Στροφή στο 5G, μετά τα iPhone 11 θα δούμε μειώσεις στις τιμές των 4G Android smartphones

4G Android smartphones, Στροφή στο 5G, μετά τα iPhone 11 θα δούμε μειώσεις στις τιμές των 4G Android smartphones

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Apple μείωσε τις τιμές των iPhone 11, και τώρα μαθαίνουμε ότι αντίστοιχη τακτική θα δούμε και στα 4G Android smartphones. Τουλάχιστον σύμφωνα με έναν συνεργάτη της Xiaomi.

Η μείωση τιμών στα iPhone 11

Πρόσφατα, τα iPhone 11 εμφανίστηκαν στο ηλεκτρονικό κατάστημα Suning με απίστευτα μειωμένες τιμές. Συγκεκριμένα, το 11 Pro Max έχει τιμή εκκίνησης τα 7.999 CNY ή περίπου 1044 ευρώ, αφού είδε μείωση 1.600 CNY ή περίπου 209 ευρώ.

Από την άλλη, το Pro έπεσε στα 7.499 CNY ή περίπου 980 ευρώ, ενώ προηγουμένως τιμολογούταν στα 8.699 CNY ή περίπου 1.136 ευρώ. Τέλος, το απλό 11 είδε μείωση στην τιμή του 500 CNY ή περίπου 65 ευρώ, και τώρα πωλείται για 4.999 CNY ή περίπου 653 ευρώ.

Η Apple κατά πάσα πιθανότητα μείωσε τις τιμές των iPhone 11 εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων που έχουν κάνει, λόγω κορωνοϊού, και διότι ετοιμάζεται σταδιακά για την κυκλοφορία των iPhone 12.

Στροφή στα 5G smartphones

Σύμφωνα με τον συνεργάτη της Xiaomi, Pan Jiutang, η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε κατά πολύ τις πωλήσεις των high-end smartphones στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Επίσης, τονίζει ότι η μείωση τιμών στα iPhone οδηγεί σε μία ακόμη μεγαλύτερη πτώση για τα 4G Android smartphones.

Ο ίδιος αναφέρει ότι όποιος αναβαθμίσει ένα high-end smartphone δεν θα αγοράσει πάλι 4G, αλλά θα επιλέξει να επενδύσει σε κάποιο 5G έξυπνο τηλέφωνο. Επίσης, σημειώνει ότι η κατασκευή 5G smartphones από τους κινέζους κατασκευαστές θα γνωρίζει μεγάλη άνοδο μέσα στο 2020.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών στα 4G Android smartphones, ειδικά όσων flagships κυκλοφορήσουν χωρίς 5G, αν υπάρξει κάποια εταιρεία που θα βγάλει στην αγορά ένα τέτοιο smartphone.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Μακάρι,για τα smartphone το 5g ειναι οτι ποιο αχρηστο υπαρχει στην παρούσα φαση και για τα επομενα 5-6 χρονια.ας παιρνουμε εμεις οικονομικές συσκευες και ας ειναι και 4g

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.