Spyware σε BLU smartphones στέλνει δεδομένα στην Κίνα

BLU smartphone Κίνα spyware, Spyware σε BLU smartphones στέλνει δεδομένα στην Κίνα

Ακόμη υπάρχουν smartphones της BLU, τα οποία περιέχουν εργαλείο αναβάθμισης που έρχεται με spyware και στέλνει δεδομένα των χρηστών στην Κίνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία ασφαλείας Kryptowire ανακάλυψε ότι ένα firmware, το οποίο έτρεχε σε περισσότερα από 700 εκατ. Android smartphones, κάθε 72 ώρες έστελνε προσωπικά δεδομένα των χρηστών όπως ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων στους σέρβερ του στην Κίνα.

Το λογισμικό αυτό είχε αναπτυχθεί από την Shanghai Adups Technology. Πολλές κινέζικες εταιρείες βρέθηκαν να έχουν προεγκατεστημένο το εν λόγω firmware στα smartphone τους μεταξύ των οποίων και οι ZTE και Huawei. Παρά όμως την έντονη φημολογία και τις ανησυχίες, βρέθηκε ότι μόνο οι συσκευές μικρότερων κινέζικων εταιρειών και της BLU είχαν το πρόβλημα με το spyware.

Τα μοντέλα της BLU με το spyware ήταν τα R1 HD, Energy X Plus 2, Studio Touch, Advance 4.0 L2, Neo XL, Energy Grand M αλλά και το Cubot X16S. Η BLU είχε δηλώσει ότι θα αφαιρούσε το software και θα το αντικαθιστούσε με κάποιο άλλο εγκεκριμένο από τη Google. Ακόμη, απ’ότι φαίνεται δεν έχει γίνει αυτό σε όλες τις συσκευές, αλλά δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε στις περισσότερες, αναμένεται ότι σταδιακά θα ενημερωθούν όλες.

Το λογισμικό της Adups αποκτά πρόσβαση στο κανάλι εντολών και ελέγχου των συσκευών κι από εκεί θεωρητικά μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές, να πάρει screenshots, να καταγράψει την οθόνη, να πραγματοποιήσει κλήσεις ή και να σβήσει δεδομένα.

Επιπλέον, οι ερευνητές της Kryptowire είχαν βρει ότι κακόβουλες εφαρμογές μπορούν να εκμεταλλευτούν μια ευπάθεια σε παλαιότερες εκδόσεις του MTKLogger, το οποίο ήταν εγκατεστημένο στα τσιπ της MediaTek. Αυτή η ευπάθεια έδινε τη δυνατότητα στο κακόβουλο λογισμικό να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως το ιστορικό αναζήτησης ή στοιχεία σχετικά με τη θέση του χρήστη.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά που εκμεταλλεύτηκαν την παραπάνω ευπάθεια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Σε κάθε κινέζικο τηλέφωνο εκτός των μεγάλων brand να περνάτε για λίγο το no root firewall να βλέπετε τι μπαίνει στο δίκτυο.αν βλέπετε κανέναν launcher κανένα πληκτρολόγιο ή άλλα ύποπτα κατευθείαν root κ ξυλωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Blu Blu Android smartphones Blu smartphones

BLU Vivo 8L: Επίσημο με οθόνη 5.3″, selfie κάμερα 20MP, τιμή 149 δολάρια

Η αμερικάνικη BLU ανακοίνωσε ένα ακόμη μέλος της σειράς Vivo smartphones και το ονόμασε BLU Vivo 8L. Το κινητό φορά οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6753 1.3GH και οθόνη, η οποία είναι 5.3 ιντσών ανάλυσης HD.

Smartphones Amazon Blu Blu Android smartphones

Η Amazon λέει “γράψτε λάθος” και πουλά ξανά τα smartphones της Blu

Την περασμένη Τρίτη η Amazon αποφάσισε να αποσύρει τα Android smartphones της αμερικανικής εταιρείας, Blu, μετά και τις πληροφορίες ότι περιέχουν ξανά εφαρμογές, οι οποίες συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών.

Smartphones Amazon Blu Android smartphones

Η Amazon αποσύρει τα smartphone της Blu φοβούμενη spyware

Smartphones της Blu αφαίρεσε η Amazon από το κατάστημά της, ύστερα από αναφορά της εταιρείας ασφαλείας Kryptowire, βάσει της οποίας υπάρχει ακόμη spyware στις συσκευές της.

Smartphones Blu Blu Android smartphones Blu smartphones

BLU Vivo 5R: Μεταλλικό με οθόνη 5.5″, οκταπύρηνο, με τιμή 199 δολάρια

Η αμερικάνικη BLU Mobile ανακοίνωσε επίσημα το νέο της μεσαίας κατηγορίας smartphone, BLU Vivo 5R, το οποίο έρχεται με τιμή στα 199 δολάρια και είναι η ανανεωμένη έκδοση του BLU VIVO 5, που είδαμε αρχές του 2016 στην έκθεση CES 2016.