Sony Xperia smartphones, Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για τις αναβαθμίσεις σε ICS 4.0.4

Μέσα από την πιο πρόσφατη ενημέρωση της Sony Mobile για τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις σε Android Ice Cream Sandwich για τα smartphones μοντέλα Xperia 2011 και τα φετινά (Xperia S, Xperia P..) μαθαίνουμε για την πορεία τους αλλά και για την ματαίωση της αναβάθμισης του Sony Ericsson Xperia Play (playstation phone).

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο, η Sony Mobile είχε διαθέσει από νωρίς την beta έκδοση Android Ice Cream Sandwich όμως σύμφωνα με την ίδια αλλά και developers που την χρησιμοποίησαν, αλλιώνεται η εμπειρία χρήσης στα video games (λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου μοντέλου) οπότε και δεν θα προχωρήσει σε κάτι άλλο και το Xperia Play θα παραμείνει με την έκδοση Android 2.3 Gingerbread (καιρό είχε να το γράψω αυτό!).

Σημαντικό: Να έχετε στο μυαλό σας ότι μια αναβάθμιση και να ξεκινήσει σε κάποια χώρα σήμερα, μπορεί και να περάσουν πάνω από 30-40 ημέρες μέχρι να φτάσει σε όλες τις χώρες! Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένα τις ημερομηνίες όπως θα τις δώσει η ελληνική αντιπροσωπεία, θα σας κρατάμε ενήμερους και να παρακολουθείτε τον Πίνακα Αναβαθμίσεων του Techblog.

Πηγή

Kudos to Δημήτρης

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 13:32

Σχόλια

  • ρε παιδια να ρωτησω κατι εγω?εχω το xperia ray και αναβαθμιση δεν μου εχει ερθει ακομη..ξερει καποοιος να μου πει το γιατι?

  • Κώστα μήπως θα έπρεπε από τον πίνακα με τις αναβαθμίσεις να ονομάσεις Sony τα νέα μοντέλα και να μην τα έχεις με τα Sony Ericsson;

  • Κώστα το xperia Sole δεν το αναφέρεις πουθενά...Τι θα γίνει τελικά με αυτό...;Είμαστε πολλοί αυτοί που θέλουν να το αγοράσουν κ όλοι ψάχνονται για το αν θα αναβαθμιστεί σε ics και πότε....

  • Εγω εχω το arc παραεισαγωγης για γερμανια που σημενει οτι θα την παρω πιο γρηγορα!yeahh! και 4.0.4 ..για να δουμε ποσο γρηγορη θα ειναι!

  • Παιδιά όσοι λέτε ότι δεν σας έχει έρθει ακόμα η αναβάθμιση για ICS, μάλλον δεν ενημερώνεστε αρκετά...Η αναβάθμιση γίνεται μέσω του PC Companion, και όχι απευθείας από το κινητό(OTA)
    Όμως σε κάποιους δεν εμφανίζεται ακόμα και από τον υπολογιστή, όπως και σε έναν φίλο μου...Για δοκιμάστε να κάνετε αναβάθμιση από άλλο PC, λογικά θα σας τη βγάλει....την αναβάθμιση ;)

  • Πολλές φορές έχει τύχει οι διάφορες εταιρίες να αρχίσουν να <> τα OTA (over the air) updates αλλά πολλοί να μην τα έχετε λάβει ακόμα. Λοιπόν σήμερα θα δούμε το πώς να <> το κινητό σας να λάβει το update.

    Προσοχή: Φυλάξτε κάπου τις επαφές σας για καλό και για κακό. Δεν είμαι υπεύθυνος για οτιδήποτε (άσχημο ) συμβεί στο κινητό σας.

    Τι θα χρειαστούμε:

    1. Android κινητό
    2. πρόσβαση στο internet μέσω του κινητού (wifi ή όπως αλλιώς θέλετε)
    3. ένα update για το κινητό σας να σας περιμένει

    Βήματα:

    1. Πηγαίνετε στις "Ρυθμίσεις" του κινητού σας.
    2. Επιλέξτε το "Εφαρμογές"
    3. Αν δεν σας έχει βγάλει κατευθείαν πατήστε το "Διαχείριση εφαρμογών"
    4. Πατήστε το "Όλες οι εφαρμογές" (εάν είστε στην 4.χ.χ σύρετε την πάνω μπάρα προς τα αριστερά)
    5. Πηγαίνετε κάτω μέχρι να βρείτε το "Google Services Framework" ή αλλιώς "Πλαίσιο Υπηρεσιών Google"
    6. Επιλέξτε το.
    7. Πατήστε το "Εκκαθάριση δεδομένων" και εάν μπορείτε το "Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης"
    8. Τέλος πηγαίνετε πίσω στις ρυθμίσεις και επιλέξτε το "Σχετικά με το τηλέφωνο" και πατήστε το "Ενημερώσεις συστήματος" και τέλος το "Έλεγχος τώρα" (προσέξτε ότι η χρονολογία έχει πάει κάτι δεκάδες χρόνια πίσω, αυτό δεν πειράζει, θα αλλάξει πάλι στην κανονική ημερομηνία)
    9. Κάντε το update!

    Τέλος !

    Τώρα θα έχετε ένα ενημερωμένο κινητό!

  • Στα ήδη αναβαθμισμένα (neo v) πρέπει την κάνω μέσω pc companion η από το update center του κινητού?

  • @vasilios@:και εμενα δεν μου εχει ερθει ακομα τωρα κοιταξα μεσω PC Companion. Θα την παρουμε οταν ανθισουν οι κοτες!!!!!!!!!!!!!!Δεν ξερω Κωστα αν μπορεις να βοηθησεις αλλα το δικο μου xperia ray εχει αριθμο κερνελ 1252-4364.

  • και για μας που χρησιμοποιούμε μόνο Linux....;;;;θα πρέπει να τρέξω VM μόνο και μόνο για το Pc companion πως το λένε για να κάνω αναβάθμιση....??

  • @Apostolos. Μπορεις παντα να φλασαρεις με flashtool οταν ερθει η εκδοση (θα την βρεις στο xda) με linux. Το εχω κανει official μεταφραση και στα Ελληνικα! ;-)

    Εμαθα οτι ερχεται με kernel 3.0.8, αυτο σημαινει απιστευτη μπαταρια και ανοιγει μεγαλους δρομους για developers.

  • lefteris και GEORGE δεν γινετε τπτ ουτε νομιζω οτι φταιει το pc και πραγματικα δεν ξερω αν ειναι θεμα kernel οπως ειχε πει παλιοτερα ενας αλλος φιλος οτι αναλογα με τον αριθμο αυτο γινετε και η αναβαθμιση....απλα μου κανει εντυπωση γιατι τελειωνει ο μαιος και ακομα δεν εχω παρει αναβαθμιση...

  • Επιτέλους να φάμε και κανα παγωτάκι, καλοκαίρι ήρθε! :P!
    Live with Walkman

  • Αναρωτιόμουν πότε θα βγει η νέα αναβάθμιση που θα διορθώνει τα προβληματάκια της 4.0.3 αλλά ξαφνιάστηκα, πίστευα θα τη βγάλουν μετά το καλοκαίρι , μπράβο στην Sony(ericsson) ποτέ δεν με απογοήτευσαν.

  • Μπράβο τους που πάνε κατευθείαν στη bug free 4.0.4. Σοφή η επιλογή να περιμένουν λίγο και να ξε-bugιάσουν προσέξουν τα μοντέλα τους πριν την αναβάθμιση.

  • Ηρθε σε κανεναν η ενημερωση παιδια? με arc γερμανιας τιποτα ακομα :P

  • Έχω μία φίλη με το Play και όταν έμαθε πως θα αναβαθμιστεί έκανε τούμπες. Τώρα που θα μάθει πως ματαιώθηκε η αναβάθμηση θα κλαίει με μαύρο δάκρυ!!!

  • Αλλά είναι αδικία ρε γ@μ#τ! μου να μην αναβαθμιστεί το Play!!!!!!

  • Ενταξει παιδια,ειδαν οτι με την ics δεν βελτιωνεται κατι ετσι μενει στην αρκετα γρηγορη gb
    οσοιι θελουν εμφανιση αλλα sony ics υπαρχει θεμα για τον go launcher ex,οσοι θελουν ICS παλι υπαρχουν εκατονταδες ρομ..απλα χανεις την εγγυηση ..

  • σε xperia ray τιποτα ακομα παιδια το pc companion με βγαζει ενημερωμενο ...αλλα μαλλον δεν θα το αναβαθμισω θα προτιμησω την σταθεροτητα της GB!!

  • υπαρχει καποιος φιλος να μας πει αν ξερει τι θα γινει με το ray?

  • **NEO SI’s: https://talk.sonymobile.com/message/199355#199355
    **NEO V SI’s: https://talk.sonymobile.com/message/199356#199356
    **ARC S SI’s: https://talk.sonymobile.com/message/199360#199360
    **RAY SI’s: https://talk.sonymobile.com/message/199350#199350

    **παιδια αυτα τα topics ενημερωνονται συνεχως** το update θα γινει μεσω pc companion. μπορειτε να δοκιμασετε και το SEUS, απλα μια συμβουλη περιμενετε καλυτερα απο pc companion.

    update: αυτην την στιγμη εχουμε ενα .ftf της 4.0.4 για NEO V. https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1678690
    παιδια δεν ξερω, η χαζομαρα ειναι πως ειναι ιδια με το leaked 4.0.4 που εγινε πριν λιγο καιρο…:/ γνωμη μου, απλα περιμενετε λιγο και καντε το update απο pcc οπως ειπα. Νομιζω πως μας τα χαλαει παλι η Sony… Ιδιο kernel, απλα νεο baseband .72 και οπως και στην leaked καποια improvements σε dialler για την ταχυτητα λογω το οτι ειχαμε προβληματα πριν και καποια bug fixes. Υπομονη μεχρι το update θα δειξει…

  • Ξέρουμε τι διορθώνει η νέα εκδοσή; Ειχά βάλει την 4.0.3 αλλα με τόσα λαγκς στις εφαρμογές αναγκάστικα να το φλασάρω πίσω στην εκδοση 2.3.4
    Προσωπικά θα περιμένω κι αλλο για μια ακομα μελλοντική εκδοση.

  • μαλιστα οποτε συμφωνα με το σχολιο του johnxarma το si μου δεν εχει παρει ακομα σειρα....οποτε περιμενουμε...

  • Παιδια καντε υπομονη;) Το update θα καθυστερησει λιγο, ακομα και αν η συσκευη σας βρισκεται στην λιστα των SI. Απλα η λιστες αυτες βγηκαν ωστε να ενημερωσουν τους καταναλωτες των συσκευων. Και κατι ακομα... Καποιος εδω αναφερει πως εχει το .ftf της official 4.0.4 για το NEO V https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1678690. Παιδια δεν ξερω κατι δεν μου παει καλα, το .ftf παραπανω θυμιζει το leaked 4.0.4 που βγηκε πριν λιγο καιρο για το XPERIA PRO. Νομιζω πως κανεις ακομα δεν εχει παρει την official, και συμβουλη μου ειναι να μην χρησιμοποιησετε το .ftf αρχειο για να κανετε το update. Απλα οπως ειπα υπομονη και οταν βγει η αναβαθμιση, χρησιμοποιηστε το pc companion. Αυτα προς το παρων... Αργοτερα το βραδυ θα δω τι θα παιζει και αν βγει κατι νεο θα σας ενημερωσω σιγουρα:)

  • Είχα και εγώ σκοπό να αναβαθμίσω το neo v σε 4.0.3 αλλά μετά τα δεκάδες μηνύματα για lags και διάφορα προβλήματα απο χρήστες μετά την αναβάθμιση των δικών του κινητών,το άφησα στιν 2.3.4

  • αν εχουμε είδη την 4.0.3 πρέπει να κάνουμε πάλι την διαδικασία από το pc companion η το κάνουμε από το update center του κινητού?

  • @alex σε xperia neo v φιλου μου ειδα την ICS να πηγενει ποιο γρηγορα απο την GB!

    μαρκος xperia λογικα μεσω companion φιλε

  • Tο κινητό μου (Xperia Ray ICS 4.0.3) είναι από τις 28/5 στην λίστα με τα υπό αναβάθμιση κινητά σε 4.0.4 (Xperia ray, SI numbers for ICS update).
    Προσπάθησα και μέσω του pc companion και μέσω του update service της Sony, αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι το κινητό μου είναι ενημερωμένο.

  • το εκανα εγω ρε παιδια μεσω wotanserever , αν μπειτε θα την εχει σαν την τελευταια εκδοση,τελικα σαν το leaked 4.0.4 ,που βγηκε πριν λιγο καιρο για το XPERIA PRO ειναι ,και η εκδοση ειναι η 4.1.B.0.431, τπτ δεν αλλαξε ουτε πυρηνας ,ουτε τπτ το ιδιο αργη και μετην 4.0.3 , μονο το basemand αλλαξε σε 72, τπτ αλλο, παλι αργη ειναι καμια σχεση με την gingerbread ,μου φαινεται ετσι μας την εδωσαν για να μην γκρινιαζουμε, παλι στην 2.3 θα γυρισω και μαλλον τελικα μεχρι αυτην θα μεινω ,δεν 'σηκωνει΄ το κινητο την ics..τσαμπα αναστατωση χωρις νοημα...:-(

  • (Neo V) το SI μου είναι στη λίστα άλλα τίποτα.. από pc-companion.. έχει πάρει κανείς την ενημέρωση;

  • @manos οχι ακομη κανενας... και οχι μονο ελλαδα αλλα και πουθενα αλλου...

  • απαραδεκτη η σονυ....δλδ εμεις τωρα με το πλαυ που μας υποσχεθηκαν αναβαθμιση θα μεινουμε έτσι?ουτε ενα value pack οπως εκανε η σαμσουγκ με το S1?μια ερωτηση...αν βαλουμε μια 4,0 ρομ απο xda θα αντιμετωπιζουμε προβλήματα παλι στο gaming?

  • @Marinos απλα η SONY πρεπει να αντιμετωπισε προβληματα ασυμβατοτητας με ICS και για αυτο δεν θα παρει την αναβαθμιση το PLAY. Πολλα games που εχω δοκιμασει σε ICS ειναι ασυμβατα με προβληματα ενω στην GB πηγαιναν σφαιρα κανονικα χωρις προβληματα. Αυτος πρεπει να ειναι ο λογος μαλλον :/

  • αν θελει να κρατησει τους φανς της πρεπει να δωσειι εστωω ενα value pack!!!

  • Αν κάνω update από 4.0.3 σε 4.04 στο sony ericsson neo v θα χάσω όλες τι επαφές και τα αρχεία;

  • @Dimitris Κανονικα οχι δεν θα τα χασεις, αλλα για καλο και για κακο κανε ενα backup πριν ;)

  • Παιδιά για το x10 έχουμε κάποια επίσημη θέση από την Sony; Να περιμένουμε ICS ή όχι; :P

  • Ρε παιδιά τελικά το xperia mini θα πάρει ποτέ την αναβάθμιση;τόσο καιρό περιμένουμε και ακόμα καμία ειδοποίηση για το πότε θα βγει!

  • τελεια η καινουργια αναβαθμιση σαν να πηρα καινουργιο κινιτο... καποια λαγκ μονο,οχι ενοχλιτικα,αξιζει τον κοπο :Pp

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.