Symbian smartphones, Το καλοκαίρι διακόπτεται η διάθεσή τους

Από το καλοκαίρι ξεκινάει η διακοπή της κυκλοφορίας Symbian smartphones από τη Nokia όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και έρχεται να συμπληρώσει τις δηλώσεις Nokia από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Το Nokia 808 Pure View ήταν το τελευταίο μοντέλο Symbian της Nokia πριν να εναγκαλιστεί το λειτουργικό σύστημα Windows Phone και να πάει χέρι-χέρι με τη Microsoft.

, Symbian smartphones, Το καλοκαίρι διακόπτεται η διάθεσή τους

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

το 808 δεν το βρίσκεις εύκολα έτσι και αλλιώς εδώ και μερικούς μηνες αν και τώρα επανεμφανίστηκε.
Λάθος κίνηση της nokia αλλα τώρα είναι αργά για δάκρυα. Ας δει τι μπορεί να κάνει με τα wp

Φίλιππος

Κρίμα… 🙁

Giorgos

Τι να πει κανεις…. Το iOS και το Android κατα τη γνωμη μου πηραν πολλα στοιχεια απο το εν λογω λειτουργικο…

Ποιος θα ξεχασει το Psiloc Ir Remote…. Μια εφαρμογη που επαιρνε τον πληρη ελεγχο ενος κομματιου του υλισμικου και το χρησιμοποιουσε δυνοντας στο κινητο παραπανω δυνατοτητες απο αυτες του κατασκευαστη…

Απλο παραδειγμα ειναι, αλλα ακομα και σημερα στα iPhone δε σου δινεται η δυνατοτητα αυτη… Δηλαδη να κανεις ΟΤΙ ΧΩΡΑΕΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ….

H NOKIA εχασε το παιχνιδι οταν υποτιμησε τις οθονες αφης… Ειχε τη δυνατοτητα να εκμεταλλευτει τη θεση της και να επενδυσει σε υλισμικο και λογισμικο αλλα χαλαγε λεφτα στα NOKIA MAPS……

iceman

εγω προλαβα και τσιμπησα το nokia 808. απο την στιγμη που το εποιασα στα χερια μου καταλαβα οτι δεν θα το αποχωριζομουν για κανενα λογο. τωρα λοιπον, – και ελεω nokia- ειναι το μονο σιγουρο! nokia 808 λοιπον και ξερο ψωμι, απο δω και περα ας βγαλουν οτι γουσταρουν…. απλα…. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !!!!!

sotiris

μπραβο βρε εχει και αλλο σχεδιο ο κυριος elop για το πως θα καταστρεψει μια εταιρια και την ιστορια της μεσα σε λιγα λεπτα?

Timotheos

Παιδιά από ότι έχω εγώ καταλάβει, το πράγμα πάει για συγχώνευση των δυο εταιριών. Δηλαδή η Microsoft στο τέλος που δεν είναι και πολύ μακριά θα απορροφήσει την Nokia. Εξάλλου έχει φανεί και από τις απολύσεις που έχει κάνει η Nokia.
Κάποιοι μέτοχοι της Nokia θα γίνουν ζάπλουτοι. Και αυτό ήταν όλο.
Από την αρχή αυτής της ιστορίας φαινότανε ότι η Microsoft ήθελε μόνο τα εργοστάσια κατασκευής και το δίκτυο διανομής της Nokia και τίποτε άλλο. Και για να το πετύχει αυτό, πρώτα έπρεπε να σκοτώσει το Symbian διαμέσου του Elop.
Εξαίρετη στρατηγική πολιορκίας, κατάκτησης, καταστροφής και τέλος επίτευξης του αντικειμενικού στόχου.

Δημηρης

Κριμα.. το σιγουρο ειναι οτι αφησαν εποχη πισω τους!

Gadgetfreak

Απο τοτε που έμαθα οτι θα γίνει κάτι τετοιο περιμένω μισθό να προλαβω να ”τσιμπήσω” το 808…….

george e.

καιρος ηταν.

iceman

@ Gadgetfreak : μπορεις ανετα να βρεις το 808 σε ιντερνετομαγαζα, μαγαζια με πωλησεις-ανταλαγες, καθως και αλλες νοκια συσκευες! μπορει η νοκια να σταματαει την παραγωγη, αλλα συσκευες υπαρχουν και θα διατιθωντε. επισης με επισιμη ανακοινωση της η νοκια εχει πει οτι θα υποστηριζει με αναβαθμισεις τη nokia belle και τη nokia refresh μεχρι και το 2016. τωρα για οσους λιδωρούν το symbian ειναι πιτσιρικαδες που δεν το γνωριζουν αφου δεν το εχουν δουλεψει και γραφουν αερολογιες. το μονο που ξερουν ειναι το android, αφου ειναι και το μονο που προβαλεται. εαν ηξεραν λοιπον τι εστι symbian, δεν θα αφηναν την νοκια να προχωρησει σε μια τετοια αποφαση. μονο και μονο το τεραστιο φασμα μορφων ηχου και εικονας που υποστηριζει, -πετας ενα τραγουδι ή ενα βιντεο σε οτι μορφη βρεις μεσα στο κινητο, θα το διαβασει χωρις μετατροπες,- με το εσωτερικο ρολοι που εχουν τα symbian κινητα, χτυπα το ξυπνητιρι οταν ειναι κλειστα, φορτιζουν κλειστα, ο εσωτερικος πομπος ραδιοφωνου τους, επιτρεπει την λειτουργια ραδιο ακομα και στο προφιλ “εκτος συνδεσης” ή αλλιως τη βλακεια που εχουν ονομασει στααααα συγχρονα κινητα “λειτουργια πτησης”, τα ακουστικα των symbian βγαινουν και σε εκδοσεις με χειριστιρια ηχου και χωρις να εχεις “αγκαλια” το κινητο… Συνέχεια »

δημητρησ

iceman ολα φορτηζουν κλειστα και ολα χτυπανε το ξυπνητηρι οταν ειναι κλειστα,εχεις πιασει αλλο κινητο στα χερια σου?

Gadgetfreak

@Iceman Το γνωριζω πως ειναι προς πωληση και ανυπομονω για εκεινον τον ατιμο τον μισθο να το παρω,ειμαι ευχαριστημενος με το αντροιντ κινητο μου απλα ως κινητο του 2012 το Νοκια Ν8 που ειχα ηταν μπροστα σε πολλα!Και με το ιδιο σκεπτικο του πως πεταγε ο 600αρης επεξεργαστης του σκευτομαι πως 8α πεταει ο 1,3 του 808!Ας αφησω τα clock,ram κλπ το symbian τα εσπαγε και τα σπαει,το ηθελα προς το πασχα αλλα απο την μια μερα στην αλλη τα ιντερνετομαγαζα σταματησαν την πωληση και αυτα που το πωλουσαν ακομα ζηταγαν κοντα 600 ευρω και φρικαρα ενα μηνα μετα ΕΝΑ καταστημα το εχει στα 380….κατι και θα το παρω πριν χαθει παλι τετοια ευκαιρια,ευχαριστω for the info παντως!

iceman

@ δημητρησ : android, apple, windows phone, 1) σε κανενα απο αυτα δεν χτυπα το ξυπητηρι γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εσωτερικο ρολοι. εκτος και εαν θεωρεις οτι στη χρηση της “λειτουργια πτησης” το κινητο ειναι σβηστο….. 2) μονο τα android φορτιζουν “σβηστα” αλλα με μια μικρη…. δισλειτουργια,….. δεν φορτιζουν πληρως και ας λεει “μπαταρια πληρως φορτισμενη”…. και παλι απουσια εσωτερικου ρολογιου, ετσι δεν καταλαβαινει πραγματικα το os ποσο εχει φορτισει…. ναι, εχω ποιασει λογο δευτερης δουλειας ολα τα κινητα αλλων λειτουργικων και μπορω να πω καθετα οτι εκτος απο “φρουφρου και αρωματα” , ουσια μηδεν….

δημητρης

iceman αν για σενα η ουσια ειναι αυτα τα 2 και το market place και η υποστηρηξη του λειτουργικου ειναι φρου φρου και αρωματα για σενα τοτε καλος επελεξες..

iceman

@ δημητρης, οταν αγοραζεις ενα συμπιαν νοκια, εχεις με το πρωτο “power on”, τα παντα προεγκατεστημενα, οτι μπορεις να χρειαζεσαι βασικα απο ενα smartphone. ωστοσο εχω “κατεβασει” απο το nokia store αρκετες εφαρμογες. αλλες για βασικες λειτουργιες, αλλες για διασκεδαση. δε λειπει τιποτα απο το nokia store, οποτε και σε αυτο ειμαι καλυμενος….. εν τελει, το ποσο σε βολευει το κινητο πρεπει να καθοριζει την αγορα του, και οχι ποσες χιλιαδες εφαρμογες εχει το market place του λειτουργικου του, που κατα 99% ειναι αχρηστες και στην πραγματικοτητα ο γενικος αριθμος χρηστων χρησιμοποιει 10-15 εφαρμογες το πολυ.

andreas kor

Κριμα για αυτο το λειτουργικο που αφηνει μεγαλη ιστορια πισω του!! Οσοι δεν εχουν δουλεψει symbian δεν μπορουν καταλαβουν ποσο μπροστα ηταν η Νοκια πριν λιγα χρονια…Θα μαζεψω λεφτα να το αγορασω και εγω αυτο το κινητο 🙂

GiannisMix

Απίστευτο λειτουργικό. Και για εμενα ακριβως αυτο που λεει το ονομα του!! Ονομα κ πραγμα! “λειτουργικό” χωρις άχρηστες υπερβολές και με όλες τις χρησιμες λειτουργίες που απ τους υπολοιπους λειπουν… (εμενα το LG Optimus 7 μου δε φορτίζει απενεργοποιημένο. Ανοιγει μονο του με το ετσι θελω ακομα κ αν ειναι εντελως αδεια η μπαταρια μολις “πιασει” ενα ποσοστο) . Μακαρι να περισσευαν τα λεφτα εδω και καιρο να το ειχα αλλαξει με αυτη την υπεροχη συσκευη της φωτογραφιας του αρθρου

Φίλιππος

Δημήτρη, μάλλον είσαι γύρω στα 15-16 και δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Symbian! Συμφωνώ με τον Iceman και με το παλικάρι πιο πάνω. Λειτουργικό με όλη τη σημασία της λέξεως, χωρίς άχρηστες υπερβολές για εντυπωσιασμό! Κάνει ότι του ζητήσεις χωρίς να χρειάζεται 18 πυρήνες και ram όση έχει ένα laptop απλά και μόνο για να μη lagάρει! Όσο για τις εφαρμογές που έχει γίνει πλέον η κλασική καραμέλα των υπολοίπων, ότι χρειάζεσαι πραγματικά θα το βρεις…Άσε που δεν σου ζητάνε άδειες όπως η Google για να σε παρακολουθούν ακόμη και που πηγαίνεις τουαλέτα!!! Έχω android, έχω εγκατεστημένες 60 εφαρμογές και χρησιμοποιώ συχνά τις 9-10 μόνο…Οι άλλες είναι απλά για να υπάρχουν!

sokel

Αν και δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου λειτουργικού θα έπρεπε η ΝΟΚΙΑ να το αφήσει ελεύθερο
στην κοινότητα χωρίς κανένα περιορισμό
αλλά δεν πρόκειται να γίνει
Όσο για τη Nokia εκ του αποτελέσματος θα φανεί γιατί δείχνει ένα πιστεύω του τύπου “Κάλο πρώτος στο χωρίο…”

δημητρης

φιλιππος ειμαι στα 29 και ειχα symbian απο 99 μεχρι 2007 παντα σε νοκια

δημητρης

γιαυτο το εξαφανηζουν γιατι δεν του λειπει τιποτα/?του λειπει κατι για να εχει παρει αλλη κατευθηνση το αγοραστικο κοινο,ελεος να σνομπαρουμε την εξεληξη και τον ανταγωνησμο που μασ προσφερει την πρωτη,επειδη πρεπει να υποστηρηξουμε την συσκετη μασ και να νιωσουμε καλητερα,χρεισημοποιουσα symbian τωρα android και στο μελλον κατι αλλο πιθανο..δεν υποστηρηζω τιποτα δογματικα ολα γινονται για να εχουμε στα χερια μασ πραγματα για να καληπτουν τισ αναγκες μας μικρεσ η μεγαλες οσο το δυνατο καλητερα

δημητρης

τεσπα το πρωτο εξυπνο λειτουργικο που υπηρξε περναει στην ιστορια ενα μεγαλο κεφαλεο κλεινει!!

Manolis

το δυνατο χαρτι των συμπιαν συσκευων ειναι σιγουρα οχι το λειτ αλλα η καμερα.αν δεν ειχαν τα ν8 και 808 αυτη την φανταστικη καμερα θα πηγαιναν και τα 2 στον απατο.και σαν κατοχος του ν8 και παλαιοτερα αλλων συμπιαν συσκευων της νοκια το κιν αν και εχει καλα multimedia χαρακτηριστικα δεν εχει ουτε την ευχρηστια που σου δινει το ιος η και αντροιντ μιας και εστω και αναβαθμισμενη firmware ,λαγκαρει και το ovi store πλεον ειναι για γελια με οσα apps games βγαζει.
πλεον τα 2 τελευταια νοκια ν8 και 808 τα βλεπω σαν φωτογραφικες μηχανες με λειτ τηλεφωνου και με τιποτα δεν θα μπορουσα να τα δω σαν σμαρτφοουν.και η πλακα ειναι πως τα μη touch screen της νοκια νοκια ν95 πχ εχουν πιο πολλες εφαρμογες.
για καπιον που δεν θελει να κουβαλαει την μηχανη του ολη την ωρα ιδιως αν παει σε ταξιδι το ν808 ειναι μονοδρομος αλιως αν βγαλεις το καμερα στοιχειο το βαριεσαι το κινητακι.oλες οι συσκευες που ειχα ηταν συμπιαν αλλα η σκληρη αληθεια να λεγεται

tech21man

Για πες ρε παληκαρι, δλδ τι εφαρμογες χρησιμοποιεις και δεν τις εχει το symbian εστω και στα μετεορτια του. Τι κανεις δηλαδη με τα αλλα κινητα και το βαριεσαι το “κινητακι” που δεν ειναι σμαρτφοουν λεμε τωρα. Browsing? Skype? Social “networking”? (πραγματικα η πιο γελοια λεξη για να κολλησεις γερουνδιο, πως λεμε churching και epitaphing το πασχα)? Navigation? Ενα σκασμο παιχνιδια που κατα βαση δεν ειναι και τπτ το ιδιαιτερο? Ξε zipαρεις αρχεια και χαιρεσαι? Χρονομετρας αντιθετα? Τι? Αν μη τι αλλο, οταν διαβαζω οτι α καλο το ταδε αλλα δεν εχει εφαρμογες…Το εχει σκεφτει ποτε κανεις ποσες μπαρουφες εφαρμογες υπαρχουν για apple και για android? Δεν εννοω χρησιμες, εννοω πραγματικα αθλιες, τυχαρπαστες. Αχρηστες. Σαν αυτη του γερμανου κλεφτη που απλα αναβε ενα κοκκινο ματι και ελεγε I am rich. 1500 ευρω εφαρμογη. Μερικη την αγορασαν! Για μενα εικονες με links στο διαδικτυο δεν επρεπε καν να λεγονται apps. Αμα γινονταν ενα ξεσκαρταρισμα θα βλεπαμε διαφορετικα νουμερα. Το symbian ηταν ο,τι ηταν. Δυστυχως αοριστος, διοτι ουτε μεσα απο την ιδια τη Nokia δεν πιστευουν σε αυτο. Εχετε διαβασει οι περισσοτεροι την εκθεση του elop. Δυστυχως, οπως ειπε και ο ιδιος, απο το 2007 που παρουσιαστηκε το πρωτο iphone δεν ειχαν… Συνέχεια »

Tony Cool

Tech21man φυσικα και εχεις απολυτο δικιο οτι το 80% των apps στα markets των android και ios ειναι παντελως αχρηστες (εως και σκουπιδια). Επισης οποιος επιλεγει κινητο με γνωμονα το ποσες εκατονταδες χιλιαδες apps εχει ενα market ειναι τραγικος.
Ομως οταν εγω βλεπω οτι στο android εχω εγκαταστησει 50 εφαρμογες και οτι στο store των wp8 απο αυτες τις 50 θα βρω τις 35, εκ των οποιων οι περισσοτερες θα ειναι και κατωτερης ποιοτητας και μαλιστα με πληρωμη ενω στο android δωρεαν, τοτε πιστευω και αυτο κατι σημαινει.Σιγουρα δεν πρεπει να τρωμε την παραμυθα αμασητη αλλα δεν ειναι και χαζοι ολα αυτα τα εκατομμυρια κοσμου που εχει επιλεξει το android και το ios,ολο και κατι σωστο θα γινεται εκει.

tech21man

Δε διαφωνω καθολου με οσα λες. Απλα οταν γραφει ο παραπανω οτι το 808 ειναι λογω symbian ουσιαστικα μια βαρετη καμερα με λειτουργιες τηλεφωνου… Και εγω android εχω. Δε θα μπορουσε να ειναι τιποτα αλλο προς το παρον. Δεν ειναι το δωρεαν της εφαρμογης (αλλωστε πολλες και καλες ειναι επι πληρωμη και εκει) αλλα το οτι για τον τροπο που χρησιμοποιω εγω συσκευες που οφειλουν να ειναι πρωτιστως τηλεφωνα, ειναι ο,τι καλυτερο για μενα, οπως και σε συνολο εφαρμογων μια και το ανεφερες. Περασα συντομα και απο ios και λεω συντομα γιατι τα δαιμονια που με ποιασανε οταν δεν μπορουσα να κανω απλα πραγματα γρηγορα οπως με το symbian κινητο μου (το 5800 xpress τοτε) με οδηγησε σε απιστευτα φωνητικα σε διαφορες γλωσσες. Και οταν λεω “τηλεφωνα”, η nokia τα πηγαινε μια χαρα. Μπορει τα εικονιδια να μην κανανε φρου φρου και βουτυρενιο scrolling αλλα το 5800 το οργανωνα τοσο ωστε να μου κανει τη ζωη ευκολη, ακομη και στην οδηγηση που λεει ο λογος (παντα με bluetooth και ασφαλεια) ενω ολη η λογικη του φαινοταν οτι ειχε γινει απο ανθρωπους με πειρα στην κινητη τηλεφωνια. Αυτο, ηταν εξυπνο και τηλεφωνο ταυτοχρονα. Φυσικα το εφαγε η “¨εμπειρια” χρησης που κυνηγαει… Συνέχεια »

Manolis

techman 21 αν διαβασες παραπανω που μαλλον δεν το διαβασες παρα ανυπομονουσες να μου την πεις εχω και ν8 και αλλες παλια συμπιαν συσκευες απλα οχι οτι το ovi store δεν εχει εφ η παιχνιδια αλλα η ποιοτητα δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι αυτο στην τελικη μετραει και οχι μονο η ποσοτητα και η οθονη αφης και η εμπειρια στο ιντερνετ θα μπορουσε να ηταν καλυτερη πραμα που δεν ειναι.
δικαιωμα σου να θεωρεις αχρηστες εφ του αντροιντ και του ιος εμενα παντως με βολεψαν πολυ καλα αυτες οι εφ στη καθημερινοτητα μου κατι που πλεον στα συμπιαν δεν το βρισκεις,
δεν ειναι φαν ουτε πορωμενος με καμια εταιρια και θα θελα η νοκια να συνεχιζε να υποστηριζε τις συμπιαν συσκευες της στο απεριοριστο αλλα τωρα αποφασισε να στραφει στα και χ@#@# για το συμπιαν.
το ν8 θα το δινα μονο για το 808 και γιατι με αρεσει η φωτος και τα βιντεος αλλα τι να κανουμε χωρις την φανταστικη καμερα δεν μπορει πλεον να ανταγωνιστει αλλα λειτ.
τεσπα.

iceman

@ Manolis, φιλε μου κατεβασε και χρησιμοποιησε τα : opera mini mobile browser, για ιντερνετ, cute tube για βιντεο, fmobi, tweetian, για facebook/tweeter, lockscreenaudio πληκτρα μουσικης στη lockscreen, dunlock κλειδωμα οθονης με μεταφορα σε apps και πληκτρα αναπαραγωγης μουσικης-ραδιο, belleextrabuttons, πληρη παραμετροποιηση ui και φακελων και notification center, και αν δεν αλλαξει κατι παω πασο…..

kas

Κατα την γνωμη μου καλα κανει και αφηνει τα symbian η nokia,ειχα δοκιμασει 2-3 και ειχα ενα στην κατοχη μου για εναν χρονο,δεν λεω πριν το android ητανε καλα γιατι ητανε φθηνοτερα απο ενα iphone και καλυτερα απο ενα μεσο κινητο της εποχης εκεινης,τωρα ομως οι ταχυτητες ανεβηκαν και τα symbian δεν μπορουν να πιασουν το android η τα wp σε οτιδηποτε,και μην ακουσω τιποτα για ξυπνητηρια και ραδιοφωνα παρακαλω,ειμαστε στο 2013

ICECUBE

90% των χρηστων χρησιμοποιουν το κινητο για ξυπνητιρι. ολος ο κοσμος εκραζε και κραζει τη samsung για την απουσια ραδιοφωνου στο sgs 4….. ακριβως… στο 2013 ζουμε, οχι στο 2100!

tech21man

καντο 99%. Χωρις το κινητο, εχω κανει τις απολυτες πατατες απο ξυπνημα. Μεχρι που εκανα παιδι και με ξυπναει το πρωι, αλλα με ξαναποιανει ο υπνος πριν παω στη δουλεια. Οποτε και αλλο ξυπνητηρι!!!

Η nokia, μπορουσε να συνεχισει με symbian, αλλα εσεις, θα ξοδευατε λεφτα r&d στο συγκεκριμενο os που τελικα, εμπορικα ειχε κανει τον κυκλο του, οταν η microsoft εκανε κρα για μεγαλο εταιρο που θα αποδεχοταν το os της? Κοινως, εμπορικα, το android γραμμενη την ειχε. Η microsoft ομως ηθελε ονομα. Δεν την παλευε με τη μια συσκευη της samsung και της LG. Win-win. Κατα βαση, η nokia μπορεις να πεις οτι πλεον μπορουσε να ξοδευει τα (λιγα) λεφτα της στο να φτιαχνει ομορφες συσκευες με καλες καμερες και υπηρεσιες στα wp8 socs αντι για software os αναπτυξης? Ακομη γιατι τα κανει τοσο χοντροκομμενα με υψηλο SAR δεν μπορω να καταλαβω. Οπως επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι εν τελει, μαρεσουν κιολας. Χα χα. Σα τις γυναικες ενα πραγμα. Στρογγυλες.

Οσο για το symbian, πιθανο να μην παει χαμενο. Τα νεα asha που βασιζονται? Αυτα με τα swype περα δωθε α-λα meego η τι ηταν τελος παντων.

tech21man

Α, οσο για interface, launchers υπηρχαν για τα symbian επι καιρω. Η iphone ηταν ιδιαιτερα πειστικη ειδικα στο scrolling, ακομη δεν μπορω να καταλαβω πως το πετυχαιναν οταν η stock δεν ηταν 100% ομαλη. Αλλα η αποκαλυψη ηταν η SPB 3-d shell αν θυμαμαι πως το ελεγε. Ο,τι εχω σε android υπηρχε και εκει, σε λειτουργικοτητα. Τα animation και οι μεταβασεις απο οθονια σε οθονια ηταν μια χαρα. Συντομευσεις, widget-ακια της εταιρειας ολα καλα. …Γραμμενο σε C++ αν θυμαμαι εκμεταλλευοταν το hardware καλυτερα απο τη stock οποτε πηγαινε και αυτο πολυ πιο ομαλα.

Τσεκαρετε το εδω.

https://www.youtube.com/watch?v=W_bKq9jl3OE

iceman

παπαδες μπορει να κανεις με το symbian και οντως υπαρχουν πολλες επιλογες παραμετροποιησης και custom roms. αραγε, εαν εβγαινε ενα πολυπύρηνο symbian κινητο με υψηλη αναλυση οθονης, τα ιδια θα ελεγαν μερικοι, ή μετα θα το εκαναν “γαργαρα”…;;;;; τελος παντων εμενα προσωπικα με βολευει απιστευτα και δεν εχω ποια το αγχος η την αναγκη να σκεπτομαι στο μελλον την αντικατασταση του κινητου μου.

Μιχαλης

Α ρε ατιμη τεχνολογια που αλλους τους ανεβαζεις και αλλους τους ριχνεις στα ταρταρα,χαιρομαι που ακομα και σημερα σχεδον 4 χρονια απο την ωρα που αγορασα το πρωτο μου NOKIA E52 και λεω το πρωτο διοτι ηδη εχω ακομα αλλα τρια για να πορευομαι στα δυσκολα χρονια που θα ερθουν (χωρις symbian) μια συσκευη που ειναι ΤΗΛΕΦΩΝΟ με ολη την σημασια της λεξης,και για οσους βιαστουν να με κατηγορησουν να πω οτι εχω και αλλες συσκευες στην κατοχη μου (samsung iphone κλπ) ομως σαν συσκευη ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΘΑΡΑ δεν το αλλαζω με τιποτα,τα υπολοιπα τα χρησιμοποιω απλα για να σκοτωνω την ωρα μου,και για να μην ξεχαστω πριν κλεισω εαν καποιος εχει NOKIA E52 για πωληση ας με ενημερωσει(πλακα κανω μην τρελλαθω στα mail) SYMBIAN ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ SYMBIAN ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ μπιμπ-μπιμπ

Φίλιππος

@Μιχάλης
Συμφωνώ απόλυτα! Είχα το Ε55 και ήταν ακριβώς όπως τα λες! Άσε που ξεχνούσες πότε το είχες φορτίσει τελευταία φορά! Δυστυχώς το χάρισα σε έναν φίλο και τώρα το χαίρεται αυτός και έχω μείνει με τα super android να ψάχνω πρίζα κάθε μέρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ειμαι κάτοχος του nokia 808 εδώ και 5 μήνες περίπου. Άψογο σε όλα. Στην καθημερινότητα καλύτερο από τις άλλες πλατφόρμες. Στο γραφείο μου είμαστε 5 άτομα ,όλοι έχουν android (είχα και εγώ πριν ) και έχουν πρόβλημα με το σήμα . Εγώ ποτέ . Τυχαίο ;;; Αυτοί που λένε για το store και τις εφαρμογές μπορούν να μου πουν μία εφαρμογή που πραγματικά χρειάστηκαν και δεν την βρήκαν;;; Εγώ έχω ήδη 52 εφαργογές στο κινητό και μερικές μάλιστα θα τις διαγράψω διότι δεν μου χρειάζονται. Από e-mail μέχρι skype , gps δωρεάν , facebook, twitter , fring , viber ,nimbuzz ,ένα σωρο widget στις 6 αρχικές οθόνες, συντομεύσεις και τόσα άλλα. Και από φωτογραφία και video;;;;;;;;;;;;; Αφήστε το καλύτερα. Και όλα αυτά σε ένα πακέτο που εμένα μου στοίχισε 350 ευρώ στο skroutz !!!!!!

iceman

Η νοκια σταματα την ΠΑΡΑΓΩΓΗ νοκια κινητων με symbian, οχι την διαθεση τους. διαθεσιμοτητα υπαρχει σε ολα τα καταστηματα, και στα καταστηματα της νοκια. επισης στην ιδια την νοκια υπαρχει αποθεμα συσκευων με symbian το οποιο και αυτο αποστελεται αφου υπαρχουν ακομα παραγγελειες. γενικα οποιος θελει να αγορασει μια νοκια συσκευη με symbian μπορει να το κανει και περαν του καλοκαιριου, υπαρχουν διαθεσιμες!!!!

δημητρης

κωσταντινοσ το σημα που δεν πιανουν οι συναδερφοι σου στην δουλεια δεν ειναι τυχαιο ενα θεμα παροχου και οχι λητουργικου,οτι και να πεισ για το sybian σταματα η υποστηρηξσ του τερμα καινουριεσ εφαρμογεσ τερμα ολα σταματα η εξεληξη..κρατατο για ενθυμιο!

GM

Για να σκοτώσουν το Symbian χρειάστηκαν:
1) 4 γενιές icrap περιορισμένης λειτουργικότητας
2) ένα consortium από 84 (!) εταιρείες δουλεύοντας συνεχώς στο πως θα ανταγωνιστούν την crapple κάνοντας το κόσμο ακομη πιο ζαβό και κατευθυνόμενο, σκυμμένο συνέχεια πάνω από το “smartphone” του, ξοδεύοντας το χρόνο του μεταξύ δουλειάς-root-play store…
3)Τα εκατομμυριάκια της Μικρομαλακής που θεωρητικά θα “έσωζαν” την νοκια… (κάτι σαν τα μνημόνιά μας ένα πράγμα).

και εσύ φίλε Δημήτρησ μιλάς για “ενθύμια”; Από το 2008 οτιδήποτε και αν έχω δουλέψει, επιστρέφω πάντοτε στο Symbian, γιατί συνεχίζει να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που θέλω, ακόμη και αν καθυστερεί σε σχέση με τα νεότερα μερικά δευτερόλεπτα. Δεν με περιορίζει, δεν με παρακολουθεί (επιλέγοντας τις σωστές υπηρεσίες) και δεν μου κρασάρει παρά τις 40κάτι ΕΠΙΠΛΕΟΝ εφαρμογές που του έχω φορτώσει. Δεν μου ζητάει πρίζα καθημερινά, δεν ειναι μεγαλύτερο από το κεφάλι ή το τσαντάκι μου, το χειρίζομαι άνετα με το ένα χέρι και συνεχίζει να βγάζει εξαιρετικές φωτό και βίντεο παρά το ότι είναι τηλέφωνο. Ενθύμιο μιας εποχής όπου dumb people δεν χρειάζονταν “smartphone” για να είναι cool, αλλά σαν πραγματικά και απλά εργαλεία που κάνουν δουλειά? I’ll take that anytime…

Δημητρης

Πάντως εμένα μου ήρθε σήμερα mail που λέει: However, starting January 1, 2014, you will no longer be able to publish any new content or update existing content for Symbian and MeeGo. Αυτο σημαίνει πως και οι dev δεν θα μπορούμε ούτε να αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες εφαρμογές. Τεσπα κρίμα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.