Tα Pixel 4a 5G και Pixel 5 θα έχουν τον ίδιο επεξεργαστή;

, Tα Pixel 4a 5G και Pixel 5 θα έχουν τον ίδιο επεξεργαστή;

Με την Google να μην κυκλοφορεί ακόμα την οικονομική σειρά Google 4a αλλά και το λανσάρισμα του flagship μοντέλου της εταιρείας, Pixel 5, οι αναφορές περί ταυτόχρονης κυκλοφορίας και των δύο συσκευών ολοένα και πληθαίνουν.

Όμως, υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα: Με τι επεξεργαστή θα έρθει η ναυαρχίδα της εταιρείας; Οι μέχρι τώρα αναφορές έκαναν λόγο για δύο οικονομικά μοντέλα, τα Pixel 4a και Pixel 4a XL, τα οποία θα είναι 4G και θα κυκλοφορήσουν με αντίστοιχο επεξεργαστή μεσαίας κατηγορίας. Επίσης, περιμέναμε δύο flagship μοντέλα, τα Pixel 5 και Pixel 5 XL, τα οποία θα είχαν δυνατότερα specs και θα διέφεραν αρκετά από τα οικονομικότερα μοντέλα.

, Tα Pixel 4a 5G και Pixel 5 θα έχουν τον ίδιο επεξεργαστή;

Όμως, ο Dylan Roussel από την ιστοσελίδα 9to5Google έκανε μία μεγάλη ανακάλυψη, που ανατρέπει κάποια από τα παραπάνω. Αναζητώντας τον κώδικα της νεότερης έκδοσης της εφαρμογής Google Search Beta, ο Roussel βρήκε όντως αναφορές για τα δύο οικονομικά μοντέλα Pixel 4a και Pixel 4a XL, μία αναφορά για το Pixel 5 αλλά και μία ακόμα συσκευή, με την ονομασία Pixel 4a 5G.

Εδώ όμως μπερδεύονται τα πράγματα. Αν κυκλοφορήσει οικονομική έκδοση με 5G modem, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα φοράει τον Snapdragon 765G. Όμως, όλες οι πηγές μέχρι τώρα αναφέρουν πως το Pixel 5 δε θα χρησιμοποιεί τον Snapdragon 865, αλλά τον οικονομικότερο Snapdragon 765, ώστε να προσφέρει ναι μεν υποστήριξη δικτύων 5G αλλά να έχει χαμηλότερο κόστος. Οπότε, μεσαία κατηγορία και ναυαρχίδα θα έχουν ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή.

Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε η Google να ξεχωρίσει ποια είναι η ναυαρχίδα, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα κατασκευής, καλύτερη οθόνη ή και περισσότερες κάμερες στο Pixel 5. Από την άλλη, αυτό από μόνο του θα μπερδέψει αρκετά τους καταναλωτές, με το Pixel 4a 5G να βρίσκεται μεταξύ των Pixel 4a και Pixel 5 τιμολογιακά. Πάντως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οι πληροφορίες για τα επερχόμενα Pixel μας έρχονται με το σταγονόμετρο, γεγονός που ίσως επιβεβαιώνει της αναφορές ότι ούτε η Google ξέρει ακόμα τι θα κάνει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.