Tap n Pay, Εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών με χρήση κινητού τηλεφώνου

H Alpha Bank και η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data παρουσιάζουν στην ελληνική αγορά το Tap ΄n Pay, την εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου (mobile payments). Το «κινητό πορτοφόλι» Tap ΄n Pay εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία NFC.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Η εφαρμογή Tap ´n Pay επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερόλεπτου με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.

Για αγορές άνω των Ευρώ 25, είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση του Κωδικού Πρόσβασης της εφαρμογής (Passcode) στο κινητό του χρήστη. Ωστόσο, εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιεί τον Κωδικό Πρόσβασης ακόμη και για αγορές κάτω των Ευρώ 25.

To Tap ΄n Pay παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε πιλοτική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιλεγμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να “γνωρίσουν” την εφαρμογή και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού σταδίου, το Tap ΄n Pay θα λειτουργεί στις συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3.

, Tap n Pay, Εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών με χρήση κινητού τηλεφώνου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχάλης

Χρήση πρόσθετου hardware(αλλαγης της sim) τη στιγμή που απομόνο του το κινητό έχει τόσα πράγματα πάνω του για να μπορεις να δημιουργήσεις αυτο που θες. Επιπλέον δυνατότητα να πληρωνεις μόνο μέσα απο prepaid σημαίνει να κάνεις φόρτηση της κάθε φορα που χριεαζεται να αγορασεις κατι(που σημαίνει +2 ευρω ανα φόρτηση).

Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα καινοτόμο πάντως, απο τη στιγμή που θα μπορούσε απλα να δημιουσει η alphabank ενα app το οποίο έστω να μπορει να κλειδωθέι/ ταυτιστεί με 1 sim ή τηλεφωνικό νούμερο. Μονο με nfs και ενεργοποίηση του app ο χρήστης να πληρώνει. Κατι σαν επέκταση των mobile e/win-bank/alphabank.

Θανάσης

Πολύ πρώιμη η είδηση, ας κάνουν τις δοκιμές τους πρώτα και όταν αποφασίσουν να εφαρμοστεί τα ξαναλέμε 🙂

Vaggelis

όπως λέει και στο άρθρο η ALPHA Bank enter visa είναι χρεωστική και όχι προπληρωμένη δλδ τραβάει χρήματα από τον τραπεζικό σου λογαριασμό. για τον χρήστη δεν υπάρχει προμήθεια.
επίσης, υπάρχει και η έκδοση contactless η οποία, όπου υπάρχει το κατάλληλο τερματικό, μπορείς την χρησιμοποιείς σαν το tap n pay.
στην Αμερική παίζει πολύ το google wallet ( όχι μόνο Tap n Pay, βάζεις και τις διάφορες bonus / loyalty cards) το οποίο αντικαθιστά αρκετά πλαστικά. επίσης σε πάρα πολλά καταστήματα εκεί μπορείς να πληρώσεις ακόμα και με paypal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.