Το εσωτερικό του Note 9 αποκαλύπτει τα μυστικά για τη μπαταρία και την ψύξη του

note9 internals1

Το Galaxy Note 9 είναι πλέον επίσημο και ήδη έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό της συσκευής που δείχνουν τι αλλαγές έγιναν έτσι ώστε η Samsung να βάλει μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και πως επιτυγχάνεται η ψύξη της συσκευής.

Ρίχνοντας μια ματιά στο Galaxy Note 9 μπορεί να μην παρατηρήσουμε πολλές διαφορές τόσο σε σχέση με το Note 8 αλλά και με το S9+, αφού οι ουσιαστικές διαφορές, πέραν των αλλαγών στην πλάτη της συσκευής, βρίσκονται στο εσωτερικό της. Αυτές εντοπίστηκαν όταν Ρώσοι τεχνικοί έκαναν “βίδες” το Note 9 και αποκάλυψαν κάθε τι νέο που κρύβει η νέα ναυαρχίδα της Samsung.

Η πρώτη διαφορά βρίσκεται στη νέα θέση του ψηφιακού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη διπλή κάμερα στην πλάτη της συσκευής, σε θέση πιο βολική για το χρήστη σε σχέση με αυτή του Note 8, για την οποία πολλοί είχαν εκφράσει τα παράπονά τους. Επίσης είναι πλέον γνωστό ότι το Note 9 διαθέτει τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει βάλει η Samsung σε ναυαρχίδα της, μιας και έχει χωρητικότητα 4000mAh. Το ερώτημα σχετικά με το πως κατάφερε κάτι τέτοιο φαίνεται στο εσωτερικό της συσκευής μιας και φαίνεται πως χρησιμοποίησε εξαρτήματα μικρότερου μεγέθους τα οποία καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο και μπορούν πιο εύκολα να επισκευαστούν και να αντικατασταθούν.

note9 internals2

Αν δούμε το εξάρτημα που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του Note 9 και το συγκρίνουμε με αυτό του Note 8, θα διαπιστώσουμε ότι είναι μικρότερο σε μέγεθος και χρησιμοποιεί πολύ λιγότερα επιμέρους μέρη, κάνοντάς το πιο εύκολο να αντικατασταθεί και ενδεχομένως πιο οικονομικό, κάτι που θα ωφελήσει και τον τελικό χρήστη.

note9 internals3

Μια ακόμα πιο ουσιαστική αλλαγή στο εσωτερικό του Note 9 είναι το σύστημα ψύξης της συσκευής. Τη στιγμή που πολλά smartphone χρησιμοποιούν σωλήνες χαλκού για τη διάχυση της θερμότητας, το Galaxy Note 9 χρησιμοποιεί μια ολόκληρη πλάκα χαλκού και έτσι όχι μόνο θα διατηρεί τη θερμοκρασία της συσκευής σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά θα αποτρέπει τον επεξεργαστή να “υπερφορτώνεται” εξ αιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και να μη μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

note9 internals4

Το εσωτερικό του Galaxy Note 9 δείχνει ότι η Samsung αλλάζει μιας και απλουστεύει το εσωτερικό της συσκευής με το να κάνει τα εξαρτήματα που έχει χρησιμοποιήσει πιο απλά στην αποκόλλησή τους από τη μητρική πλακέτα, μειώνοντας ενδεχομένως και το όποιο κόστος για την επισκευή τους, και ίσως είναι μια αρχή για την τοποθέτηση μπαταριών με ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Το ίδιο πράμα με το s9 plus με ποιο μακριά μπαταρία λόγο κάθετης διάταξης της cameras

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi Xiaomi Android smartphones

Xiaomi Redmi Note 10: Κυκλοφόρησαν Ελλάδα με δώρο το Mi Smart band 5

Η Redmi Note 10 σειρά επικυρώνει τη δέσμευση της Xiaomi να μοιράζεται με όλους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα smartphones.

Smartphones Lenovο Lenovo Legion smartphone

Επίσημα αποκαλυπτήρια για το Lenovo Legion Phone Duel 2

Ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης του Lenovo Legion Phone Duel 2 που της δίνει ακόμα ένα όπλο στη μάχη του gaming ανταγωνισμού.

Smartphones Huawei

Ένα πρωτότυπο Huawei P50 εμφανίζεται ξαφνικά

Οι εικόνες του Huawei P50 που έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο κεντρίζουν το ενδιαφέρον για το επερχόμενο μοντέλο.

Smartphones Samsung

Samsung: Αναπτύσσει νέα 5G τεχνολογία στο φάσμα ζώνης μεσαίων συχνοτήτων

Η νέα τεχνολογία της Samsung διπλασιάζει την υποστήριξη ευρυζωνικότητας στα ραδιοκύματα στη ζώνη μεσαίων συχνοτήτων.