Συνελήφθη ο ιδρυτής της εταιρείας του smartphone των 4 δολαρίων

3

Πέρσι έγινε πολύς λόγος για το 4 δολαρίων smartphone, το Freedom 251 που θα κυκλοφορούσε στην Ινδία. Από άποψη χαρακτηριστικών δεν ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά ένα smartphone 4 δολαρίων, σίγουρα προκάλεσε έκπληξη.

Δυστυχώς όμως για τον Mohit Goel, τον ιδρυτή της Ringing Bells, της εταιρείας που είχε αναλάβει την κατασκευή του κινητού, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία για απάτη.

Το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψή του ήταν η μη εκπλήρωση κάποιας παραγγελίας. Ένας έμπορος είχε κάνει παραγγελία περίπου 45.000 δολαρίων, αλλά τελικά παρέλαβε ένα πολύ μικρό μέρος αυτής. Κάποια από τα smartphones που παρέλαβε ήταν ελαττωματικά. Όταν ο dealer ζήτησε από την Ringing Bells, ο Goel και ένα ακόμη στέλεχος της εταιρείας απείλησαν να σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Όταν ανακοινώθηκε το Freedom 251 πέρσι το καλοκαίρι, με τιμή κάτω του κόστους, πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για κάποια απάτη. Η κυβέρνηση της χώρας είχε διατάξει την διεξαγωγή έρευνας για την εταιρεία και όπως φαίνεται τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολύ καλά.

freedom-251-02-570

Πηγή

3
Σχόλια

avatar
3 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
3 Σχολιαστές
Δημήτρης Τ.Να. ΖΣτεφανος Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο
Να ειδοποιηθώ όταν
Στεφανος
Επισκέπτης
Στεφανος

Λογικό. Smartphone με 4€ δεν γίνεται.

Να. Ζ
Επισκέπτης
Να. Ζ

Χάχα χα. Όχι, θα τον άφηναν να βγάλει φτηνό smartphone.Κι αυτοί που χρεώνουν χιλιάρικα τι θα έκαναν;

Δημήτρης Τ.
Επισκέπτης
Δημήτρης Τ.

Η εταιρεία Ringing Bells εισήγαγε το εν λόγω κινητό απο την Κίνα και τοποθέτησε το δικό της brand name. Η πραγματική κατασκευάστρια εταιρεία του Freedom 251 είναι η Κινέζικη adcom. Η τιμή του κινέζικου αυτού κινητού ήταν γύρω στα 50 δολάρια. Τώρα πώς οι Ινδοί το πουλούσαν έναντι 4 δολαρίων κανείς δεν το ξέρει. Η σελίδα του εν λόγω smartphone δεχόταν εξακόσιες χιλιάδες κλίκ ανα δευτερόλεπτο μέχρι να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το θέμα είναι οτι ο ιδιοκτήτης του re branded αυτού κινητού οδηγήθηκε στη φυλακή για απάτη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα