Sony Xperia Z3: Η Sony εξηγεί γιατί δεν θα πάρει Android Nougat

Πριν από λίγες μέρες η Sony έδωσε τη λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμίσει σε Android 7.0 Nougat, όμως μέσα σε αυτές δεν ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή high-end μοντέλα της, το Sony Xperia Ζ3. Η ίδια έρχεται σήμερα να εξηγήσει τους λόγους.

Η εξήγηση έρχεται από developer της Sony, ο οποίος λέει ότι υπάρχουν δυο λόγοι που το Sony Xperia Z3 δεν θα πάρει το Android Nougat update. Ο ένας είναι τεχνικός και ο άλλος σχετίζεται με κάποιους “απρόβλεπτους περιορισμούς της πλατφόρμας”, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στη Sony να δώσει το Developer Preview 5 update στα Xperia Z3.

Από τη στιγμή που η Sony δεν μπόρεσε να δώσει εκείνο το τελικό update, προφανώς δεν θα μπορεί να φέρει ούτε το Android Nougat, ακόμη και αν το ήθελε. Λίγο πριν δώσει η Sony το Developer Preview 5 για το Xperia Z3, η Google αναβάθμισε τις απαιτήσεις CTS (Compatibility Test Suite). Η Google εισήγαγε μια απαίτηση, η οποία βγάζει πολλά smartphones από τη λίστα των updates, μιλάμε για Vulkan ή OpenGL ES 3.1.

Το Sony Xperia Z3 έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 801 και Adreno 330 GPU που υποστηρίζουν μόνο Open GL 3.0 ES και είναι αδύνατο για το smartphone να περάσει το CTS test. Το Ζ3 δεν θα είναι το μόνο μοντέλο που δεν θα αναβαθμιστεί σε Nougat λόγω παλαιότερου chipset, υπάρχουν πολλές συσκευές που φορούν Snapdragon 800 και 801 και δεν θα μπορέσουν να πάρουν το updae.

Διαβάστε επίσης: Sony Mobile: Η επίσημη λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Nougat

sony xperia z3 nougat, Sony Xperia Z3: Η Sony εξηγεί γιατί δεν θα πάρει Android Nougat

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Εδώ γελάμε. Αντί να πιέσει η Google τους κατασκευαστές να αναβαθμίσουν παλαιότερα μοντέλα, τώρα τους δίνει και δικαιολογίες!! Αν δεν είναι συμβατά τα high end SoC του 2014 τότε το μέλλον φαντάζει σκούρο… Αλλά καλα να μας κάνουν…

bezilys

Δε νομίζω να είναι τεχνικό το πρόβλημα που δεν θα πάρει την αναβάθμιση Τσέκαρετε λίγο το βίντεο ttps://youtu.be/ODDk_rldl6w

bezilys

*https://youtu.be/ODDk_rldl6w

Nick

Αυτά είναι ψέμματα υπάρχει video στο YouTube με το Xperia z2 να έχει aosp android nougat απλά δεν θέλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο (κάτοχος Xperia z2 εδω). ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΡΕ ΑΛΛΟ.

vladimiros

Ενταξει το καταλαβαμε φταιει η Google για την 7,και δεν δινει σε Snapdragon 800 και 801 οχι μονο σε σονυ αλλα και σε αλλες εταιριες οπως λεει και το αρθρο,αλλιως η σονυ σιγουρα θα εδινε σε Ζ2/Ζ3,ελπιζω να μην βαλει το χερακι τις παλι αυτη η Google στην 8….
@bezilys δεν χρειαζεται να βλεπουμε βιντεο, την καινουρια αναβαθμιση οχι το Ζ3 αλλα μεχρι και το Ζ1 παιζει να το σηκωνει,απλα δεν θελουν να δωσουν και τελος.. δεν ξερω τι εχουν κανονισει οι εταιριες με την Google,και εννοειτε εμεις δεν θα μαθουμε τιποτα ποτε..

Ioannis

καλα σε 800 px μερικες εταιρεις δεν εδωσαν ουτε το 6.0.1 τι να λεμε τωρα για 7 απαραδεκτο…

theodoros c

Τραγικοί και ψεύτες. Ποτέ ξανά sony.

djfapples

Μήπως πήρε κάνεις την 23.5.A.1.291 για Ζ2 ακόμα περιμένουμε! ?!

One

Έπρεπε να υπαρχει κάποιος τροπος να πιέσουμε τη Google να δώσει το update. Με αυτη τη πολιτική η Google χάνει τη καλη φήμη της που τοσα χρονια εδινε ενα ελεύθερο λογισμικό χωρίς περιορισμούς.

Nick

Την έχω πάρει εδώ και κάνα μήνα φίλε έβαλε stamina mode και ultra stamina! Και κάτι καινούργια εικονίδια στις Google εφαρμογές 675mb update ήταν.

Panos

@One, ο μόνος τρόπος να πιέσεις την κάθε google είναι να σταματήσεις να την υποστηρίζεις. Όχι google services και όχι android. Αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο για αρκετούς αυτό.

Κώστας Ζ.

@djfapples, εγω την πηρα σε z3 compact ηταν 570 κατι mb…έβαλε stamina,ultra stamima, αλλα δεν έχουν καμια σχέση με το σταμινα του Kitkat…κατα τα αλλα ίδια μου φαίνονται όλα…

Vai

Ξεχνατε προφανως οτι η συσκευη εχει κλεισει δυο χρονια πλεον, οποτε φυσιολογικο να μην υποστηριζεται. Κανονες της google ειναι αυτοι περι υποστηριξης δυο χρονων.

Ιωάννης jb

Εντάξει αυτά είναι τραγικά πράγματα!!!
Sd801??? Έλεος!!!!
Τόσο δύσκολο είναι να βάλουν κατάλληλα drivers???
Τελικά όλοι το ίδιο είναι στο θέμα αναβαθμίσεις ελάχιστες οι διαφορές!!!
Τουλάχιστον η sony δίνει αναβάθμιση κ δε κολλάει το σύμπαν μετά από αυτήν….

Anakin

Άρα ούτε το s5 με τον 801 θα πάρει; η επειδή είναι Samsung θα μας δώσει και δεν είμαστε τελευταίοι σαν τη σονυ;

ΛΠ

Σιγά και να μην πάρει τι έγινε. Αυτό το άγχος για νέα έκδοση δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία ειδικά στα Android. Να έχεις iphone που όλο το securite του τηλεφώνου βασίζεται στα updates του έχει κάποια σημασία.
Προσωπικά από android τηλ έχω ένα xperia Z και το έχω κρατήσει σε 4.4.4 παρόλο που μπορεί να πάει 5.1.1. Μια χαρά μου λειτουργεί μετά από 2+ χρόνια και απλά του έχω βάλει ένα free antivirus και clean master. Σε αυτό τρέχω τα πάντα χωρίς κολλήματα από web, office suite κτλ.
Όσο για τη Sony ..είναι η μόνη εταιρεία σε android που υποστηρίζει για αρκετά χρόνια τα κινητά της σε αντίθεση με τις άλλες εταιρίες και γενικά σε update κάνει αρκετά καλές χωρίς προβλήματα συνήθως….σε αντίθεση με πολλές γνώστες εταιρίες και την Apple που στα προϊόντα της που έχω όλο κολλήματα (και είναι πιο καινούργια). Και αυτό πρόβλημα είναι που είναι η καλύτερη?

Knight Rider

Πραγματικα γιατι όλο λενε μπουρδες τωρα τελευταια οι εταιριες ????

Δεν θα ξεχασω την πιο χαζη δικαιολογια ever με το Galaxy S3 (i9300) – Samsung: δεν μπορει να αναβαθμιστει σε 4.4 λογω του 1GB RAM ενω στο Galaxy J1 με 512MB RAM μια χαρα το εβαλαν το 4.4 + που το Galaxy J1 2016 με 1GB RAM φοραει το Lollipop 5.1

Πραγματικα ρε γ@**το γιατι κανουν τετοιες μ**κιες τωρα τελευταια οι εταιριες ??

JohnWave

@Anakin μόνο οι σειρές S6, S7, Note 5, Note 7 θα πάρουν Nougat όσο αφορά τη Samsung.

Πέτρος Π

Στο θέμα των αναβαθμίσεων τελικά μόνο η Microsoft φέρεται τίμια… Έχει δώσει τα 10άρια σε συσκευές σχεδόν τετραετίας (βλ. lumia 820, 920) και πάνε σφαίρα, ουτε lags ούτε τίποτα… Πάντως το Z3 είναι νομίζω έτσι κι αλλιώς εξαιρετική συσκευή, οπότε μικρό το κακό και να μην τη πάρει την αναβάθμιση..

panossd

παιδιά, μόνο ios και nexus για αναβαθμίσεις..μην περιμένετε κάτι άλλο..ίσως και motorola..
τα υπόλοιπα ξεχάστε τα..

κάτοχος galaxy s7 που δεν περιμένω κάτι περισσότερο απο nougat..

George

Γενικά η Sony στο lollipop και στο Marshmallow είχε αναβαθμίσει πάρα πολλά μοντέλα.. Δεν νομίζω έτσι απλά να αποφάσισε να μην δίνει updates και δεν λέω για το Z3 αλλά και για το M5 που είναι καινούργια συσκευή !! Μπορεί όντως να έχει κάνει χαζομάρα η Google…

Nikiforos

Για οσους δεν γνωριζουν αν το chipset (σε αυτη την περιπτωση 801) δεν υποστηριζει το OpenGL ES 3.1 θα εχει θεμα στο μελλον. Μπορει εσυ να βαλεις unofficial εκδοση android 7 αλλα αν καποιο app χρησιμοποιησει OpenGL ES 3.1 (που το κινητο δεν το υποστηριζει) τοτε ειτε θα crashαρει το app ειτε ολο το κινητο με πιθανοτητα απωλειας δεδομενων ή και καταστροφη του λειτουργικου συστηματος. Σκεφτειτε σαν την μπλε οθονη που βγαινει στα windows οταν crashαρουν. 🙂

stergios

———-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ UPDATE———-

Διαβαστε στο link( https://www.xda-developers.com/in-depth-capitulation-of-why-msm8974-devices-are-excluded-from-nougat ) τα λεει αρκετα καλα για ποιο λογο δε θα γινει το update απο τις εταιρεις και πως γινεται να το παιρνουν απο custom ROMs.

Anakin

Όκ ευχαριστώ @JohnWave και στο s6 edge + φαντάζομαι το Μάρτιο να το περιμένουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.