Smartphones

Η Oppo άφησε πίσω τη Samsung το πρώτο τρίμηνο του 2017

Αν σας ρωτούσε κάποιος ποιο πιστεύετε ότι είναι το Android κινητό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017 (Ιανουάριος – Μάρτιος), σίγουρα θα λέγατε κάποιο μοντέλο από τα μεγάλα ονόματα και πιθανότατα θα επιλέγατε κάποιο της Samsung.

Ωστόσο, η απάντηση θα ήταν λάθος, καθώς η Oppo ήταν αυτή που πήρε την πρωτιά με το Oppo R9s.

Το γεγονός ότι η Oppo κατάφερε να ξεπεράσει την Samsung είναι πράγματι εντυπωσιακό. Θεωρείται όμως πως το ότι το Samsung Galaxy Note 7 απουσιάζει από την αγορά, έδωσε στην Oppo την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα.

Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως η εταιρεία διαθέτει επίσημα το Oppo R9s μόνο σε ορισμένες αγορές, κάτι που κάνει τα 8.9 εκατ. πωλήσεις ακόμη μεγαλύτερο επίτευγμα.

Στην συνολική λίστα, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, το Oppo R9s είναι το τρίτο πιο δημοφιλές κινητό, μετά τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα. Το iPhone 7 πούλησε 21.5 εκατ. κομμάτια και το 7 Plus, 17.4 εκατ. Η Samsung εμφανίζεται στην 4η θέση της λίστας με το Galaxy J3 (2016) και 6.1 εκατ. πωλήσεις, ενώ το Galaxy J5 (2016) κλείνει την πεντάδα με 5 εκατ. πωλήσεις.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 15:01

Σχόλια

  • Λογικό. Opo,Vivo και 1+ ανήκουν στην ίδια εταιρία στην ουσία. Στην Κίνα οι 2 πρώτες εταιρίες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Όσο η Samsung κάνει τσιγκουνιές (ειναι αυτή που κατασκευάζει τα modules των 6GB RAM αλλά αρνείται πεισματικά να τα ενσωματώσει στις ναυαρχίδες της, ή τα βάζει μόνο σε αγορές όπου ο ανταγωνισμός ειναι μεγάλος, αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους της), οι ποιοτικοί της έλεγχοι πάνε από το κακό στο χειρότερο (έσκασε και πάλι θέμα με τα ηχεία των S8/S8+ αυτή τη φορά) και κρατάει τις τιμές στα ύψη...ε λογικό ειναι κάποιοι να εκμεταλλευονται το κενό που δημιουργείται

  • Τα iphone ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια.... τα s7???
    Κ αυτά κάπου εκεί στα 40 αλλά χωρίς το 0..
    Αυτήν είναι η samsung! Περισσότερες πωλήσεις ένα j3 με άθλια specs.. με παρατημενο λογισμικό, με μνήμη που δε φτάνει ούτε για ζήτω..
    Υπάρχουν σε αυτά τα λεφτά 100 κ κάτι... άπειρες συσκευές με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά κ γενικά καλύτερα.... Αλλα σου λεει ο κοσμακης Samsung να γράφει κ ότι να ναι..

    Το r9s δεν είναι σκουπίδι είναι ακριβή συσκευή με κορυφαία χαρακτηριστικά κ πολλά ακόμη θετικά στοιχεία... Παραδίδει μαθήματα η oppo... Α μη ξεχάσω κ στην αντιγραφή παίρνει άριστα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.