iPhone 6s: Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ερευνά τη διαφορά στη μπαταρία

Πριν από δυο εβδομάδες δημιουργήθηκε ένα σοβαρό ζήτημα γύρω από τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s, τα οποία φάνηκε από τα benchmarks να έχουν σημαντική διαφορά στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple συνεργάστηκε με δυο διαφορετικούς εταίρους για την κατασκευή του Apple A9 chip.

Τα iPhone 6s με Apple A9 chip που είναι κατασκευασμένο από τη Samsung φάνηκε να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία από τα μοντέλα που φορούν A9 chip κατασκευασμένο από την TSMC. Η ίδια η Apple έσπευσε να διευκρινίσει με δηλώσεις της ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι ανεπαίσθητη, μόλις 2% με 3% και ότι το ποσοστό αυτό είναι ανεκτό.

Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις της Apple δεν είναι αρκετές για την κυβέρνηση της Ταϊβάν, η οποία σύμφωνα με αναφορές θα προχωρήσει σε διεξαγωγή έρευνας για να διαλευκάνει το ζήτημα. Για την ακρίβεια, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών ζήτησε από την Ρυθμιστική Αρχή Επικοινωνιών στη χώρα, να ελέγξει αν όντως υπάρχει διαφορά στα chips της Samsung και της TSMC.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Προστασίας Καταναλωτών, αν βρεθεί ότι η διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας των δυο chipsets είναι τόσο μεγάλη που επηρεάζει τη συσκευή, τότε η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών θα μπορούσε να ζητήσει να γίνουν εκπτώσεις ή ακόμη και την ανάκληση της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Samsung A9 vs TSMC A9: Είχε δίκιο η Apple για την μικρή διαφορά 2% με 3%;

iPhone 6s: Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ερευνά τη διαφορά στη μπαταρία, iPhone 6s: Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ερευνά τη διαφορά στη μπαταρία

iPhone 6s: Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ερευνά τη διαφορά στη μπαταρία, iPhone 6s: Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ερευνά τη διαφορά στη μπαταρία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DIREFEAR

Ας πούμε ότι το μήλο υποχρεώνεται σε ανάκληση,πως θα λύσουν το πρόβλημα;Με αλλαγή μπαταρίας,update,αλλαγή τσιπ;Πως;Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν μεγάλη ζημιά για την εταιρεία;

mixtri

Τι σε νοιάζει; Δική σου είναι; Ας πρόσεχαν.

tech21man

Ε ρε mixtri μια ερωτηση εκανε. Ενδιαφερουσα κιολας.

Ειναι οντως μικρη η διαφορα αλλα εξαρταται απο τις ανοχες για το τι δηλωνεις ως προς το τι πουλας.

giannis

Η taiwan κανει αυτο που θα πρεπε να κανει καθε σοβαρο κρατος που σεβεται τους καταναλώτες -πολιτες

nieris

Πάντα στον κόσμο υπάρχουνε χώρες μπανανιές..Αμα γινει αυτα απλα θα στελνει ολα τα κινητα με τσιπ σαμσουνγκ στις μπανανιές…..βλεπε Ελλάδα και θα στέλνει τα καλα τηλέφωνα σε χώρες με νόμους !!!

Peristeri

Ετσι θα πρεπει να γινεται κανονικα. Απ’την στιγμη που μια συσκευη κοντευει να εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα απο μια… ιδια!!! Κατι που εκανε και η samsung με τους διαφορετικους επεξεργαστες στα note

NLS

Την Taiwan την ενδιαφέρει ιδιαιτέρως επειδή εμπλέκεται στην κατασκευή. Η χώρα “πουλάει” την δυνατότητα της αυτή όπως εμείς πουλάμε τον τουρισμό. Δεν θα αφήσει κανέναν να την πλήξει (καλά εμείς αφήνουμε και βαράνε από παντού, μη το συζητήσουμε τώρα). Βέβαια ότι αποφάσεις παρθούν εκεί, θα αφορούν μόνο το εκεί, αλλά πολλές σοβαρές χώρες θα πατήσουν εκεί και υπάρχει μια ελπίδα να κινητοποιηθεί και η ίδια η Apple παγκοσμίως. Όσο για το τι θα κάνει, μπορεί να κάνει οτιδήποτε, έχει ΤΡΟΜΕΡΗ ρευστότητα σαν εταιρία (αφού δεν ξοδεύει ιδιαιτέρως σε R&D), οπότε ακόμα και αν της πουν “κάντε δώρο άλλο ένα στους πληγέντες” (που έτσι κι αλλιώς πληρώνουν ότι βγάζετε στην διπλή τιμή), μια χαρά μπορούν να το κάνουν χωρίς να πέσουν στα βράχια. Στην Ελλάδα μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε αντίδραση της Ε.Ε. γιατί από το Ελληνικό “Κράτος” (ναι σαι εισαγωγικά) δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά. Όλα αυτά ΑΝ αποδειχθεί κάτι και θα είναι μια πάλι δικηγόρων (εξωδικαστικά) αν βρεθεί κάποια διαφορά, για το αν θεωρείται αξιόλογη ή όχι. πχ. Αν βρεθεί 8% διαφορά, οι δικηγόροι της Apple θα λένε “α είναι οκ, ένα 10% δικαιολογείται” (λέμε τώρα) και οι άλλοι θα λένε όχι. Αν οι πρώτοι περάσουν το δικό τους,… Συνέχεια »

NLS

Αυτό το να μη μπορούμε να κάνουμε edit πολύ μου τη δίνει btw…
σαι = σε
πάλι = πάλη

viel

αρε που κανταντησαμε να κραζουμε τις κατασκευες τις samsung και να ζηταμε και αποζημιωσεις…

Γιώργος

Η TMSC είχε αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 810 (του επεξεργαστή-τοστιέρα) , έχασε το συμβόλαιο όμως για τον 820 από την Samsung. Κάποιο λένε ότι τα προβλήματα υπερθέρμανσης οφείλονται και στην κατασκευή των 20 nm (δηλαδή και στην TMSC) οπότε η Ταϊβάν βρήκε αφορμή για να χτυπήσει την ανταγωνίστρια Samsung (με πρόσχημα την δήθεν καταγγελία της Ένωσης Καταναλωτών). Σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Themazerunner

Αυτο που διαβαζω στο αρθρο δεν ειναι παρα το αυτονοητο και οτι επρεπε να γινει και στην Ελλαδα.Αλλα επειδη εδω ειμαστε να μην πω τι…τρεχουν ολοι να αγορασουν τα μηλοLogo…το αν ζημειωθει η εταιρεια λιγο θα με ενοιαζε καθως ΗΤΑΝ κια ΕΙΝΑΙ δικη της ευθυνη για το τι δοκιμαζει και πουλα.Τα 2-3% απλα δικαιολογιες.Οταν το chip ζοριζεται σε φορτο επεξεργασια και οχι σε χαλαρες καταστασεις η διαφορα ειναι μεγαλη.
Ενα μεγαλο μπραβο στην κυβερνηση της Ταιβαν!Δειχνει να ενδιαφερεται για τους καταναλωτες της.
Η δικη μας της ενδιαφερει μονο να πουλησει σαν ζεστο ψωμακι να αρπαξει κανα φορο…απογοητευση ολοι τους.

txds

καλα και η ταιβαν απο μονη της θα το εκανε αυτο ? η htc την θα την εσπρωξε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.