Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν iPhone και οι ενήλικες Samsung smartphones

teens adults iphone samsung, Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν iPhone και οι ενήλικες Samsung smartphones

Αν θέσουμε το ερώτημα Samsung ή Apple, iPhone ή Galaxy, οι απαντήσεις θα είναι διαφορετικές ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο, έρευνα δείχνει πως οι προτιμήσεις αυτές επηρεάζονται και από την ηλικία.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Propeller Insight (για λογαριασμό της Ebates) και η οποία δημοσιεύεται από το Forbes, προκύπτει ότι η Samung είναι αυτή που προσελκύει ενήλικες και η Apple είναι η αγαπημένη των εφήβων.

Τελικά, φαίνεται πως διαφήμιση που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με στόχο την Apple και τίτλο “Growing Up”, δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Όσον αφορά στην έρευνα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν τι δώρο θα ήθελαν για τα Χριστούγεννα και αυτοί που κατατάσσονται στην κατηγορία των ενηλίκων απάντησαν ότι θέλουν το Samsung Galaxy S8. Το 38% ήθελε το Galaxy S8, ενώ στους εφήβους το ποσοστό είναι στο 28%.

Τα νέα iPhones της Apple είναι πιο δημοφιλή μεταξύ των εφήβων, το 25% δήλωσε πως θέλει το iPhone 8 Plus, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό των ενηλίκων που θέλει το 8 Plus είναι στο 23%. Το 35% των νέων θα ήθελε το iPhone 8 και το ποσοστό των ενηλίκων είναι 22%. Όσο για το iPhone X, το 35% των εφήβων το θέλει στα χέρια του και το 20% των ενηλίκων.

Ωστόσο, αυτό που δεν επισημαίνεται από την έρευνα είναι γιατί οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones και οι ενήλικες τα Galaxy smartphones. Επίσης, δεν γίνεται αναφορά σε άλλα brands όπως LG, HTC, Huawei κλπ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Να γιατί η Apple μας διαφημιζει τόσο πολύ τα emoticons

Tasos Spanos

Λάθος κάνεις
Πολύς κόσμος χρειάζεται μια απλή συσκευή, γρήγορη, όμορφη, με αναβαθμίσεις, εύκολη στην χρήση και πολλά άλλα
Δεν θέλουν όλοι να αλλάζουν rom να πειράζουν ένα κάρο ρυθμίσεις και άλλα τόσα
Κάπως έτσι πολλοί αγοράζουν iPhone και κάνουν μια χαρά την δουλειά τους
Απλά κάποιοι νομίζουν ότι όλοι σκέφτονται σαν αυτούς

Δημήτρης

Αμάν πια αυτή η καραμέλα, πως για να δουλέψεις Android συσκευή πρέπει να την ρουτάρεις και να την φλασάρεις και πάει λέγοντας…
Με το που βάζεις την SIM σου μέσα, η Android συσκευή γίνεται πλήρως λειτουργική όπως και το iPhone…
Και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μια Android συσκευή ενδείκνειται για επαγγελματική χρήση ενώ το iphone είναι μόνο για την μόστρα και για την “ποιότητα”…

(Αυτός είναι ο καθημερινός καβγάς μου με την γυναίκα μου 🙂 )

Nic21

Όσο μεγαλώνεις παθαίνεις και μαθαίνεις…

Nic21

Για να μην είμαι τελείως αφοριστικός… Γιατί έχει καταντήσει αηδία και ανωριμότητα η κόντρα ανάμεσα στις δύο εταιρείες από τους Fans…
Είμαι επαγγελματίας με δύο e-shop άρα η χρήση smartphone και tablet είναι καθημερινή και απαιτητική…
Είχα iPhone (μέχρι το 6s) και tablet Samsung note tab 10.1

Κατέληξα όμως με τις τωρινές συσκευές μου (s7 edge και ipad pro 9.7) πως η Samsung βγάζει εκπληκτικά τηλέφωνα και πως αν θες ένα όχι απλά αξιοπρεπές αλλά δυνατό tablet, το iPad είναι μονόδρομος!!!

Άρα ας μη γινόμαστε δεκαοχτάχρονα και αφοριστικοι με καμία εταιρεία Όχι μονο ανάμεσα στις δύο αλλά με ΚΑΜΙΑ εταιρεία, γιατί πολύ απλά για να υπάρχουν και νά μεσουρανούν σίγουρα σε κάποιον τομέα (όχι σε όλους) είναι πολύ πολύ δυνατές….

dimitrisdim14

Ακριβώς σαν την διαφήμιση που κυκλοφόρησε η Samsung .

@Dinos

Έπρεπε κάποια στιγμή να κάνουν ένα debate οι δύο εταιρείες Apple και Samsung για να ξεκαθαριστούν όλα όσα μας απασχολούν.

Κουρκούμπας

Επειδή δεν τα λέτε και πολύ καλά.

Εδώ είναι η πηγή “https://www.deccanchronicle.com/technology/mobiles-and-tabs/201117/galaxy-s8-seems-to-be-a-better-xmas-gift-than-the-iphone-x.html”

Και η πηγή λέει συγκεκριμένα “According to a survey by US market research firm Propeller Insights, there are up to 38 per cent of the respondents in the US want a Galaxy S8 for Christmas, while only 20 per cent wants an iPhone X as a present. More interestingly, at least 22 per cent of the adults want the iPhone 8.

That being said, the iPhone is still the popular choice amongst the teenagers. 35 per cent of the respondents falling into this category claimed they want an iPhone X this Christmas, and chose the iPhone 8 the most, which means no less than 70 per cent of the teenagers are Apple die-hards. Only 28 per cent of them wanted the Samsung Galaxy S8 for Christmas.”

Συγκρίνει το Samsung S8 με το Χ και όχι γενικά με τα Iphone . Γιατί τα Iphone τα σπάει σε Iphone X , 8 plus και 8 . Αντίστοιχα σου ενήλικες όπως λέει το άρθρο η προτίμηση στο Iphone X είναι 20% ενώ για το Samsung S8 η προτίμηση είναι 38% , ενώ υπάρχει προτίμηση και 22% για το Iphone 8.

Agnostos13

@Δημήτρης:
Μα αν δεν ρουτάρεις και δεν φλασάρεις ποιά η χαρά του Android;
Αν δεν αλλάξεις λίγο γραμματοσειρές, launchers και δεν βάλεις κάνα tweak θα φαντάζει “κλειδωμένο” ios!
Και τι να το κάνεις ένα ios που δεν είναι ios;
Ίσα να έχεις το άγχος για το τί κατεβάζεις, το αν θα παίρνει update το επόμενο 6-μηνο και τι χαρίζεις στην google κάθε φορά που ανοίγεις μιά εφαρμογή;

Nikopoup

@Agnostos13 Εσύ στην apple δεν χαριζεις?

James

@Agnostos13 έχω να ρουταρω από το 2013 και πίστεψε με, καθόλου δε μοιάζει με κλειδωμένο iOS. Μη λές ό,τι να ‘ναι αν δεν ξέρεις

antonis

Δεν ξέρω ποιους πείραξα και κατεβασανε το σχόλιο μου.Αλλά θα επαναλαβω αυτό που έγραψα στο τέλος.Αφήστε αυτές τις δυο εταιριες και πάρτε κάτι άλλο.Τα iphone είναι για Μόστρα και τα samsung για πέταμα δηλαδή τι κανουν παραπανω απο ενα άλλο τηλέφωνο;Μήπως κανουν και καφέ;

Agnostos13

@Nikopoup:
Ούτε τον πυρετό μου…

@James:
Ας πούμε οτί εγώ δεν ξέρω από Android (και ας έχω 2 ναυαρχίδες σπίτι). Εσύ ξέρεις από iOS;

james

@Agnostos13 εγω αμα δεν ξερω, δε σχολιαζω χαζομαρες για να δημιουργησω εντυπωσεις

Agnostos13

@james:
Δεν απάντησες αν ξέρεις από ios ή σχολιάζεις χαζομάρες (όπως λες)…

james

Agnostos13 sorry αλλα δεν εγραψα εγω το δικο σου σχολιο. Εσυ με τις δυο ναυαρχιδες android το εγραψες. Αν ηξερες τι ελεγες δε θα παρομοιαζες το αρουταριστο android με κλειδωμενο ios. Συγκρινεις ενα λειτουργικο που μπορεις να αλλαξεις τα παντα, απο τη θεση των εικονιδιων μεχρι και τον προεπιλεγμενο dialer με ενα που μπορεις να αλλαξεις wallpaper, αντε και κανενα ringtone

Agnostos13

@james:
Εγώ είπα φίλε μου οτί δεν είμαι ειδικός στο Android αλλά θα δεχτώ οτί έχεις δίκιο αν με πείσεις οτί εσύ είσαι ειδικός στο iOS…
Αλλιώς πως μπορείς να λες οτί λέω χαζομάρες όταν παρομοιάζω android με ios ενώ εσύ δεν ξέρεις από ios;;;

ΥΓ. Να αλλάξεις “τα πάντα” με κλειδωμένο bootloader μου φαίνεται δύσκολο (με τα λίγα που ξέρω)…εκτός αν εννοείς να αλλάξεις κανά θέμα!

James

Agnostos13 εμ είδες που δεν ξέρεις;

Υ.Γ. δε θα βρεθώ εγώ απολογούμενος για το τι ξέρω και τι δεν ξέρω, ενώ εσύ πιάστηκες άλλη μια φορά αδιαβαστος…

Agnostos13

@James:
Πάλι αοριστίες γράφεις και τίποτα δεν λες…
Εγώ το μόνο που είδα είναι ένα τύπο που με κατηγορεί οτί δεν έχω τις γνώσεις να συγκρίνω android με ios ενώ δεν ξέρουμε αν ο ίδιος τις έχει…
Και αυτόν τον τύπο απαιτεί να τον πάρω και στα σοβαρά!

James

@Agnostos13 αοριστίες; Εγώ εξήγησα, αν δεν κατάλαβες δικό σου θέμα. Bye, δεν έχει νόημα να παίζουμε την κολοκυθιά. Άλλη φορά ποιο διαβασμενος όταν πρόκειται να γράψεις εξυπνάδες 😉

Agnostos13

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει…
Κι από προσπάππου και παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.