Smartphones

Το 50% όλων των iPhone ίσως κατασκευάζεται στην Ινδία έως το 2027

Μια έκθεση της JP Morgan από τον περασμένο Σεπτέμβριο ισχυρίστηκε ότι η Apple θα μπορούσε να μεταφέρει έως και το 25% της παραγωγής iPhone της στην Ινδία έως το 2025 και τώρα ένα νέο άρθρο της South China Morning Post αναφέρει ότι το μερίδιο μπορεί να αυξηθεί στο 50% έως το 2027.

Ο τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να μείωσε τις παραγγελίες από τους προμηθευτές του στην Κίνα, κάτι που επηρέασε αρνητικά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τις τιμές των μετοχών τους.

Η Ινδία αντιπροσωπεύει αυτήν τη στιγμή μόλις το 5% της συνολικής παραγωγής iPhone, ωστόσο έχει πάρει την έγκριση και έχει ξεκινήσει τη συναρμολόγηση νεότερων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 14, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της παραγωγής στην Κίνα. Φήμες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Apple θα ξεκινήσει την ταυτόχρονη παραγωγή στην Κίνα και την Ινδία για τη σειρά iPhone 15.

«Είναι λογικό να περιμένουμε ότι η Ινδία και η Κίνα θα μπορούν να παράγουν το iPhone 15 την ίδια εποχή το επόμενο έτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo.

Ακόμα, ο Luke Lin, αναλυτής που εργάζεται στο ερευνητικό τμήμα της DigiTimes της Ταϊβάν, εκτιμά κι εκείνος ότι έως το 2027, η Ινδία θα μπορούσε να είναι η χώρα προέλευσης για το 50% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.