Συνελήφθη ο ιδρυτής της εταιρείας του smartphone των 4 δολαρίων

Πέρσι έγινε πολύς λόγος για το 4 δολαρίων smartphone, το Freedom 251 που θα κυκλοφορούσε στην Ινδία. Από άποψη χαρακτηριστικών δεν ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά ένα smartphone 4 δολαρίων, σίγουρα προκάλεσε έκπληξη.

Δυστυχώς όμως για τον Mohit Goel, τον ιδρυτή της Ringing Bells, της εταιρείας που είχε αναλάβει την κατασκευή του κινητού, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία για απάτη.

Το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του ήταν η μη εκπλήρωση κάποιας παραγγελίας. Ένας έμπορος είχε κάνει παραγγελία περίπου 45.000 δολαρίων, αλλά τελικά παρέλαβε ένα πολύ μικρό μέρος αυτής. Κάποια από τα smartphones που παρέλαβε ήταν ελαττωματικά. Όταν ο dealer ζήτησε από την Ringing Bells, ο Goel και ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας απείλησαν να σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Όταν ανακοινώθηκε το Freedom 251 πέρσι το καλοκαίρι, με τιμή κάτω του κόστους, πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για κάποια απάτη. Η κυβέρνηση της χώρας είχε διατάξει την διεξαγωγή έρευνας για την εταιρεία και όπως φαίνεται τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολύ καλά.

freedom 251 smartphone, Συνελήφθη ο ιδρυτής της εταιρείας του smartphone των 4 δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στεφανος

Λογικό. Smartphone με 4€ δεν γίνεται.

Να. Ζ

Χάχα χα. Όχι, θα τον άφηναν να βγάλει φτηνό smartphone.Κι αυτοί που χρεώνουν χιλιάρικα τι θα έκαναν;

Δημήτρης Τ.

Η εταιρεία Ringing Bells εισήγαγε το εν λόγω κινητό απο την Κίνα και τοποθέτησε το δικό της brand name. Η πραγματική κατασκευάστρια εταιρεία του Freedom 251 είναι η Κινέζικη adcom. Η τιμή του κινέζικου αυτού κινητού ήταν γύρω στα 50 δολάρια. Τώρα πώς οι Ινδοί το πουλούσαν έναντι 4 δολαρίων κανείς δεν το ξέρει. Η σελίδα του εν λόγω smartphone δεχόταν εξακόσιες χιλιάδες κλίκ ανα δευτερόλεπτο μέχρι να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το θέμα είναι οτι ο ιδιοκτήτης του re branded αυτού κινητού οδηγήθηκε στη φυλακή για απάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Freedom 251

Freedom 251: Το 4 δολαρίων smartphone παίρνει σάρκα και οστά

Το Freedom 251, είναι το smartphone με τιμή στα 4 δολάρια, το οποίο ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο και χαρακτηρίστηκε ως το οικονομικότερο του κόσμου. Κατάφερε να κεντρίσει τα βλέμματα όλων, αλλά και των αρχών, με την κυβέρνηση της Ινδίας να διατάσσει έρευνα κατά της εταιρείας.

News Android Android Smartphones Freedom 251

Freedom 251: Επίσημα με τιμή 4 δολ., οθόνη 4″ και τετραπύρηνο επεξεργαστή

Όχι δεν παραλείψαμε κάποια μηδενικά από πίσω, καλά διαβάσατε ότι το Freedom 251 είναι smartphone, το οποίο κοστίζει μόλις 4 δολ. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η τιμή του είναι INR 251, που με την τρέχουσα ισοτιμία μεταφράζεται σε 3.27 ευρώ/ 3.65 δολ.