Sony Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich και στην Ελλάδα (όχι ακριβώς!)

Sony Ericsson Xperia Neo V, Xperia Arc S και Mini pro μαθαίνουμε ότι αναβαθμίστηκαν σε Android Ice Cream Sandwich σύμφωνα με πληροφορίες και ενημέρωση που έχουμε από Έλληνες κατόχους τους. Αν και η επίσημη ανακοίνωση της Sony Mobile κάνει λόγο αρχικά για Σκανδιναβικές χώρες όπως φαίνεται από το παρακάτω screenshot αλλά και σχόλια στο Fan Page του Techblog, κάποιοι Έλληνες κάτοχοι έχουν αναβαθμίσει ήδη τις συσκευές τους.

update: Τρίτη 24 Απριλίου 2012. Είναι επίσημο. Η αναβάθμιση ξεκίνησε στη χώρα μας.

update: Έχουν αναβαθμιστεί μοντέλα που αγοράστηκαν απο ελληνικά και ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα κα τυχαίνει να εχουν προέλευση από Σκανδιναβικές χώρες. Για να δείτε εαν το κινητο σας Xperia Arc S, Neo V και Ray είναι έτοιμο να αναβαθμιστεί δείτε εδώ.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση από Sony Mobile, τα πρώτα μοντέλα που αναβαθμίζονται είναι τα Xperia arc S, Xperia neo V και Xperia ray ενώ τα Xperia arc, Xperia PLAY, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active και Sony Ericsson Live with Walkman θα ξεκινήσουν να αναβαθμίζονται τέλη Μαίου με Ιούνιο.

Έχουμε δημιουργήσει τον Πίνακα Αναβαθμίσεων (υπάρχει link πάνω δεξιά στο Techblog, «Αναβαθμίσεις») και από εκεί μπορείτε να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για το ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν και πότε.


Screenshot kudos to stavedo55

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 13:31

Σχόλια

  • Κώστα θα προτιμούσα να μη πετάς φωτοβολίδες στον αέρα μόνο κ μόνο για το μπαμ...καμία αναβάθμιση δεν έχει ξεκινήσει κ στην Ελλάδα θα έρθει τουλάχιστον σε 2 βδομάδες από τωρα...καλό είναι να λέμε πραγματα που ισχύουν κ όχι πραγματα που απλά κ μόνο θα ανεβάσουν τα views του blog μας.

  • Εκδοση Κερνελ 2.6.32.9??? Α, ρε σονυ με τους φοβερους τεχνικους σου, μηπως εβαλε και βιντεοκληση; χαχαχαχαχα! Αν δεν ηταν η μοναδικη που εβγαζε τοσο καλο κινητο με qwerty πληκτρολογιο σαν το xperia mini pro(προσωπικα δεν εχω δει κατι αντιστοιχο απο αλλη εταιρεια!) δεν επαιζε ποτε ξανα να παρω σονυ! :P

  • Προς το παρον σε εμενα τουλαχιστον δεν δειχνει οτι υπαρχει διαθεσιμη ενημερωση λογισμικου :P

  • Μαλλον πρεπει να ειναι λαθος διοτι ουτε απο pc companion,ουτε over the air μου δειχνει κατι για το Xperia Arc S

  • ισχύει η εικόνα με τον κέρνελ; Oυτε καν ginger kernel 2.6.35.x;;: τη στιγμή που κανονικά η ics έχει 3.0.x;

  • Νωρίς είναι για την Ελλάδα. Λογικά σε 2 εβδομάδες θα είναι διαθέσιμο. Προς το παρόν Σκανδιναβία.Πάντως ισχύει αυτό που λέει ο chris. Η έκδοση θα ειναι 3.0.x και όχι 4...Οπότε η εικόνα πιστεύω ότι είναι λίγο ψέμα.

  • Chris,άμα λέω για φωτοβολίδες (κοίτα προηγούμενο σχόλιο) κάτι ξέρω...κρίμα Κώστα και μέχρι τώρα όλα τα τεχνολογικά νέα τα μάθαινα από δω μέσα,αλλά πλέον με την πολιτική μεσημεριανής τηλεοπτικής εκπομπής που ακολουθείς χάνεις την αξιοπιστία σου....

  • Παι ισχύει..εγω ειμαι που την εκανα..ο αριθμος της συσκευής μου ξεκινα απο 1254_9267
    ...το χω παρει απο skroutz οπως και αλλοι δυο φιλοι μου που τα πηραμε απο το ιδιο καταστημα..γι αυτο κ η σύγχυση...Αν δείτε στο https://talk.sonymobile.com/mes ιαsage/178141#178141 αναφέρει τις πρωτες παρτίδες που ξεκίνησε η αναβαιθμιση...

  • @ ΒΛΑΣΗΣ ΝΕΟ V. Μην στηνεις στον τοιχο τον κωστα τοσο απλα..δεν φταίει..πιστεύω οτι στο παραπάνω σχολιο εξηγω το τι εχει συμβει.. Παντα φιλικα..! :-)

  • λετε στην πρωτη παραγραφο οτι αναβαθμίστηκε το mini pro και στην δευτερη οτι θα αναβαθμιστεί τελη μαϊου

  • Παιδιά σε κανά δυο εβδομάδες θα έρθει Ελλάδα,θα δείτε ειδοποίηση στο κινητο που θα σας λέει να συνδεσετε το κινητο με το pc companion για να κάνετε την αναβάθμιση.
    Μην βιαζεσται

  • τελικα εχει ερθει για neo v η θα ερθει σε 2 βδομαδες? να την δω αν μπορει να την κανω ενας φιλος μου για αυτο..:)

  • Παιδια μολις την εκανα για arc s και παει πολυ καλα,αλλαξαν μερικα εικονιδια και οι ρυθμήσεις . Το καλυτερο ειναι οτι δεν σβηνει καταλογους και δεδομενα

  • παιδιά ποιά ακριβώς αρχεία πρεπει να σώσουμε?
    μηνύματα και επαφές?χάνονται?
    όποιος ξέρει ας αναφέρει κάτι...

  • Η Sony προειδοποιεί ότι η τελευταία έκδοση του λογισμικού είναι πιο απαιτητική σε απαιτήσεις λογισμικού και για το λόγο αυτό οι χρήστες συσκευών χαμηλότερων επιδόσεων ίσως να μη βγούνε κερδισμένοι από την αναβάθμιση. Τέτοιες συσκευές όπως για παράδειγμα το Live with Walkman ίσως να έχουν μειωμένες επιδόσεις ύστερα από την αναβάθμισή τους σε Ice Cream Sandwich.

    Δηλαδη μπορει να ειναι καλυτερα να αφησουμε την εκδοση που εχουμε; Δεν το εκανε τεστ πρωτα πριν βγαλουν την Ice Cream Sandwich.
    Λογικα αν θα υπαρχουν προβληματα επιδοσεων με την νεα εκδοση που λεει η SE θα μας εχει επιλογη να παμε στην παλιοτερη εκδοση android; Τι λετε;

  • @Alex Όχι,δε θα πάρει άλλη αναβάθμιση εκτός και αν το θυμηθεί μετά από χρόνια η sony και δώσει αναβάθμιση πράγμα πολύ δύσκολο.

    Εγώ θέλω να ρωτήσω για το xperia mini,τι γίνεται με αυτό;

  • Επιβεβαιώνω κι εγώ την είδηση! Πριν από λίγο, αναβαθμισα το XPERIA Neo V του κολλητού μου. Στο δικό μου, δυστυχώς, δεν βρήκε αναβάθμιση... Έλεγε χαρακτηριστικά πως είναι ενημερωμένο. Μάλλον για την Ελλάδα άρχισε η αναβάθμιση σποραδικά λογικά σε σκανδιναβικά μοντέλα που έτυχε να έρθουν Ελλάδα (Όπως λέει και στο άρθρο). Γι αυτό υπομονή!
    Σημείωση: Το Neo V το πήρα απ την Vodafone, ενώ ο κολλητος μου το πήρε μεταχειρισμένο από έναν άλλο γι αυτό δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά αν ήταν αγορασμένο από ελληνικό κατάστημα ή όχι.

    @ΒΑΣΙΛΗΣ NEO V: Πριν σχολιάσεις θετικά ή αρνητικά, καλό θα ήταν να διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο. Στο άρθρο λέει ξεκάθαρα πως Έλληνες κάτοχοι ειδοποίησαν για αναβάθμιση αλλά η Sony επίσημα αναφέρει πως σε 2 βδομάδες θα αρχίσει στην Ελλάδα. Τότε προς τι τέτοια επίθεση; (φιλικά πάντα, και καλή Ανάσταση να έχουμε!)

  • παιδια μονο τα μοντελα απο το 2011 και μετα θα αναβαθμιστουν....μην ρωτατε για x10,x10mini,x10mini pro,x8
    ολα τα αλλα θα αναβαθμιστουν,πρωτα τα arc s/neo v/ray και μετα τα υπολοιπα...!
    παιδια περιμενουμε εντυπωσεις απο οσους την εχουν περασει !περισσοτερο σε neo v (που εχει ιδια specs με το arc μου :P )

  • Παιδιά τα κινητά θα αναβαθμιστούν ανάλογα με την περιοχή που είστε.Ας πούμε (στη Θσσαλονικη που καθομε εγώ μου έκανε ένα update αλλά μετά μου είπε ότι το τηλέφωνο είναι ενημερωμένο). Καλό θα ήταν να δούμε τη λένε και τα αλλά site για αυτή την αναβάθμιση

    NEO V ΈΧΩ!

  • Παιδιά, έχουμε δημιουργήσει τον Πίνακα Αναβαθμίσεων (υπάρχει link πάνω δεξιά στο Techblog, "Αναβαθμίσεις") https://techblog.gr/updates και από εκεί μπορείτε να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για το ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν και πότε.

    Από Sony Ericsson τα μοντέλα που θα αναβαθμιστούν είναι:
    Xperia Arc S
    Xperia Neo V
    Xperia Ray
    Xperia Arc
    Xperia Neo
    Xperia Play
    Xperia mini
    Xperia mini pro
    Xperia Active
    Live with Walkman
    και φυσικά τα νέα Sony Xperia S, Xperia P, Xperia U και Xperia Sole.

  • Παιδιά τα δυο πρωτα θετικα που εχω παρατηρησει ειναι 1ον η μπαταρια(το αφησα 2 το βραδυ με 100% και τωρα 10.30 το πρωι πηγε 99%.. Δλδ 8.30 ωρες το διαχειριστικέ καλα)
    Και το δευτερο ειναι οτι δεν κανει redraw ο launcher οταν τρεχω αλλες εφαρμογες...

  • Ρε παιδιά κάποιοι από ΕΣΑΣ έχετε branded κινητα χαλαρώστε λιγο σε ΕΣΑΣ θα αργιση ,εξάλλου μολισ χθεσ άρχισε και η sony ειπε σκανδιναβικές χώρες και εξαρτάτε και από το imei του κινητου κάπως έτσι το λένε εδώ τα HTC sensation έκαναν 1 μηνα...

  • Ρε παιδιά ηρεμήστε πως κάνετε έτσι για 1 update,δηλαδή αν γίνει update μετά από μια εβδομάδα θα πάθετε τίποτα?Ρωτάω γιατί εγώ πήρα πριν 2 μέρες το Xperia mini από τον Γερμανό και με το που το άνοιξα μου έβγαλε update.Για πείτε μου είναι ΤΟΣΟ σημαντικό να κάνεις το update και τσακωνεστε?Πείτε μου γιατί είμαι και καινούργιος στα smartphone.

    Υ.Γ Δεν έχω κάνει το update ακόμα.

  • για όσους έχετε κάνει την αναβάθμιση υπάρχει κάποια διάφορα στο UI?

  • @mitsos8 Μπορείς να το αναβαθμίσεις κατεβάζοντας το Samsung Kies από τη σελίδα της Samsung. Εγώ αναβάθμισα το κινητό του κολλητού μου από το Δεκέμβριο.
    Καλή ανάσταση σε όλους!

  • αν παω ξερω γω σε 2 βδομαδες να αγορασω neo v απο vodafone θα εχει παγωτο απο κουτι;
    ή μολις συνδεθει με ιντερνετ θα μου λεει :μπορειτε να αναβαθμησετε τo android σας... και τετοια;;;;

  • @bill1989: τι κινητο έχεις?
    παιδια οσοι εχετε κανει την αναβαθμιση πειτε μας θετικα-αρνητικα!!!!εγω ενδιαφερομαι για τη διαρκεια ζωης της μπαταριας!! -RAY-

  • @ΒΑΣΙΛΗΣ NEO V κοίτα μαμά το blog απο το οποίο διαβάζω τα νεα για το κινητό μου έκανε (ισως) ενα λάθος και εγω που είμαι αποκλεισμένος απο πληροφορίες επιδή δεν υπάρχει αλλο μέσο να ενημερωθώ/διασταυρώσω πρέπει να γίνω μάγκας της οθόνης και να τους στήσω στον τοίχο. Κοίτα μαμα καλά τα έγραψα; Τους είπα και πως γράφουν βλακείες να ανεβάσουν τα views. Ε μαμα καλα δεν τα λεω; Δεν αξίζω μια κρεμούλα μαμα;

    Οτι ναναι ο καθε άσχετος μάγκας του πληκτρολογίου. Τράβα μάθε τα νεα απο την Κυριακάτικη ΕΛευθεροτυπία αν σου αρέσει αλλιώς κάνε κρητική με ευγενικό τρόπο να την δεχτεί!!!

  • Sony Arc S έχω..
    Θετικα: μεγαλη διαφορα ποιοτητας φωτογραφιας..! Πολυ μεγαλη ομως!! Στην gingerbread το μεγεθος εικονας ητανα 0.8-0.9 mb ενω τωρα κυμαίνεται στα 2.2-2.6 mb(8mp auto scan)...
    Οταν κλειδωνει η οθονη σ δίνεται η επιλογη να αλλαξεις τραγουδια ενω ειναι κλειδωμενο..
    Φανταστικη επεξεργασια μηνυματων κειμενου,αξιζει πολυ και μπραβο τους..
    Αρνητικα: αφησαν τον ιδιο music player,βαρετος πολυ!!
    Θα ηθελα να εβαζαν statusbar με on-off πληκτρα ενω το χουν σκετο..

  • Καλα οτι νά ναι,αλλα λόγια να αγαπιόμαστε,τα παραεισαγωγης έχουν ξεκινήσει να κάνουν την αναβάθμιση,αυτα που ήρθαν επίσημα Ελλάδα όχι ακόμα.

  • Xperia Arc S, Εγινε η αναβαθμιση παιδια. Η πρωτη εντυπωση μου εχει αφησει ωραια συναισθηματα. Παλι καλα που δινουν την επιλογη να αλλαζεις τραγουδι απο την οθονη κλειδωματος.

  • Xperia mini τελη μαϊου....

    Υ.Γ: η vf εφερε το xperia u, το galaxy mini ii, το defy mini, το one s, το prada 3.0, το xperia p, το one x, το galaxy tab ii (10.1" κ 7''), το gleam+, το asha 302 κ 300 αυτα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.