Sony Xperia Z4, πληροφορίες για 2 εκδόσεις με FHD και QHD οθόνη

Η Sony όταν αποκάλυψε το Sony Xperia Z3 στην IFA 2014 τον Σεπτέμβριο, είχε ταχθεί κατά της QHD οθόνης εξηγώντας γιατί δεν την έβαλε στη ναυαρχίδα της. Τελικά, εν μέρει φαίνεται πως θα πάει κόντρα στα πιστεύω της καθώς οι νέες πληροφορίες την θέλουν να κυκλοφορεί δυο εκδόσεις στην επερχόμενη ναυαρχίδα της Sony Xperia Z4.

Σύμφωνα με το ePrice, το οποίο έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστο στις πληροφορίες που μεταδίδει για τη Sony, το Sony Xperia Z4 θα έχει μια έκδοση με οθόνη 1080p η οποία θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά, και μια δεύτερη έκδοση με QHD οθόνη. Η έκδοση με τη μεγαλύτερη ανάλυση προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ και θα βάλει το Sony Xperia Z4 απέναντι στους αντιπάλους οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε QHD οθόνες.

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Sony θα βελτιώσει την αδιαβροχοποίηση του νέου της smartphone. Θα αφαιρέσει το καπάκι που υπάρχει στην θύρα USB και δεν επιτρέπει στο νερό να μπει μέσα ενώ η δεύτερη κάμερα λέγεται ότι θα έρθει επίσης βελτιωμένη, προφανώς για καλύτερες selfies.

Τέλος, να πούμε ότι τον Δεκέμβριο με την υπόθεση hacking κατά της Sony Pictures διέρρευσε ένα email το οποίο έδειχνε το Sony Xperia Z4 με μεταλλική κατασκευή και ειδικό κουμπί για την κάμερα στο πλάι. Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι φήμες λένε για Snapdragon 810 SoC με 4GB RAM, Cat.6 LTE και 5.2 ιντσών οθόνη.

Ποια από τις δυο εκδόσεις θα προτιμούσατε;
sony xperia z4 fhd qhd versions, Sony Xperia Z4, πληροφορίες για 2 εκδόσεις με FHD και QHD οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Πολύ καλή κίνηση από τη Sony ώστε έτσι ο αγοραστής να διαλέγει ανάμεσα σε δυο συσκευές. Τη μια με καλύτερη αυτονομία μπαταρία και την με καλή ανάλυση οθόνης.

jonjon

Αυτήν με την καλύτερη μπαταρία !

Ege

Εκεινη με την fhd προφανος διοτι λογικα θα εχει και μεγαλυτερη αυτονομεια!!

Darth

μπαταρία βέβαια, οθονη σε αυτές της ίντσες όσο αφορά qhd δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο

Tom

Χλιαρο νέο πια δεν πιστεύω να υπάρχει καποιος που να ενθουσιάζεται με ενα νέο Xperia. Ενα νέο iPhone η Galaxy σίγουρα το περιμένουμε, ενα νέο lg πλέον ειναι στα σημαντικά τεχνολογικά νέα. Ενα νέο HTC προσωπικά με εξιτάρει. Ενα νέο Xperia z πραγματικά δεν με νοιάζει. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι συσκευές ειναι καλές απο πολλες απόψεις αλλα δεν υπάρχει τιποτα που να εντυπωσιάζει. Οθόνες καλές αλλα amoled δεν ειναι. Ποιότητα επίσης αλλα iPhone και HTC δεν ειναι. Κάμερα καλη αλλα lumia δεν ειναι. Σχεδιασμός καλός αλλα η lg ρίχνει σε όλους τελευταια στον τομέα. Γενικα δεν υπάρχει κατι σε ενα Xperia που να λες “ναι αυτο με εντυπωσίασε στο κινητο”

Παράδειγμα όταν ήταν να πάρω κινητο είχα στο νου μου τα lg Optimus g, Samsung Galaxy s3, Nokia lumia 920 Kai Xperia z. Ολα τα κινητά με εντυπωσίασαν με τον ενα η τον αλλο τροπο αλλα το Xperia πέρα απο ενα ενδιαφέροντα σχεδιασμό (για τοτε, τωρα πια τον σιχαθηκαμε) δεν ειναι τιποτα αλλο.

Νίκος

Την έκδοση με την full hd. Καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αυτονομία

nikos

Θελω να αντικαταστησω το Ζ1 με το Ζ4 κ φυσικα για τους αυτονοητους λογους full hd.

Miko

Ανεξαρτήτως κινητού δεν νομίζω οτι σε αυτές τις ίντσες το QHD χρειάζεται… οπότε και γω φυσικά θα διάλεγα το FHD!

Δημήτρης

το ιδιο θελω να κανω και εγω νικο 😀

filippos

Fhd κ εγω

Geoerge E.

Σαφώς με την μπαταρία και από εμένα…
Tom ευτυχώς που δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο…

Ορέστης

νταξει παιδιά μην προτρεχουμε… έτσι έλεγαν όλοι και για το g3 “οι φίλε φίλε το ανθρώπινο μάτι πιάνει τόσα ppi και αυτό είναι υπερβολή με το QHD και θα είναι ίδιο με full HD κλπ κλπ” Ε Λοιπόν ΔΕΝ ήταν!!! το g3 έβαλε γυαλιά σε όλες τις fhd! προσωπικά ναι, τα είδα από κοντά και τα δύο συγκριτικά και το g3 μ άρεσε πιο πολύ απ το note 4! οπότε για να πω αν θέλω fhd ή QHD πρέπει να τα δω από κοντά, και επειδή το QHD θα έχει διαφορά, και θα είναι σαφώς ανώτερο θα το προτιμήσω… η μπαταρία μια ή άλλη μια μέρα βγάζει, δεν μου κάνει διαφορά 1 μέρα ή 1,5 αφού όλοι το ξέρουμε πως τελικά καταλήγουμε να φορτιζουμε τα κινητά μας κάθε βράδυ!

Sosimple

Ποια διαφορα εκανε η οθονη του g3, που τη βλέπεις διπλα σε s5 και φαίνεται β εθνικη..
Χειροτερο μαυρο, χειρότερη φωτεινότητα, χειρότερη αντιθεση, χειρότερα χρωματα, χειρότερη κατανάλωση, χειρότερη αναγνωση κατω απο ηλιο κλπ κλπ κλπ.. Εδω δείχνει χειρότερα, αποδεδειγμενα απο ειδικους με τεστ ακομα και απο την οθονη του κινητου που αντικατεστησε, του g2. Ουτε οσοι δουλεύεουν στην lg δεν τα λενε αυτα..
Ξερω πολους που δεν πηραν το g3 λογω οθονης και μονο..

Ορέστης

κάτσε ρε μεγάλε που είναι και β εθνική! ωραία κι εγώ έχω γνωστούς που προτίμησαν g3 έναντι σ5 επίσης λόγω οθόνης! είναι αλλού είδους η αμολεντ. έχει πιο εντυπωσιακά χρώματα αλλά κατά τη γνώμη μου λίγο “υπερβολικα”… επίσης τα τεστ δε λένε τίποτα… εμένα το αποτέλεσμα στο μάτι μου με νοιάζει!

Dabadabadoo

Τα Amoled οσο ευχαριστα κι αν φαινονται δεν παυουν να είναι ψευτικα και καρουνιστικα χρωματα γι’ αυτό προτιμω τo Triluminos της Sony.

Εγω με το Z3 Compact παρολο που είναι 720p είναι πολύ ευχαριστημένος γιατι μου κραταει και 3 μερες μερες το κινητο και πιστευω ότι 90% των καταναλωτων θελει καλυτερη αυτονομια και όχι αναλυση.

Οσοι θελουν να φορτιζουν το κινητο τους κάθε 4 ωρες ας συνεχιζουν να βριζουν τη Sony και να αγοραζουν άλλες μαρκες. Δικο τους πρόβλημα!

George

Κι εγώ FHD για καλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και καλύτερες επιδόσεις, δεν είναι ασήμαντο. Όπως και να έχει, όλοι εδώ μέσα υπέρ αυτής της ανάλυσης είμαστε και όλους μας νοιάζει η μπαταρία. Οι εταιρείες από την άλλη παλεύουν και δαπανούν εκατομμύρια σε έρευνα για το πως θα γίνει το 6.30042152 χιλιοστά πάχος….6.30042151. Κανείς δε μπορεί ν’ αφουγκραστεί το τι θέλει ο κόσμος ρε γμτ; Τα χιλιοστά μας μάραναν αν θα πέσουν κατά 0,1 ή αν θα αντέχει 1 μέρα (ώρα) παραπάνω το ρημάδι; Όλα έχουν διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί και βάλε (CPU, GPU, RAM κάμερες ό,τι θες). Η μπαταρία εκεί που κάποτε άντεχε 1 εβδομάδα (εποχές 6210) τώρα παλεύουμε να φτάσει τη 2η μέρα. Χαλάλι όμως…τώρα το πάχος είναι 6,1 όχι 6.2 !!

Ιωάννης jb

Ευτυχώς που υπάρχει και η Sony να μας εντυπωσιάζει και να μας κάνει να λέμε ουάου με το κάθε νέο τις smartphone!!!!
xperia z όταν κυκλοφόρησε θυμάμαι μόλις είχα τελειώσει φαντάρος και δεν έπαιζαν χρήματα για να το πάρω, ευτυχώς γιατί το z1 ήταν ακόμη καλύτερο και πιο εντυπωσιακό!!! (Ούτε αυτό το πήρα)
Μετά z2!!!! Εντάξει τα λόγια περιττά, κόσμημα με τα όλα του!!!
Σε λίγο καιρό που θα πέσει στα 3 κατοστάρικα δε το χάνω με τίποτα!!!!
Πιο μετά z3…. το έχω περιεργαστεί όπως και όλα τα προηγούμενα και πραγματικά νομίζω πως είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει κανείς αυτήν τη στιγμή αλλά 5 κατοστάρικα είναι πολλά δε δίνω τόσα!! και σαν design προτιμώ z2 παρά z3
Περιμένουμε z4 μόνο αυτό τίποτα άλλο!!!! Όχι ότι είμαι funboy αλλά είμαι σίγουρος ότι τίποτα άλλο δε θα με εντυπωσιάσει!!!
Όσο για το άρθρο πιστεύω πως ακόμη δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να έχει 2k ανάλυση το κινητό που θα έχω, fhd και ξερό ψωμί….

Sosimple

Βγαινουν και κινητα, κινέζικα δυστυχώς για την ωρα, με 4000+ μπαταρία και καθολου χοντρά. Αν αρχίσει ο κοσμος να τα αγοράζει μαζικά, θα δεις που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι..

Α.Ν.

@Tom
ποιότητα μάλλον είναι καλύτερη από iphone ( πχ 6 αν θες) και πάντα ποιότητα υλικού είναι ανάλογη htc με την htc να την ξεπερνάει για ελάχιστο και μπορείς να το καταλάβεις και μόνο από το βάρος της συσκευής .
όσο για την σύγκριση η κανείς πλακά ή δεν τα κοίταξες καν έτσι ??
θες οθόνη θες επεξεργαστή θες ραμ θες κάμερα θες desing θες αδιαβροχοποίηση θες και αναβαθμίσει πλέον διάλεξε και πάρε άλλα όλα τα είχε και γενικώς ολόκληρη η σειρά ζ είναι μακράν ποιο μπροστά από τα υπόλοιπα και αν θες και κατι ποιο xtreme που δεν το έχει κανένα περιμένεις 2-3 μήνες και παίρνεις το επόμενο με μια εξαίρεση το νοτε 4 που γενικά πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο μόνος λόγος να πάρει κάποιος samsung 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.