Sony Xperia 5 II: Έρχεται Ελλάδα με τιμή 919 ευρώ και δώρο ασύρματα ακουστικά

, Sony Xperia 5 II: Έρχεται Ελλάδα με τιμή 919 ευρώ και δώρο ασύρματα ακουστικά

Η compact πρόταση της Sony ονομάζεται Xperia 5 II και έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών τεχνολογίας OLED, ανάλυσης FHD+ και για πρώτη φορά με ρυθμό ανανέωσης οθόνης στα 120Hz. Η αναλογία την οθόνης, όπως περιμένουμε από την εταιρεία, είναι 21:9, με υποστήριξη περιεχομένου HDR, αλλά και το Creator Mode.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog και όπως αποδεικνύεται από το σχετικό screenshot, το Sony Xperia 5 II θα κυκλοφορήσει Ελλάδα τις επόμενες μέρες με τιμή 919 ευρώ και δώρο τα ασύρματα ακουστικά TWS Sony WF-1000XM3. Πρόκειται για την έκδοση 8GB/128GB και αναμένεται σε δύο χρώματα μπλε και μαύρο.

Έχει ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 240Hz, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως μειώνει το latency έως και 35%. Το χαρακτηριστικό black frame insertion έρχεται απευθείας από τις τηλεοράσεις, για μείωση του motion blur, ενώ θα είναι και το πρώτο smartphone που θα υποστηρίζει 120Hz στο Call of Duty Mobile.

Ενσωματώνει τον Snapdragon 865, συνοδευόμενος από 8GB μνήμης RAM και 128GB ενσωματωμένης μνήμης που μπορεί να επεκταθεί με κάρτες μνήμης micro SD. Οι επιδόσεις του όμως αναμένεται να είναι καλύτερες από το Xperia 1 II, καθώς η CPU χρησιμοποιεί έναν βελτιστοποιημένο governor που προσπαθεί να τρέχει περισσότερους πυρήνες ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ.

, Sony Xperia 5 II: Έρχεται Ελλάδα με τιμή 919 ευρώ και δώρο ασύρματα ακουστικά

Παρά το μικρότερο μέγεθος, το Sony Xperia 5 II έρχεται με μπαταρία 4.000mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης έως και 21W, αν και στο πακέτο περιλαμβάνεται φορτιστής 18W. Για ακόμη μία φορά, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται ενσωματωμένος στο Power Button.

Όπως κάθε flagship της Sony, έτσι και το Xperia 5 II υπόσχεται δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες, τουλάχιστον για όσους θέλουν να ασχοληθούμε με το manual. Το τριπλό σύστημα κάμερας του Xperia 1 II έρχεται και εδώ, με κύριο αισθητήρα 12MP με f/1.7 και οπτική σταθεροποίηση εικόνας, συνοδευόμενος από 12MP ultra-wide αισθητήρα 16 χιλιοστών με Dual Pixel autofocus και 12MP αισθητήρα με 3x οπτικό ζουμ, με δικό της OIS. Όλοι οι φακοί έχουν αντιανακλαστική επίστρωση T* από τη Zeiss.

Η μοναδική διαφορά στην κάμερα από το Xperia 1 II είναι η αφαίρεση του αισθητήρα 3D ToF. Όμως, το Xperia 5 ii θα φέρει νέο software, που επιτρέπει τη λήψη JPG μαζί με RAW, καθώς και τη λήψη βίντεο 4K στα 120fps με HDR. Τα παραπάνω θα κυκλοφορήσουν αργότερα και στο Xperia 1 ii μέσω software update. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής έχουμε την ίδια selfie των 8MP με f/2.0.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kefalianos

Σε σχεση με τα 1199 του xperia 1ii παλι καλα, αλλα και παλι με 700€ αυτη τη στιγμη μπορείς να αγορασεις κινηταρες. Ισως αγοραστει black friday αν πεσει γυρω στα 700. Βεβαια για καποιον που ενδιαφέρεται για κορυφαια ακουστικά τοτε ειναι must αγορα το συγκεκριμένο κινητο αφου τα ακουστικα κανουν πανω απο 150

Διονύσης

Μεταξύ του 1000ρικου για xiaomi 10 pro, huawei p40 pro ή pro plus, galaxy note 20 κτλ, καλύτερα αυτό. Στάνταρ θα πέσει και η τιμή, επομένως, Sony.

Μανώλης

Θεωρώ ότι από το 2021 θα πέσει η τιμή του σε πιο προσιτά επίπεδα. Οπότε το κρατώ ως το επικρατέστερο επόμενο κινητό μου.

Antonisf

Εξαιρετική πρόταση από την Sony.
Η τιμή αυτή μαζί με τα ακουστικά , δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα κινεζικό . Σίγουρα θα πέσει η τιμή, αλλά όποιος δεν έχει ακουστικά καλής ποιότητας, θα εκπλαγεί με αυτά που δίνουν παρέα με την συσκευή στους πρώτους αγοραστές!

djfapples

Κινητάρα και με την προσφορά των ακουστικών αυτών αξίζει πραγματικά. Θα το έπαιρνα αν δεν είχα το XPERIA 5

Νικ20

Ακριβο αλλα με τα ακουστικα δωρο μαλλον ειναι απο τα καλυτερα για μια δυνατη ανανεωση! Ελπιζω και η μπαταρια να ναι δυνατη ! Εχει και θύρα ακουστικών 3,5mm που οι αλλες εταιριες το βγαζουν, Gorilla Glass 6, 8GB RAM ,  Snapdragon 865 ! Τι αλλο … Αν και η μπαταρια κραταει πολυ τοτε δεν βλεπω κατι αλλο καλυτερο …

Vladimiros

Τουμπανι συσκευη πραγματικα..και η τιμη σχετικα καλουτσικη,τοσο επρεπε να εκανε και το μεγαλο μοντελο και οχι στα 1200 ευρω,τα εχει ολα απλα εγω θα ηθελα κατι παραπανω σε καμερες οπως ενα ζουμ 30x η 40x,και ενα καλο οπτικο ζουμ εννοειται..επισης και ενα night mode λεξη αγνωστη στους τζαπανεζους…λογικα αυτοι εχουν 24ωρες μερα…

Billy

Το αγόρασα προχθές από Sony Center, από 919€ στα 699€ σε προσφορά, μου είπαν ότι μου κάνουν τιμή Black Friday, το κινητό αξίζει, είναι πολύ καλό. Τρομερή οθόνη, γρήγορο δεν κολλάει καθόλου, πολύ καλή φώτο ειδικά στο Photo Pro απλά πρέπει να έχεις γνώσεις να το χειριστείς, θα χρειαστώ χρόνο να το μάθω.
Αξίζει να το αγοράσετε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.