Sony Xperia 1: Διαφήμιση δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων [εικόνες]

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Διαφήμιση δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων [εικόνες]

Η Sony προωθεί το Xperia 1 ως το smartphone που προσφέρει την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία, τόσο από άποψη θέασης όσο και από πλευράς κάμερας. Σε πρόσφατη διαφήμιση η εταιρεία προσπάθησε να αποδείξει την υπεροχή του smartphone έναντι των αντιπάλων της.

Το Sony Xperia 1 έχει μία 4K OLED οθόνη 6,5 ιντσών με αναλογία 21:9 CinemaWide, χωρίς notch ή punch hole. Επιπλέον, η οθόνη της συσκευής υποστηρίζει HDR για να εξασγαλίζει την τέλεια απόδοση των χρωμάτων κατά την αναπαραγωγή οποιουδήποτε περιεχομένου.

Γενικότερα, η Sony έχει επενδύσει πολλά στην οθόνη του Xperia 1, της έχει προσδώσει ακόμη και υποστήριξη κινηματογραφικών και μη χρωματικών φασμάτων όπως το ITU-R BT.2020 και το DCI-P3 με Illuminant D65.

Ωστόσο, το διαφημιστικό υλικό δεν αποσκοπεί στην εκθείαση των χαρακτηριστικών της οθόνης, αλλά εστιάζει στην ανεμπόδιστη θέαση που προσφέρει το τετράγωνο πλαίσιο των 6,5 ιντσών.

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Διαφήμιση δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων [εικόνες]

Η Sony παρουσιάζει τρία παραδείγματα, ξεκινώντας με το notch, το οποίο θυμίζει σε μέγεθος αυτό των iPhone X, αλλά σίγουρα έχει διαφορετικό σχεδιασμό. Στην εικόνα βλέπουμε ότι σε ένα βίντεο με κινηματογραφική αναλογία 21:9 το notch θα εμπλέκονταν στην προβολή αφαιρώντας μεγάλο μέρος τις εικόνας.

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Διαφήμιση δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων [εικόνες]

Σε μία δεύτερη εικόνα, η Sony ασχολείται με το punch hole, το οποίο μοιάζει με μία υπερμεγέθη εκδοχή της selfie κάμερας του Samsung Galaxy S10. Στην εικόνα αυτή βλέπουμε το punch hole να έχει καταστρέψει την κινηματογραφική εμπειρία επειδή ξεφυτρώνει από το πουθενά.

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Διαφήμιση δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων [εικόνες]

Η διαφημιστική καμπάνια τελειώνει με ένα απλό παράδειγμα του πώς καταστρέφει την θέαση βίντεο μία curved οθόνη, όπως αυτή του OnePlus 7 Pro. Ουσιαστικά, το κύριο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η εικόνα θολώνει στις άκρες της οθόνης, με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο ευχάριστη η παρακολούθηση του βίντεο.

Αρκετοί αμφισβητούν το κατά πόσο είναι χρήσιμη μία 4K οθόνη σε ένα κινητό, ή πόσο αναγκαία είναι μία οθόνη κινηματογραφικών προδιαγραφών σε ένα smartphone. Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει το Sony Xperia 1 ως τηλεκοντρόλ ή δύσχρηστο λόγο της 21:9 οθόνης. Εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GeoCooler

Εξαιρετική οθόνη που ανεβάζει την όλη εμπειρία! Ειδικά σε ταινίες ή Netflix. Η μπαταρία κρατάει λίγο πάνω από μια ημέρα με αρκετή χρήση.

djfapples

Η SONY είναι παντρεμένη με την ποιότητα

Vendetta

Εδώ και μερικά χρόνια έχουν χωρίσει!!! Τα έφτιαξε με την αποτυχία!!!

Grs

Προφανώς στο δικό σου μυαλό η λέξη αποτυχία συνδυάζεται με την καλύτερη εμπειρία σε κινητό Android μετά απο την μαμά εταιρεία, πολύ καλές τεχνολογίες, μπαταρία που διαρκεί περισσότερα απο τους άλλους και ποιότητα κατασκευής (όλα αυτά στα ακριβά της κινητά).

Ότι έχει επιλέξει η εταιρεία να μην προωθεί τις συσκευές της και έχει καταλήξει να μην πουλάει, δεν σημαίνει κάτι. Έχει χρόνια που η SONY προσφέρει ποιότητα και απόλαυση στην χρήση.

Το χάνει λίγο ωστόσο στο θέμα του λογισμικού για τις κάμερες συγκεκριμένα. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι άψογη και η εμπειρία του Android που προσφέρει είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη μετά το αυθεντικό.

djfapples

Αν είχες ποτέ σου SONY ναυαρχίδα καλώς κ κρίνεις αλλιώς στην ουρά με τους haters κ με τους προφήτες που έγραφαν ότι θα κλείσει το τμήμα της SONY με τα smartphones

Vendetta

Πωλήσεις 2018 ίσες σχεδόν με τα likes “Παντελής Παντελίδης – Δευτερη Φορά”. Δεν περιγράφω άλλο….
djfapples δεν πάει σε σένα το σχόλιο…ξέρουν αυτοί που πρέπει…σεβαστό αυτό που είπες…είμαι αρκετά απογοητευμένος από παλιά εμπειρία με Sony. Αλλά το τρολ πάει σε συγκεκριμένους χρήστες!!!

George

Έχοντας χρησιμοποιήσει όλων των ειδών αναλογίες οθόνης σε κινητά τηλέφωνα, μπορώ να πω ξεκάθαρα και άμεσα την γνώμη μου για την συγκεκριμένη αναλογία 21:9: Απλά ΔΕΝ προσφέρει τίποτα. Αντιθέτως μάλιστα. Και εξηγούμε: Όταν πρίν λίγα χρόνια η LG με το LG G6 παρουσίασε το πρώτο κινητό με αναλογία 18:9, έλεγε ότι ναι με δεν υπάρχει προς το παρόν αρκετό περιεχόμενο που να υποστηρίζει την συγκεκριμένη αναλογία, αυτό όμως είναι κάτι που θα αλλάξει γρήγορα στο μέλλον. Ήδη αρκετά χρόνια αργότερα, και παρόλο που όλα σχεδόν πια τα κινητά έχουν την συγκεκριμένη αναλογία οθόνης, σχετικά λίγες εφαρμογές και βίντεο υποστηρίζουν το συγκεκριμένο format, με αποτέλεσμα να βλέπεις μαύρη οθόνη αριστερά και δεξιά του περιεχομένου. Ουσιαστικά δηλαδή, είναι σαν να βλέπεις την οθόνη σε ένα μικρότερο σε μέγεθος κινητό από αυτό που έχεις. Και μη μου πει κάποιος ότι μπορείς να επιλέξεις “full screen” και να “γεμίσει” ολόκληρη η οθόνη, γιατί αυτό προκαλεί παραμόρφωση σε περιεχόμενο που δεν είναι συμβατό. Τώρα λοιπόν μία αναλογία ακόμα πιο στενόμακρη, δηλαδή η 21:9, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα μαύρα περιθώρια αριστερά και δεξιά της οθόνης, σε περιεχόμενο που δεν είναι συμβατό. Και πιστέψτε με, η μεγαλύτερη πλειοψηφία περιεχομένου προς προβολή (ταινίες κτλ) δεν… Συνέχεια »

djfapples

Κ να μην ξεχνιόμαστε σε εμπειρία χρήσης από την πρώτη ως την τελευταία μέρα απροβλημάτιστο

Ιωάννης jb

Όντως είναι δύσχρηστο διότι είναι πολύ μακρύ!
Σχεδόν 17 πόντοι ύψος δεν είναι και λίγο!
Αλλά για να είναι αντικειμενικός κάποιος θα πρέπει να πει ότι είναι και λεπτό! και με μικρό πλάτος!
Ένα το αρνητικό! 2 τα θετικά!
Αν το συγκρίνεις με τον ανταγωνισμό? απλά δεν υπάρχει αντίπαλος! Πουθενά δεν υπάρχει άξιος αντίπαλος!
Για το μακρόστενο τις υπόθεσης
Όλοι έχουν μακρόστενα τηλ..
Τα οποία δεν χρησιμεύουν και πουθενά!
Τι να το κάνω το 19,5 προς 9??
Δεν μου χρησιμεύει πουθενά..
Εδώ τουλάχιστον σου λέει ότι έχεις αναλογία κινηματογράφου στα χέρια σου!
Τα μάτια, τα σημεδακια, οι σταγόνες και δε ξέρω τι άλλο θα βγάλουν είναι απλά άσχημα μπροστά στο xperia 1!
Και να ήταν μόνο αυτό?
Είναι και ενοχλητικά στη καθημερινή χρήση!!!

Για κάμερες, οθόνες και λοιπά χαρακτηριστικά τι να πει κανείς!
Μιλάμε τα πρώτα δείγματα από review είναι πέρα κάθε προσδοκίας!!! απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ που το μακρόστενο τις οθόνης αν κάποιος το βλέπει ως μεγάλο αρνητικό δε μπορεί να μείνει εκεί και να μην το προσπεράσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.