Το Face Unlock των Pixel 4 έχει μία σημαντική αδυναμία

, Το Face Unlock των Pixel 4 έχει μία σημαντική αδυναμία

Η Google παρουσίασε το πρώτο της Face Unlock σύστημα με την κυκλοφορία των Pixel 4 και Pixel 4 XL το οποίο μοιάζει αρκετά με αυτό των iPhone το οποίο ονομάζει η Apple FaceID και το οποίο παρουσίασε με την κυκλοφορία του iPhone X. Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες, το σύστημα της Google έχει μία σημαντική αδυναμία για την οποία η Apple είχε φροντίσει εξ αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, το Face Unlock επιτρέπει το ξεκλείδωμα του smartphone ακόμη και αν ο κάτοχος έχει κλειστά τα μάτια του. Ακόμη και στο επίσημο support page για το σύστημα αναγνώρισης προσώπου αναγράφεται:

“Το τηλέφωνο μπορεί να ξεκλειδωθεί από κάποιον ο οποίος κρατάει το τηλέφωνο προς το πρόσωπο σας, ακόμη και αν τα μάτια σας είναι κλειστά”.

Η Apple για το ίδιο ακριβώς σύστημα ταυτοποίησης ζητάει την προσοχή του χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι τα μάτια του πρέπει να είναι ανοιχτά και να κοιτάνε κατευθείαν το τηλέφωνο. Βέβαια, η Apple δίνει την δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας.

Πιθανόν, και η Google να ετοιμάσει μία παρόμοια λειτουργία η οποία θα κυκλοφορήσει με ένα μελλοντικό update του Android 10.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Αντιγραφείς που αντιγραφείς ρε Google μια τεχνολογία που δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ κ δυο χρόνια ..
Κάντο τουλάχιστον σωστά…

John

Face unlock υπάρχει στο Android από το 2012. Όσο για το “δουλεύει απροβλημάτιστα” αν εννοείς την Apple είσαι μάλλον λίγο άσχετος με το θέμα γιατί υπάρχουν χιλιάδες παράπονα , απο ανθρώπους που το πρωί δεν τους αναγνωρίζει το κινητό όταν είναι αγουροξυπνημένοι μέχρι άλλους που είναι αξύριστοι δυο ημέρες και άλλους που το ξεκλειδώνουν φίλοι τους που τους μοιάζουν.
Βέβαια δεν περίμενα από κάτοχο Apple (έστω και vintage συσκευής) να τα ξέρει όλα αυτά. Αν ήξερε απο κινητά δεν θα είχε Apple.

Chris_BMW

Ότι πεις .. μάλλον εσυ και οι φίλοι σου πρέπει να ξέρετε καλύτερα από εμένα που είμαι κάτοχος του ..

Υ.Γ Γράφεις και ξανά γράφεις για vintage συσκευή , κάτσε ντε τώρα βγήκε το pro …
Υ.Γ 2 Είστε ωραίοι εσείς οι γελωτοποιοί …
Δεν έχω σταματήσει να γελάω με το σχόλιο ότι το ξεκλειδώνουν καταλαθος φίλοι που μοιάζουν …

Ναι είμαι Fan του μήλου . Πλην όμως ασυναρτησίες «πανικού» δεν έχω γράψει πουθενά και σε κανένα θέμα …
Και επειδή το «vintage» ξέρω πολύ καλά γιατί το γράφεις θα σε παρέπεμπα κάπου να δεις τις αγοραπωλησίες μου αλλά λέω να μην πέσω τόσο χαμηλά …

John

Βάλε για παράδειγμα στο youtube “Two friends beat odds to crack facial recognition on iPhone X” και μετά γελάς με την άγνοια σου.
Δεν πειράζει που δεν το ήξερες , μπορώ να σε μάθω και άλλα πράγματα αν θέλεις αλλά σε προειδοποιώ ότι αν μάθεις έστω και λίγα από όσα ξέρω δεν θα ξαναγοράσεις iphone.

Chris_BMW

Ποσο αφελείς πρέπει να είσαι- που θέλεις να με μάθεις και αλλά πράγματα – για να πιστεύεις ένα click bait βίντεο …
Εγώ μπορώ να σου βάλω στο Xs Max μου όχι απλά να μοιάζουν όπως αυτοί αλλά να είναι τελείως διαφορετικοί …
Και ο νοών νοείτο …

Υ.Γ Υπάρχουν άπειρα βίντεο που ούτε καν τα δίδυμα αδέρφια δεν μπορούν να το ξεγελάσουν αλλά εσυ ο έξυπνος βρήκες τους άλλους έξυπνους και μου παρέθεσες και βίντεο …

Γιώργος Τερζης

Βασικά Εσύ που νομίζεις οτι τά ξες όλα αν δεις και το βίντεο των Καρπαδων θα δεις ότι το 11 pro max ξεκλειδώνει με το πρόσωπο του Σάκη εννοώ είναι του Αλέκου χωρίς καν να έχει γυρίσει το κεφάλι του. Οπότε FaceID is canceled…!!!

John

Για το unboxholics πες του ότι λες φίλε , μην του τα γράφεις περίπλοκα και μπερδευτεί. Γενικά άτομα που έχουν δεχθεί επί χρόνια το brain wash της Apple και μπροστά τους να το δουν δεν θα το πιστεύουν.

Chris _BMW

Πήγαινε τώρα να σχολιάσεις στο άλλο θέμα με το s10 που ξεκλειδώνει από τον οποιονδήποτε και άσε εμάς που έχουμε υποστεί πλύση να αγοράζουμε Apple ….

Chris_BMW

Για τα δίδυμα μιλάς ;;
Γιατί στους ίδιους σε αντίστοιχη δοκιμή του Χ δεν ξεκλείδωνε .

Ότι πείτε εσείς μάγκες ότι πείτε .
Κάτι θα ξέρετε καλύτερα .

Νικος

Είσαι λίγο χαζούλης.. αλλά έχεις πλάκα..

Chris_BMW

Είπε ο Νίκος πίσω από το πληκτρολόγιο του …
Εσύ να δεις τι πλάκα που έχεις …

Όλα τα μεγάλα τεχνολογικά σάιτ παραδέχονται το face id της Apple σαν το πιο ασφαλές συστημα αναγνωρισης προσώπου και ηρθαν john ,Νικος και λοιποί … να μας πουλήσουν μαγκία κ εξυπνάδα μην έχοντας κατι ουσιαστικο να πουνε …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.