Sony Xperia XZ2: Το μόνο που χρειάζεσαι για να βγάζεις απίστευτες φωτογραφίες

Η Dominika Koszowska είναι μία φωτογράφος που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα Sony Xperia για να τραβάει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της. Η ίδια για την δουλειά της τραβάει φωτογραφίες πορτραίτου και τοπίου, ενώ χάρη στις εικόνες που τράβηξε με το Sony Xperia XZ1 και το XZ2 κέρδισε το μεγαλύτερο βραβείο των Mobile Photography Awards 2018.

Η Sony συναντήθηκε με την Dominika Koszowska για να την ρωτήσει τι της αρέσει να τραβάει με την κάμερα της, πώς το τραβάει, και ποια είναι τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες της.

Η ίδια αναφέρει ότι προτιμά να τραβάει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την χειροκίνητη λειτουργία της κάμερας των Xperia, αφού αυτό της επιτρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο στο πώς θα φαίνεται η τελική εικόνα. Αν και δεν το αναφέρει στην συνέντευξη της, ξεκάθαρα είναι τόσο καλή στο να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες, όσο και να τις τραβάει.

Όταν πρόκειται να τραβήξει φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, τότε χρησιμοποιεί ένα τρίποδο, και τραβάει φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ISO. Αυτό σημαίνει, ότι δεν χρησιμοποιεί την λειτουργία της Sony high-ISO, κάτι που είναι αναμενόμενο αφού επιδιώκει την καλύτερη δυνατή ποιότητα..

Οι συμβουλές της Dominika Koszowska σε επίδοξους φωτογράφους, είναι να τραβάνε φωτογραφίες όταν ο φωτισμός είναι εξαιρετικός, όπως πριν ή κατά την διάρκεια της ανατολής και δύσης του ηλίου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Μαρτίου 2019 8:10

Σχόλια

  • Ε όχι και το μόνο που χρειάζεσαι .... χρειάζεσαι την κυρία και το photoshop .... και φυσικά το επόμενο που χρειάζεσαι είναι το κινητό .... γιατί τέτοιες φωτό η κυρία τις τραβά με την επαγγελματική της κάμερα και ακόμα κι έτσι τις επεξεργάζεται .... όχι άλλο κουτόχορτο, λυπηθείτε μας

      • Η κα είναι επαγγελματίας φωτογράφος και γνωρίζει να τραβά φωτογραφίες και έχει και φωτογραφικό στούντιο...τώρα αν πιστεύεις ότι τραβά τις επαγγελματικές φωτογραφίες με το sony Xperia... οκ

        • Θέλεις να πεις ότι η φωτογραφίες δεν είναι τραβηγμένες με xperia αλλα με dslr?

          • Θέλω να πω ότι δεν είναι τυχαίο που έβαλαν μια κυρία που ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία να διαφημίσει το xperia.... αν έβλεπα τεστ από κάποιον χώρο πχ όπως εδώ να δοκιμάζει με επαγγελματικό τρόπο, μετρήσεις πχ ανάλυσης, φωτός, χρώματος σε διαφορετικές συνθήκες .... τότε και μόνο τότε θα ήμουν σίγουρος γι αυτό που αναφέρει το άρθρο. Για να σε προλάβω τέτοιες μετρήσεις γίνονται εδώ και πολλά χρόνια για τις φωτογραφικες μηχανές και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με ήχο και εικόνα .

    • Η Sony είναι η μόνη που σου δίνει έλεγχο σε shutter speed, iso και white balance σε manual settings!. Μην αναφέρω ότι η Sony προμηθεύει κάμερες και σε άλλους κατασκευαστές.

      Πρώτη έφερε το 960fps video και οι mirror less της είναι στην κορυφή. Επειδή εσύ είσαι άσχετος και τρως κουτόχορτο δε σημαίνει ότι η Sony είναι παρακατιανη.

      • δεν θα την ελεγα η μονη
        εγω στο 1+ μια χαρα τα χω ολα αυτα
        η σονυ τωρα μονο απο καμερες μπορει
        κ για την ακριβεια να τις δινει οχι να τις χρησιμοποιεί
        μην μιλησω καν για το software
        οι καμερες της ειναι μια χαρα αλλα μεχρι εκει

      • Ναι μονο που οι αλγοριθμοι που χρησιμοποιει η sony ειναι για πεταμα...............οτι φακο και να βαλουν αν δεν βαλουν αλγοριθμους της προκοπης θα ειναι μια ζωη για πέταμα οι καμερες της.

      • Όλα αυτά που ανέφερες πλην των 960 υπάρχουν ήδη σχεδόν μια δεκαετία στα νομικά τηλέφωνα ... hutter speed, iso και white balance σε manual settings... το ότι είναι η μόνη ..που το είδες δεν μπορώ να καταλάβω . πλέον ότι κοινωνικό κινητό πιάσεις στα χέρια σου και δεν εννοω καλά κινέζικα τύπου Χαβάη χιαομι κλπ... εννοω τα άλλα τα άγνωστα , ακόμα και εκείνα έχουν τις ανωτέρω επιλογες. η Σόνυ σε κάμερες κάμερες είναι καλή εταιρία αλλά σε κάμερες κινητών είναι απλά άθλια με μάπα αλγόριθμους ... όταν πιάσεις στα χέρια σου κινητά άλλων εταιριών ίσως το καταλάβεις ...

        • Όλα αυτά που ανέφερες πλην των 960 υπάρχουν ήδη σχεδόν μια δεκαετία στα νοΚΙΑ τηλέφωνα … hutter speed, iso και white balance σε manual settings… το ότι είναι η μόνη ..που το είδες δεν μπορώ να καταλάβω . πλέον ότι κινεζικο κινητό πιάσεις στα χέρια σου και δεν εννοω καλά κινέζικα τύπου Χαβάη χιαομι κλπ… εννοω τα άλλα τα άγνωστα , ακόμα και εκείνα έχουν τις ανωτέρω επιλογες. η Σόνυ σε κάμερες κάμερες είναι καλή εταιρία αλλά σε κάμερες κινητών είναι απλά άθλια με μάπα αλγόριθμους … όταν πιάσεις στα χέρια σου κινητά άλλων εταιριών ίσως το καταλάβεις …

  • Αν θέλεις να καταστραφουν οι στιγμες σου με τις κακες φωτογραφιες που θα λαβεις, ναι παρε sony. H ιδια η εταιρεία παραδέχτηκε οτι ειναι ουραγος στις φωτογραφίες τοσα χρόνια....

  • Και σε λίγες μέρες θα βγεί η βρώμα οτι ήταν τραβηγμένες με DSLR.
    Ο άλλος από κάτω γράφει ότι η SONY είναι η μοναδική που δίνει στο χειροκίνητο επιλογές για εστίαση, ISO, ισορροπία λευκού κλπ.
    Πόσα χρόνια έχεις να πιάσεις smartphone άλλης εταιρείας; Τι ρωτάω; Αφού το λέει και το nickname σου :D

    • Shutter speed και εστίαση το ίδιο πράγμα; χαχαχαχα μου αρέσει που τον κραζεις κιόλας

    • Φίλε την ακολουθώ και με ακολουθεί εδώ και τουλάχιστο ενα χρόνο στο instagram και σε διαβεβαιώνω ότι όλες τής η φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με xperia

    • Φίλε την ακολουθώ και με ακολουθεί στο instagram εδώ και ένα χρόνο και σε διαβεβαιώνω ότι η φωτογραφίες τής είναι όλες τραβηγμένες με xperia

    • όπου υπάρχει σχόλιο με γνώμη αντίθετη από τους σονακιδες κατακεραυνώνετε με αρνητικα ντισλαικ... ΜΑΓΚΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ...

  • Σταματήστε τη καραμέλα οτι η sony δεν εχει καλες κάμερες..
    Η ίδια η εταιρία μπορεί να λεει οτι θέλει! είναι άλλωστε ηλίου φαεινότερον ότι εκεί έξω είναι με διαφορά η πιο μετριόφρων εταιρία... Παρερμηνευεται κάποιοι τα λεγόμενα τις.. Στην ουσία αυτο που είπε ειναι οτι υπάρχει εσωτερική κόντρα.. και τα τμήματα δεν συνεργαζονται με το καλύτερο δυνατο τρόπο.. αποτέλεσμα? είχε μείνει λίγο πίσω.. Ε και?? Σιγα το πράγμα σιγα μη παρω το αγγουρι galaxy επειδη θα βγαζω 5% καλύτερες φωτο το βράδυ..
    Κατα την άποψη μου καλύτερα που ηταν πίσω διότι κρατούσε ωραίο minimal design και δεν ειχε καμερες να πεταγονται σαν μη πω τη και να βγαζουν μάτι.. Δεν ειχε αυτη τη τραγικα ασχημη τριπλη κάμερα του mate 20 pro.. Ποσο κακογουστια ακόμα? Δεν θα αντέξω άλλο φτάνει..
    Πλεον αν δει κανεις αυτα που μπορει να κάνει στο τομέα φωτογραφία με το xz2 premium θα καταλάβει πολλά!!!
    Η συσκευη σε οτι review και να βρεθει κανει τους αντιπάλους να καταλάβουν πως η sony εχει κάνει πολυ καλή δουλεια και σιγουρα ειναι απο τις καλύτερες... ισως και η καλύτερη!
    Xz2 premium με διαφορα η πιο αδικημένη συσκευη του 18, εβγαινε ο κάθε βλακας και τις εβαζε 3 στο design και την εριχνε στο συνολο.. Μιλαμε για τραγικά πραγματα!
    Το xz2 θεωρω οτι είναι αρκετα βελτιωμένο στη κάμερα σε σχεση με τους προκατόχους του, αλλά δεν νομίζω οτι είναι και τίποτα το φοβερο

    • Εμ... Λίγο πίσω ε;.. Ξέρεις συγκρίνω κάμερες κινητών από το 2010, από τότε που η Sony Ericson έγινε Sony σκέτο, δεν υπήρξε ποτέ τίποτα αξιόλογο στις συσκευές της όσον αφορά την κάμερα. Αυτό το 5% στην πραγματικότητα είναι 15-20% κι όταν μιλάμε για πράγματα όπως ή εικόνα η ο ήχος, τέτοιες διαφορές είναι αισθητά μεγάλες. Από το Xperia Z μέχρι τουλάχιστον το Z3, οι εικόνες που τραβάγανε οι συσκευές είχαν τρομερό θέμα στο sharpness... Έκανες zoom in αφότου τράβαγες κι έβλεπες θολούρα, η λεπτομέρεια άφαντη. (να ήταν aggressive noise reduction; μπορεί) Και στις νέες συσκευές της δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι φτιάξανε τα προβλήματα τους... Η Sony δεν έχει πάρει στα σοβαρά τις smartphone συσκευές της, απλά βγάζει καμιά συσκευή μια στο τόσο για να μην την ξεχνάμε. Σε απάντηση προηγούμενων σχετικά με την χειροκίνητη λειτουργία, δεν ξέρω αν την έφερε πρώτη η Sony στα κινητά, αλλά... Υπάρχουν εφαρμογές όπως η Manual Camera οι οποίες πρωτοκυκλοφόρησαν γύρω στην περίοδο που άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα Manual Camera Mode Smartphones. Η μόνη προϋπόθεση ήταν να το "υποστηρίζει" και καλά το κινητό σου. Όλα ένα παιχνίδι software είναι... Εδώ θα πω το εξής: Εφόσον οι περισσότεροι smartphone φακοί της αγοράς είναι πράγματι Sony, η Sony έχει έναν αρκετά μεγάλο έλεγχο πάνω στο ποια συσκευή θα έχει manual mode και ποια όχι. Άποψη μου είναι ότι όλοι οι φακοί θα μπορούσαν να έχουν αυτήν την δυνατότητα, αλλά πως θα κατηγοριοποιήσει τα προϊόντα της η Sony για να βγάζει έξτρα χρήμα; Οπότε άλλοι drivers αυτή η κάμερα, άλλοι η άλλη, με ή χωρίς Manual Mode.
      Θέλω όμως να σταθώ λίγο σε κάποιες σκέψεις του άρθρου. Αναφέρθηκε σε χαμηλά ISO, επαγγελματικά επίπεδα γνώσης πάνω στην φωτογραφία, αλλά πάνω απ'όλα επαγγελματικά επίπεδα Photoshop παίδες! Μια ωραία φωτογραφία συνήθως δεν είναι ανεπεξέργαστη, υπάρχουν τόσες μεταβλητές που δεν μπορείς να ελέγξεις κατά την λήψη, οπότε το edit είναι αναπόφευκτο. Δεν την κατακρίνω που επεξεργάζεται τις φωτογραφίες σε καμία περίπτωση, έτσι πρέπει να τραβάμε τις φωτογραφίες μας άσχετα με το αν είναι από κινητό ή DSLR. Η κοπέλα ξέρει πολύ καλά την δουλειά της. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος που κέρδισε διακρίσεις. Πάλι ασχέτως την κάμερα, οι κριτές κρίνουν κατά κύριο λόγο την σύνθεση κι όχι αν έχει λίγο θόρυβο η εικόνα (πολλοί μπορεί να βρίσκουν ένα κάποιο ποσοστό θορύβου καλόγουστο xD). Το Photoshop είναι ένα αχανές και πάρα πολύ ισχυρό εργαλείο με τεράστια πληθώρα λειτουργιών. Αν μάθεις να το χρησιμοποιείς καλά, μπορείς ουσιαστικά να κάνεις reconstruct μια εικόνα με τον τρόπο που εσύ θες. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλά smartphones υποστηρίζουν RAW format, μας έχει ικανώσει να κάνουμε πιο ευχάριστο παιχνίδι στο Photoshop. Τώρα για ανακεφαλαίωση, το βραβείο δεν το πήρε για την ποιότητα της εικόνας της, αλλά για την καλλιτεχνική φύση αυτού που φαινόταν. Δώστε της ένα Pixel της κοπελιάς και θα τραβήξει τα ίδια πράγματα, αλλά απλά ελαφρώς καλύτερα. Δεν έχει ουσία να το συζητάμε και πολύ, η Sony ΔΕΝ έχει καλές κάμερες στα smartphone της (λόγω software implementation), αλλά έτυχε η κοπελιά να χρησιμοποιούσε Sony, that's all. Δηλαδή σε έναν μαραθώνιο νομίζετε ότι τα Adidas και τα Nike παπούτσια που φοράνε οι αθλητές είναι ίδια; Όχι, έχουν μικροδιαφορές, αλλά ποιος κερδίζει; Αυτός με τα καλύτερα παπούτσια; Όχι, αυτός με το μεγαλύτερο ταλέντο και ικανότητες.

      • Θέλεις και καλά παπούτσια για να κερδίσεις όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο...
        Δώσε στον ροναλτο ένα παπούτσι των 15 ευρώ και θα δεις ότι δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του..
        Βάλε στη φεραρι λάστιχα μαπεξ.. Δεν θα είναι το ίδιο αμάξι... Θα μείνει πίσω από την πορσε και όχι μόνο..
        Θέλεις ιδανικό συνδυασμό για να πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα...

        Μιλάς για σειρά z..??
        5 χρόνια πίσω..??
        Ο ανταγωνισμός είχε lg g2-3, moto x-x2, galaxy s4-5, και iPhone 5-5s.. θέλεις να μας πεις ότι ήταν καλύτερα?? Μη τρελαθούμε..
        Το είπα και παραπάνω σταματήστε τη καραμέλα

  • Στο χειροκίνητο κάνει πολύ καλή δουλειά αν ξέρεις κάποια κόλπα ακόμα και χωρίς τρίποδο, αλλά σε ηλιοφάνεια και το αυτόματο είναι πολύ καλό. Η ποιότητα και το μέγεθος του αισθητήρα παίζει πολύ σημασία και όχι μόνο το software.

  • H Sony και στην φωτογραφική (όπως και σε όλους σχεδόν τους τομείς) είναι ουραγός και πολύ πίσω από την Huawei , Samsung , Xiaomi και άλλες. Αν το προϊόν που βγάζεις δεν είναι καλό όσες διαφημίσεις και να κάνεις δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

  • Διαβάσατε το άρθρο?
    Αναφερει ότι κέρδισε το πρώτο βραβείο
    Mobile Photography Awards 2018!!!
    Η κυρία είναι επαγγελματίας φωτογραφος, οχι σαν εμένα ή εσάς!!!
    Ξέρετε τι θα πει η λέξη Mobile?
    Θεωρείται ότι η κυρία Koszowska λέει ψεμματα?
    Αποδείξτε το και κάντε μήνυση!!!
    Θεωρείτε τους κριτές του διαγωνισμού ψεύτες, άσχετους, τα έχουν πάρει και οι φωτογραφίες τραβηχτηκαν με dslr?
    Είναι σοβαρά πράγματα αυτά?
    Επειδη δε γουστάρετε Sony?
    ΆΣΧΕΤΟΙ!!!

  • Αυτή την στιγμή είναι στα 300 ευρώ κοτσοβολο και το θεωρώ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει τις αναβαθμίσεις του και την επίσημη εγγύηση στην χώρα.
    Έχοντας xz1 πιστέψτε με θα το χαρείτε και όσο για την καμερα είναι πολύ δυνατό.
    https://photos.app.goo.gl/kyq4DrNL2AUdPcpb8
    Μερικές έχουν και edit επάνω τους οι περισσότερες όχι.
    Γενικά κρατά πολύ πληροφορία το jpeg αρχείο που με 2 κινήσεις μέσο Snapseed την αναβαμιζεις την εικόνα άμεσα.

  • Το όνομα SONY έχει προϋπηρεσία δεν φτιάχθηκε από τη μια μέρα στην άλλη.Οπου υπάρχει φωτογραφική μηχανή SONY υπάρχουν και οι πολύ καθαροί φακοί ZEISS ένα Γερμανικό όνομα που υπήρχε από πάρα πολύ παλιά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.