Sony Xperia 1: Βίντεο δείχνουν τις προχωρημένες κινηματογραφικές δυνατότητες της κάμερας

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Βίντεο δείχνουν τις προχωρημένες κινηματογραφικές δυνατότητες της κάμερας

Tο “ιδιαίτερο” Sony Xperia 1 ξεκίνησε να κυκλοφορεί μέσα στην εβδομάδα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να πέρνει σειρά μέσα στον Ιούνιο. Ενσωματώνει οθόνη OLED 4K με διαγώνιο 6.5″ και “κινηματογραφικό” κάδρο 21:9 και σύστημα triple camera 12 MP, f/1.6, wide + 12 MP, f/2.4, telephoto + 12 MP, f/2.4, ultrawide.

https://youtu.be/vqAJgm3YDkE

Το Cinema Pro είναι ένα χαρακτηριστικό που στόχος του είναι η δημιουργία βίντεο παρόμοιου με αυτού των επαγγελματικών κινηματογραφικών καμερών, οι οποίες επιτρέπουν φυσικούς και κινηματογραφικούς τόνους.

https://youtu.be/LgP0rRCs0Nc

Οι προεπιλογές χρώματος θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα 24fps που δίνουν κινηματογραφική αίσθηση, και διάφορες ταχύτητες κλείστρου οι οποίες διατηρούν τα φωτεινά και σκιώδη σημεία πιο καθαρά, για τη δημιουργία ενός καλύτερου τελικού αποτελέσματος.

https://youtu.be/UNaL8QG_ORQ

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που επισημαίνουν τα βίντεο είναι το Optical Steady Shot. Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα OIS/EIS για την καταγραφή βίντεο χωρίς κούνημα.

Αν και άλλες κατασκευάστριες smartphones προσφέρουν ήδη ένα παρόμοιο stabilization χαρακτηριστικό με την Sony να ισχυρίζεται ότι το δικό της πλησιάζει αυτό που μπορούμε να βρούμε σε μια συμβατική κάμερα πλήρους πλαισίου.

Επίσης, η Sony προωθεί το Xperia 1 ως το smartphone που προσφέρει την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία, τόσο από πλευράς κάμερας όσο και από άποψη θέασης. Σε πρόσφατη διαφήμιση η εταιρεία προσπάθησε να αποδείξει την υπεροχή του smartphone έναντι των αντιπάλων της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
paparatourourourou

By far η καλύτερη κάμερα που υπάρχει σήμερα σε τηλέφωνο.

djfapples

Θα έλεγα η καλύτερη σε θέμα video φώτο δεν ξέρω

Χρήστος

Μέχρι να κουνήσει το ένα πόδι η Sony βρωμάει το άλλο. Θέλει και 1000 ευρώ για το κινητό, πλάκα κάνεις, και αυτά τα λέει ένας χρήστης κινητών Sony και μόνο Sony. Είναι αστείοι οι ισχυρισμοι της εν λόγω εταιρείας οτι είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό, απλά μόλις και μετά βίας τους έφτασε

Παύλος

Χρήστο δυστυχώς δεν έχει σημασία αν μόλις έφτασε την τεχνολογία των υπολοίπων. Όταν παίρνει μια εταιρία την πρωτοβουλία και φτιάχνει μια νέα τεχνολογία (καινοτομία) σε κάτι, σου πουλάει την καινοτομία στην τιμή που θεωρεί ότι θέλει να την πουλήσει και ο καταναλωτής είναι αναγκασμένος αν την θέλει , να την αγοράσει στην τιμή αυτή.
Ναι έχεις δίκιο στο κομμάτι για τον ισχυρισμό για την καλύτερη κάμερα.
Γιατί απλά , πρώτη τώρα η Sony πήγε τις κάμερες ένα βήμα μπρος (αφού η Sony κατασκευάζει και τους σενσορες της κάμερας έτσι κι αλλιώς) και θα ακολουθήσουν στην ίδια τεχνολογία και οι υπόλοιποι. Με λίγη υπομονή σε λίγους τώρα μήνες θα δούμε και αρκετά κινητά της xiaomi πχ να έχουν την ίδια τεχνολογία και ίδιο σενσορα. Επομένως μιλάμε για παρόμοια απόδοση της κάμερας.
Ε τη συνέχεια την ξέρουμε. Θα βάλουν και ένα σωρό φίλτρα στον κώδικα οι εταιρίες για να το κάνουν να “φαίνεται” ότι έχουν καλύτερη κάμερα από τους άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.