Στη Βραζιλία σου κλέβουν το κινητό για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό

, Στη Βραζιλία σου κλέβουν το κινητό για να σου αδειάσουν τον λογαριασμό

Οι συμμορίες στο Σάο Πάολο αναβαθμίζουν τις τεχνικές τους γνώσεις και βάζουν στόχο τους τα smartphones. O λόγος που επιλέγουν τα smartphones, όμως, δεν είναι για να τα μεταπωλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ο βασικός σκοπός για τον οποίο έχει γίνει κοινός τόπος η κλοπή smartphones στην Βραζιλία δεν είναι για να πιάσουν κάποια καλή τιμή σε δεύτερη πώληση, αλλά για να γίνει χρήση των εφαρμογών mobile banking μέσω αυτών και να αδειάσουν έτσι οι κακοποιοί τους λογαριασμούς των κατόχων των smartphones αυτών.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κακοποιοί καταφέρνουν να παρακάμψουν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας και ταυτοποίησης του χρήστη στις εφαρμογές τραπεζικής για να μπορέσουν να κλέψουν χρήματα με το κλεμμένο smartphone.

Ένα στοιχείο που έχει προκύψει από τη μελέτη του φαινομένου είναι ότι οι κακοποιοί δείχνουν να προτιμούν τα Android smartphones από τα iPhone, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κλέβουν και smartphones της Apple. Απλώς, το iOS θεωρείται πιο δύσκολο να το ξεγελάσει κανείς και να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές τραπεζικής.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
charlie

Εντάξει τώρα μαύρη διαφήμιση της Apple ότι προσφέρει καλύτερη ασφάλεια.

SUPS 👨‍⚖️

ε ρε κομπλεξ …

SUPS 👨‍⚖️

Στη Βραζιλια λες ευχαριστω αν σ κλεψουν το κινητο μονο ετσι κ σου επιτεθουν…

Γιώργος

Ο “Γεωργίου” το έλεγε κάποτε ” pαπάρια Μάντολες”. Τι σχέση έχει το Android και το Ios με την εκάστοτε τραπεζική εφαρμογή. Δαχτυλικό αποτύπωμα ή push Notification έχουν και τα 2. Που κολλάει το ότι το ios είναι πιο ασφαλές? Η έχετε την ψευδεσθηση ότι μια τράπεζα βάζει αλλά standard ασφαλείας στο android και άλλα στο IOS. Αν ίσχυε κατι τέτοιο θα πλήρωνε περισσότερα πρόστιμα απο τις μηνύσεις παρά να καλύψει τα λεπτά των κλοπιμαιων.

Last edited 2 years πριν by Γιώργος
Steven

Eχεις μεσάνυχτα από ασφάλεια κινητών τηλεφωνων. Mαθε λοιπόν οτι το iOS χρησιμοποιεί μια τεχνική που λέγεται sandboxing όπου μπορεί να κάνει ό, τι χρειάζεται, αλλά δεν μπορεί πραγματικά να αλληλεπιδράσει με άλλες εφαρμογές ή, πέρα ​​από ένα συγκεκριμένο όριο, με το λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν μια εφαρμογή είχε κακόβουλο κώδικα ή ιό σε αυτήν, αυτή η επίθεση δεν θα μπορούσε να βγει έξω από το περιβάλλον δοκιμών και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software App Store Apple iOS

Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ

Η Apple ανακοίνωσε τρεις επιπλέον αλλαγές για προγραμματιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντάς τους να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από ιστοσελίδες.