Τα smartphone της Apple και της Samsung δεν εκπέμπουν πολύ ακτινοβολία σύμφωνα με τo FCC

, Τα smartphone της Apple και της Samsung δεν εκπέμπουν πολύ ακτινοβολία σύμφωνα με τo FCC

Προς τα τέλη του καλοκαιριού κυκλοφόρησε μία πληροφορία, σύμφωνα με την οποία τα iPhone 7 και Galaxy S8 τα οποία ανήκουν στην Apple και την Samsung αντίστοιχα εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία RF από αυτήν που επιτρέπει το FCC. Στην αναφορά της η Chicago Tribune αναφέρει ότι η ακτινοβολία που εντόπισε ήταν διπλάσια από αυτήν της Apple, ενώ στην περίπτωση του S8 η ακτινοβολία ήταν μεγαλύτερη κατά πέντε φορές από την επιτρεπόμενη. Το FCC απάντησε στην έκθεση της Tribune ότι θα ξεκινήσει την δική του έρευνα πάνω στα δύο smartphone.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Federal Communication Commission (FCC) είναι ένας οργανισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ρύθμιση των βιομηχανιών όπως η τηλεόραση και τα smartphone. Επιπλεον, ρυθμιζει ολες τις επικοινωνιες όπως τα καλώδια και οι δορυφόροι καθώς και τις διεθνείς επικοινωνίες.

Σήμερα, το FCC ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δικών του δοκιμών τα οποία βασίζονται στον Ειδικό Συντελεστή Απορρόφησης (SAR). Με τον συντελεστή αυτόν μετράται ο ρυθμός απορρόφησης ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα όταν αυτό βρίσκεται εκτεθειμένο σε ακτινοβολία RF. Για τις δοκιμές του το FCC χρησιμοποίησε μοντέλα ανθρώπινης κεφαλής και σώματος τα οποία έχουν το υγρό Tissue Simulating Liquid (TSL).

Για τις δοκιμές αυτές η Apple και η Samsung έδωσαν στο FCC συνολικά τέσσερα smartphone (iPhone 7, iPhone X, Galaxy S9, Galaxy J3) ενώ και η Motorola παρείχε το E5 Play και G6 Play. Ωστόσο, το FCC αγόρασε και ένα iPhone XS, Galaxy S9, G6 Play και Vivo 5 Mini.

Οι δοκιμές του FCC απέδειξαν τελικά ότι όλα τα smartphone παρήγαγαν λιγότερη RF ακτινοβολία από το επιτρεπόμενο. Για τις μετρήσεις το FCC χρησιμοποίησε διαφορετικές αποστάσεις ανάλογα με το τηλέφωνο οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ 5mm και 15mm.

Παρόλο που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και δεν επιβεβαιώνει τα όσα ισχυρίζεται η Chicago Tribune, η δικηγορική εταιρεία FeganScott έκανε αγωγή τόσο στην Samsung όσο και την Apple ζητώντας από τις δύο εταιρείες, να καλύψουν την ιατρική παρακολούθηση των πελατών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.