Θα μπορέσει τελικά η Huawei να χρησιμοποιήσει το Android στα νέα Mate 30;

Mate 30, Θα μπορέσει τελικά η Huawei να χρησιμοποιήσει το Android στα νέα Mate 30;

Η Huawei ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την Mate 30 σειρά για την οποία αναμένεται να ξεκινήσουν να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες στην IFA 2019 όπου θα αποκαλυφθεί ο Kirin 990. Ο Κινεζικός κολοσσός βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε διαφωνία με την Αμερική η οποία της έδωσε ακόμη 90 ημέρες περιθώριο.

Μετά τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική, οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν μία ειδική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν με αυτήν. Η Google έχει δείξει την επιθυμία της να συνεργαστεί με τον Κινεζικό κολοσσό παρόλα αυτά, ένας εκπρόσωπος της δήλωσε στο Reuters ότι, η Huawei δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει μία πλήρης αδειοδοτημένη έκδοση του Android.

Αυτό θα συμβεί γιατί τα Mate 30, 30 Lite και 30 Pro είναι νέες συσκευές και δεν υπήρχαν στην αγορά πριν από την έναρξη του αποκλεισμού. Πιθανόν λοιπόν η Huawei να προβεί στην χρήση του HarmonyOS το οποίο αποκαλύφθηκε στις αρχές του μήνα. Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του λειτουργικού όμως κυκλοφόρησε μία πληροφορία η οποία θέλει την Lite έκδοση της σειράς να είναι το πρώτο smartphone το οποίο θα το ενσωματώνει.

Ωστόσο, υπάρχει φως στο τούνελ για τον Κινεζικό κολοσσό παρόλο που δεν ευνοεί τόσο όλες τις αγορές. Αν αποφασίσει η Huawei ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το Android θα μπορούσε να στραφεί στην χρήση των Google Mobile Services. Αυτή η τακτική δεν θα επηρεάσει καθόλου την Κινεζική αγορά αφού εκεί ήδη οι Android συσκευές δεν χρησιμοποιούν τα Google services.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.