Sony Xperia S, Αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean τον Μάιο;

To Sony Xperia S περιμέναμε να αναβαθμιστεί στην έκδοση Android 4.1 Jelly Bean μέσα στο Μάρτιο κάτι που όμως δεν συναίβει με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να δυσαρεστηθούν. Μέσα από το roadmap της γαλλικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας SFR μαθαίνουμε ότι η διάθεση την αναβάθμισης θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο. Να θυμήσουμε ότι το Xperia S ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 με Android 2.3 και σήμερα φοράει Android 4.0 ICS.

Sony Xperia S update, Sony Xperia S, Αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean τον Μάιο;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G

και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα ξαναπάρω ποτέ Sony κινητό. Όταν όλοι οι άλλοι έχουν 4.1 από τον Σεπτέμβριο αυτοί αντί να βγάλουν νέα αναβάθμιση βγάζουν νέες ναυαρχίδες με αποτέλεσμα η αμέσως προηγούμενη να έχει ήδη παλιώσει στο 6μηνο. ότι βλακείες έκανε η HTC τις κάνει τώρα η Sony οπότε δεν θα αργήσει και πολύ να πατώσει. και μετά φοβούνται την Samsung για μονοπώλιο.λογικό είναι αφού οι άλλες εταιρείες δεν έχουν σωστή υποστήριξη στα προιόντα τους να πάνε σε μία εταιρεία που έχει.

Grigsgr

Κλασσική SONY. Απο τη στιγμή που ακόμη και το Xperia Z το κυκλοφόρησαν με την 4.1 κι ακόμη ούτε λόγος για την 4.2 (σκέφτηκε κανείς 5;), τι να λέμε τώρα. Η υποστήριξη στις αναβαθμίσεις ειναι το απόλυτο 0 στην εταιρεία. δεν θα βάλει όντως ποτέ μυαλό. Το Xperia S το είχα και βαρέθηκα να περιμένω να δώσουν την αναβάθμιση.

dimitris

panagioti θελεις να μας πεις οτι η samsung δινει γρηγορα αναβαθμισεις. μαλλον καποιο nexus θα ειχες.

Tsabino

Παιδια οποιος μαθει ο,τιδηποτε για το P..να ενημερωσει γτ περιμενω απο μερα σε μερα.. Thnx

Kostas A.

Άκουσα, πως πρώτα θα αναβαθμιστεί το S και μετά το P, μ’ ενδιαφέρει και εμένα για το P μιας και
το πήρα πρόσφατα. Το Samsung Galaxy Ace 2 που ήταν η δεύτερη επιλογή μου, αναβαθμίστηκε ;ήδη σε jelly bean!

Teo

@dimitris
Ναι φίλε μου, η Samsung δίνει αρκετά γρήγορα τις αναβαθμίσεις στα κινητά της.Όταν το S2 ξεκίνησε πριν κάνα 2 χρόνια με 2.3 και τώρα φοράει 4.0.3 και μέσα στο μήνα θα πάρει την 4.1.2 και θα συνεχίσει μέχρι τέλος του έτους να παίρνει(4.2.2)….Το Galaxy Note II που έχω έχει βγει από πέρυσι και κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό με την 4.1.2 και η Sony έβγαλε την ναυαρχίδα της πριν 1 μήνα και της φόρεσε μόλις την 4.1.2 και για αναβάθμιση ούτε λόγος(ακόμα).
Δεν λέω..μ’ αρέσουν τα κινητά τον Sony-HTC-Lg αλλά υστερούν σε αυτό το θέμα που είναι πολύ σοβαρό για μένα..!
Αν διορθωθούν σε αυτό το κομμάτι και δείξουν ότι σέβονται τα χρήματα που μας παίρνουν τότε θα κοιτάξω και σε αυτές τις εταιρίες στην επόμενη μου αγορά(προσωπική μου άποψη πάντα).

Panagiotis G

@dimitris όλες οι ναυαρχίδες τις samsung έχουν ήδη 4.1 ενώ της Sony εκεί που άλλες δίνουν αναβάθμιση αυτοί δίνουν νέο flagship Κινητό. το Xperia S θεωρείτε η ναυαρχίδα του 2012 αλλά βγάλανε και το Τ με αποτέλεσμα το S να ξεχαστεί στο 6μηνο. και όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω όλα τα κινητά της Sony έρχονται πάντα με μία έκδοση πιο πριν αντί με την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού.

Thanos

Αγόρασα το κινητό την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε στα 599€.
Είναι η πιο αποτυχημένη αγορά που έχω κάνει ποτέ.
Συγνώμη Sony αλλά δεν θα σε ξανατιμήσω.
Με έχεις τόσο καιρό στην ics με άπειρα προβλήματα και για JB ούτε λόγος ακόμα.

Bye – Bye

Τάσος

Χθες που το έψαχνα το θέμα,καθώς είμαι κάτοχος xperia s, διάβασα κάπου ότι θα πάει αμέσως στην 4.2.. μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο.. επειδή αν πάμε 4.1 τον Μάη, δε θα δούμε 4.2 ποτέ.. μέχρι να τη βγάλουν θα έχουν σταματήσει την υποστήριξη του.. :-/

Sotiris

Κατα την δικη μου αποψη η Sony ειναι ενας γελιος ομιλος…Πριν 8-9 μηνες πιρα το Xperia sole…Ειναι καλο λεγανε δεν ζεστενετε στιν πολιωρη χρηση λεγανε θα ειναι απο τα Sony που θα περνουν καινουργιες ακδοσεις Android λεγανε…Εγο λεω Α@@α λεγανε ολλοι ειμε κατοχος Sony κινητων εδω και εφτα χρονια αλλα τωρα παει τελος δεν θα δεινω εγω 300αρες γιατι τηλ.. που τα παραταει η Sony γιατι αποφασισε οτι δεν θα βγαλει καιρδος…….Αρε SAMY που θελετε!!!!!!!!!!

costasckn

εχει τουλάχιστον καλό T9?

Kimi_R*

Αμάν βρε παιδιά τι γκρίνια είναι αυτή;

Σιγά την τρομερή αναβάθμιση και σιγά τις διαφορές που θα δούμε… είναι το μόνο κινητό που πήρα και το άφησα μαμά χωρίς να του πηράξω τιποτα γτ είναι κουκλί, κάνει τα πάντα απροβλημάτιστα και ειδικά μετά την τελευταία αναβάθμιση έγινε ακόμα καλύτερο το UI.

Είναι σαν να έχεις μια γκομενάρα που σου έχει πει ότι κάποια στιγμή θα φορέσει και κόκκινα εσώρουχα εκτός από μαύρα και εσύ να έχεις ξενερώσει επειδή δεν το έχει κάνει ακόμα 😛
Άλλωστε δεν έχει μόνο σημασία το κινητό και η έκδοση που φοράει αλλά και η χρήση που το κάνεις 😉

Θεόδωρος

Προσωπικα δεν μου αρεσει που δε μ’αρέσει αργούν να βάλουν και αυτή την αναβάθμιση και το κάνουν ακόμα πιο χειρότερο !!

Γιώργος Κου.

Είναι λογικό και από την άλλη όμως γιατί η SONY κάνει αρκετές διαφοροποιήσεις στο Android και προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό UI. Αυτό χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία άρα και περισσότερο χρόνο. Βέβαια θα μπορούσε να κάνει μια πιο απλή εμφάνιση και να σκίσει αλλά τι να κάνουμε; Επιλογές των εκάστοτε εταιριών.

dimitris

νομιζω οτι σημαντικες διαφορες στις εκδοσεις δεν ειναι απο την 4,1,2 σε 4,2,1 αλλα απο 2.3 σε 4.0 σε 4.1 σε 5.0 Πιοες ειναι οι αλλαγες απο 4.1.2 σε 4.2.1? το s3 ξεκινησε με ics το μαιο και μετα απο 7 μηνες πηρε αναβαθμιση και το one x μετα απο 8 μηνες. αν δεν ειναι αυτο καθυστερηση τι ειναι τοτε? το one 4.1.2 και το s4 me 4.2.2. το θεμα ειναι οτι σε 2 μηνες βγαινει η 5 και να δουμε σε ποσο καιρο θα την παρουν. δεκεμβρη. και το s3 θα παρει την 5 μετα απο 11 μηνες. εγω λεω οτι ειναι οτι να ναι τα παλικαρια. marketing και τιποτα αλλο. πρων κατοχος iphone 4, sensation xe και τωρα galaxy s2. τρεις ναυαρχιδες. iphone ξανα δεν αγοραζω ποτε λογω itunes και σχετικα του τυπου δυσκολιας ηχου κλησης αλλα οταν λεγανε βγαινει η εκδοση τη δινανε σε ολους. ακομα και το 3g. εκατονταδες ατομα δουλευουν πανω στις συσκευες τους και δεν μπορουν να φτιαξουν το ui τους. στη δινουν με χιλια ζορια για να ξερεις οτι αυτη ειναι η τελευταια και λες ουαου αυτη ειναι εταιρια. λεφτα να χουμε να ξοδευουμε. ευχη σε ολους. @panagiotis @teo φιλικα παντα

βαλαντης

Εγώ θα συμφονισο με τον τεο έχω το Xperia s αλλά ρε παιδί μου αυτή η Sony το έχει παράξιλοση η Samsung νοιάζεται ποιο πολύ εεε ήμαρτον Ποιά.

butters

Παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν η υποστήριξη σε επίπεδο αναβαθμίσεων του android είναι πολύ σημαντική για εσάς, μην πάρετε Sony. 1η επιλογή Nexus και μετά Galaxy.
Όλα τα κινητά της Sony το 2012 κυκλοφορούσαν με προηγούμενες εκδόσεις android (τα περισσότερα με το 2.3, Android περισσότερο από 1 έτους που έχει βγει στο arc από τον Μάρτη του 2011).

Γιώργος Κου.

Θα μπορούσαν επίσης να κάνουν το εξής..να πηδάνε από 2.3 π.χ. σε 4.2 και πάει λέγοντας…για να μπορούν οι χρήστες να έχουν αμεσότητα…δηλαδή να μην περιμένουν κάθε φορά την επόμενη και αν αργεί να περιμένουν άλλο τόσο για την μεθεπόμενη!!

Βασίλης

Η Sony στην αναβάθμιση του Xperia S δίνει συνεχώς παράταση! Μια λέει τέλη Μαρτίου, μετά στα μέσα Απριλίου και τώρα στα μέσα Μαΐου…

Dimitris

Παιδιά αν θέλετε συνεχείς αναβαθμησεις πάρτε iPhone μόνο αυτό τις παίρνει όλες .. Εγω έχω το xperia s και περιμένω να βγει αναβάθμιση , έχω και το ipad mini και στο ipad κάθε μήνα βγαίνει κάτι καινούριο … ΑΣΕ που το ipad τρέχει τα παιχνιδια καλύτερα , παρόλο που έχει επεξεργαστη dual core sta 1 ghz kai ram 512 ….τρέχει τα πάντα με σχεδόν τα διπλάσια frames έναντι στο xperia s που ειναι 1,5 διπυρινι με 1 gb ram …πως εξηγείται αυτό ;; Αν και είμαι οπαδός της apple pantos mou arese kai to Sony se emfanisi alla den aksize gia 600 euro …

Baggelis

μία απλή ερώτηση μόνο εγώ που έχω κανονική κάρτα sim και όχι micro sim θα μπορέσω να το λειτουργίσω?

Dimitris

Σε κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας πας και με 5 ευρω σου δίνουν micro sim …

Aggelos Kioses

Κωστα φιλε μου μπορουμε να μαθουμε ποτε με το καλοοοοο….θα γινει η αναβαθμιση στην ναυαρχιδα S!
Δεν εχω απολυτως παραπονο απο τον εργαλο που τα σπαει τρελα αλλα θα ηθελα και την αναβαθμισουλα του να κολλησει πανω να γινει ακομα πιο τελειο!Σε παρακαλω ενημερωσε μας αν γινεται!

Βασίλης

Τελικά ποτέ θα γίνει η αναβάθμιση;

myra

πείρα και εγω εχτες το sony xperia s και μετα την αναβαθμησει δεν μου ανοιγει τα μηνύματα μου βγαζει το έξεις μήνυμα “δυστυχώς η εφαρμογή μηνύματα εχει σταματησει” τι εγινε ρε παιδια και μου το κανει αυτο ουτε στο ιντερνετ δεν μπορω να συνδεθω please help meeee

Λάμπρος

Από την Παρασκευή συνδέω το Xperia S μου κάθε μέρα στο pc companion και μου λέει ότι το τηλέφωνό μου είναι ενημερωμένο χωρίς όμως να είναι πραγματικά! Μήπως ξέρουμε τι παίζει και δεν μπορώ να βάλω το JellyBean??

vk23

Τι θα γίνει ρε παιδιά θα πάρουμε αναβάθμιση για το Xperia s καμία φορά όλοι την μόνο εμείς περιμένουμε. Έλεος

Dimitris

Περιμένουμε τόσο καιρο να έρθει αλλα δεν μας λένε ποτε …;; Ελεος

δημητρης

μολις εκανα αναβαθμιση στο xperia s

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.