Η Apple γίνεται πιο “ανεκτική” στις επισκευές μέσω τρίτων

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να επιλέξει κάποιος αντί για το επίσημο service μιας εταιρείας, το third-party, αλλά ο κυριότερος είναι η τιμή, η οποία είναι πολύ πιο οικονομική, καθώς τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται συνήθως δεν είναι τα επίσημα.

Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες με τις επιλογές των χρηστών για επισκευές μέσω τρίτων και συνηθίζουν να προειδοποιούν ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην ισχύει πλέον η εγγύηση.

Η Apple γίνεται κάπως πιο ανεκτική όσον αφορά στους κατόχους iPhone, οι οποίοι επιλέγουν third-party κέντρα για την αλλαγή της οθόνης τους. Στο εξής αυτό δεν θα αποτελεί λόγο για πλήρη ακύρωση της εγγύησης. Πρόκειται για μια νέα απόφαση της Apple, η οποία μέχρι σήμερα ακύρωνε τις εγγυήσεις σε κινητά που είχαν πάει για επισκευή οθόνης και άλλων κομματιών, σε τρίτους.

Σύμφωνα με την νέα πολιτική της εταιρείας, οι κάτοχοι iPhone που έχουν αλλάξει την οθόνη, θα έχουν ακόμη την εγγύηση για επίσημο σέρβις από την Apple, αφού πρώτα ελεγχθεί και επιβεβαιωθεί ότι δεν υπήρξε κάποια παραποίηση ή απάτη, μετά την αλλαγή της οθόνης.

Μετά τον έλεγχο, θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία επισκευής. Ωστόσο, στην περίπτωση που η επισκευή που προηγήθηκε, επηρεάσει την επιτυχία της επίσημης επισκευής από την Apple, οι χρήστες θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος.

Διαβάστε επίσης: Η Apple πολέμια της νομοθεσίας για το «Δικαίωμα στην επισκευή»

apple third party service, Η Apple γίνεται πιο “ανεκτική” στις επισκευές μέσω τρίτων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ακόμη και έτσι κάτι αρχίζει να φαίνεται ότι κάνει ο Τράμπ. Πάντως δεν το περίμενα από την Apple.

NtinosMD

Την αντικειμενικοτητα του πορισματος ποιος θα την ελεγχει ομως καθως ανςτα θα μπορει να πει α μαγκα μου , η αλλαγη π εκανες στο χ σημειο εχει κανει τη ψ βλαβη και η επιςκευη του δ εχει επηρεαστει, αρα εισαι εκτος εγγυησης κ πρεπει να πληρωσεις ….

KnightRider

H Apple ξεκινάει να κοροϊδεύει τους καταναλωτές ολοένα και περισσότερο και να τους λένε μπαρούφες ότι και καλά στο κάνανε να χαλάσει ή ότι βάλανε ανταλλακτικό το οποίο χαλάει άλλο εξάρτημα κι άλλες τέτοιες αηδίες.

ChristosT

Εγώ προσωπικά έχω πέι την άποψή μου οτι ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάει την συσκευή όπου θέλει.
Αλλα ερωτώ…
Μία συσκευή όταν είναι μέσα στην εγγύηση πάει στην εταιρεία και με τον νόμο για την επισκευή.
Σωστά; Ποιός δεν θα το προτιμούσε εκτός και άν υπάρχεο κάτι μεμπτό οτι δεν γίνεται σωστή δουλειά.
Όταν η συσκευή τελειώνει η εγγύηση της…γιατί πρέπει να κάνουμε λόγο ή να αγχωνόμαστε το πού θα την πάμε; Πρόσφατα σε συγγενικό μου πρόσωπο άλλαξα μπαταρία εκτός εγγύησης σε Ipad.
Πού; Σε service της Nokia-Samsung.
Κοντά στην οικία μου ήταν, γνώριζα τον άνθρωπο απο το παρελθόν και τέλος.
Άν τελειώσει η εγγύηση την μπαταρία και ότι άλλο αλλάζει δίχως την ανάγκη soft παρέμβαση θα τα αλλάζω εγώ. Παραγγελία απο Ebay-Amazon και τέλος.
Γιάυτο πρέπει να επιλέγουμε και ένα εύκολο smart στην αποσυναρμολόγηση.

Makis

Οι third party που θα αποδεχθεί, νομίζετε ότι θα είναι ο μάστρο Μήτσος της γειτονιάς. Certified θα είναι και αυτοί με κάποιο μικρό οικονομικό όφελος υπέρ μας, όχι φοβερά πράγματα όμως.

KnightRider

Όπως και να έχει τόσο γύφτοι που είναι η Apple που δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση ύστερα γκρινιάζουν για τους χρήστες που πάνε και τα φτιάχνουν μόνοι τους ή τα πάνε σε third party όταν είναι εκτός εγγύησης.

Οι διαφορές είναι μεγάλες σε θέμα κόστους και δεν γίνεται όλοι όσοι έχουν iPhone να δίνουν τα μαλιοκέφαλα τους για ένα ανταλλακτικό – εκτός εγγύησης:

Official Apple oθόνη για iPhone 6 = 130$
3rd party oθόνη για iPhone 6 = ~50$
Official Apple μπαταρία iPhone = 80$
3rd party μπαταρία iPhone = μέσος όρος 8$

ChristosT

[offtopic]
Κάποιος που γνωρίζει το θέμα (ανταλλακτικά) για Iphone 6s Plus, μπορεί να μου δώσει official link για μπαταρία oem;
Ρωτάω, γιατί δεν γνωρίζω πόσοι κωδικοί υπάρχουν για την συσγεκριμένη συσκευή.
Μην πετύχουμε καμία κινεζιά της πλάκας…

mourgos1234

@ Aλεξανδρος : Αυτο με τον Τραμπ τελειως ασχετο, καθως δεν εχει καμοια δουλεια να ασχολειται με το service των τηλεφωνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.