. Υπαρχουν καλυτερες επιλογες.Εγω προσωπικα θα προτιμουσα 1+7 Pro ή S10+ τα οποια τα βρισκω σε καλυτερη τιμη και πιστευω ειναι ανωτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Έρχεται στο MWC 2024 με κάμερα zoom 6x με μεγάλο αισθητήρα;

Mια τελευταία φήμη προερχόμενη από εκπρόσωπο πωλήσεων θέλει τη Sony να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της νωρίτερα το 2024.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 V: Έτσι θα μοιάζει το smartphone

Η Sony αποκαλύπτει το Xperia 1 V σε δέκα ημέρες αλλά εμείς μπορούμε από τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο πως θα μοιάζει.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 V: Renders δείχνουν οικεία σχεδίαση με κάποια twists

Το Xperia 1 V θεωρείται πως είναι κοντά σε κυκλοφορία και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κάνει την εμφάνισή του στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη.