Το exclusive iPhone για την Κίνα θα διαθέτει in-display fingerprint scanner;

iPhone, Το exclusive iPhone για την Κίνα θα διαθέτει in-display fingerprint scanner;

Η Apple αποφάσισε να αφήσει στο παρελθόν την Touch ID τεχνολογία με την κυκλοφορία του iPhone X για τον εορτασμό των 10 χρόνων iPhone. Το Touch ID που ήταν ενσωματωμένο στο home button στο κέντρο της οθόνης αντικαταστήθηκε από την Face ID τεχνολογία. Έπειτα η Apple κυκλοφόρησε τρεις διαδόχους τα iPhone XS, XS Max και XR τα οποία ενσωμάτωναν επίσης την Face ID τεχνολογία, η οποία θεωρείται από τον Αμερικάνικο κολοσσό ως το μέλλον της βιομετρικής ταυτοποίησης. Παρόλα αυτά νωρίτερα αυτόν τον χρόνο κυκλοφόρησε ένα report σύμφωνα με το οποίο η Apple θα επιστρέψει στην Touch ID τεχνολογία.

iPhone, Το exclusive iPhone για την Κίνα θα διαθέτει in-display fingerprint scanner;

Εκείνο το διάστημα είχε “πέσει στο τραπέζι” και η ιδέα της ενσωμάτωσης του fingerprint scanner κάτω από την οθόνη και αρκετοί ήταν αυτοί που διαφωνούσαν με την προσέγγιση της Apple. Εν έτη 2019 δεν έχουμε γνωρίσει κανένα smartphone με αυτήν την τεχνολογία ωστόσο ίσως τώρα η Apple να προβεί στην κυκλοφορία ενός exclusive iPhone στην Κίνα το οποίο θα διαθέτει in-display fingerprint scanner.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Global Times, η Apple θα αντικαταστήσει την TrueDepth κάμερα η οποία χρειάζεται για την Face ID τεχνολογία καθώς η ενσωμάτωση ενός δαχτυλικού αναγνώστη είναι πιο οικονομική. Το iPhone αυτό θα μπορούσε να ενσωματώνει τόσο OLED display όσο και LCD display αφού η BOE κατάφερε να ενσωματώσει στα LCD panel αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, οι μέχρι τώρα φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple θα αφήσει πίσω της την LCD γενιά και πως θα μεταφερθεί πλήρως στα OLED panel με την κυκλοφορία των iPhone 2019.

Από τις προηγούμενες πληροφορίες προκύπτει ότι ίσως η Apple αφήσει πίσω το notch (όσον αφορά το exclusive iPhone της Κίνας) καθώς δεν θα υπάρχει πλέον η 3D TrueDepth κάμερα. Άρα το exclusive iPhone της Κίνας θα μπορούσε να διαθέτει είτε punch hole είτε notch τύπου σταγόνας.

Αν όλα τα προηγούμενα ισχύουν τότε η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα iPhone με in-display fingerprint scanner, OLED ή LCD οθόνη (πιο πιθανόν OLED), μικρό notch ή punch hole και λεπτά bezels. Ότι ακριβώς ζητάει το κοινό από την Apple εδώ και καιρό, δυστυχώς όμως αυτό θα κυκλοφορήσει μόνο στην Κίνα ώστε να μπορέσει η εταιρεία να χτυπήσει τις υπόλοιπες εταιρείες που προτιμάνε οι Κινέζοι αγοραστές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Ναι αλλά και ακόμα και να μην έχει true depth camera που θα μπει το ηχείο οι αισθητήρες φωτός και η selfie κάμερα;
Άρα notch τύπου σταγόνας αποκλείεται όπως αποκλείονται και πολλά αλλά
Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά

Makis

Ναι εντάξει, 500 options για το τι θα κυκλοφορήσει η Apple. Όταν βγει θα το δούμε.

Agnostos13

Επειδή διαβάζω για πολλά μπρός-πίσω μια συσκευή χωρίς face-id (και ίσως χωρίς 3d touch) και με touch-id στην οθόνη μόνο για κάποιο νέο SE έχει λογική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.