Το Find My του iPhone βοήθησε διασώστες να εντοπίσουν θύμα τροχαίου

iphone find my, Το Find My του iPhone βοήθησε διασώστες να εντοπίσουν θύμα τροχαίου

To Crash Detection και το SOS μέσω δορυφόρου έχουν πολυδιαφημιστεί για το πόσο μπορούν να φανούν χρήσιμα σε δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει, όμως, και μια απλούστερη εφαρμογή, το Find My, που μπορεί επίσης να βοηθήσει σε μια επικίνδυνη συνθήκη.

Το βράδυ της Κυριακής μετά από μια χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση, μια γυναίκα ενεπλάκη σε τροχαίο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, πέφτοντας κάτω από ένα λόφο στην άκρη του δρόμου, σε βάθος 60 μέτρων. Η οικογένειά της, βλέποντας ότι δεν επιστρέφει στο σπίτι και ανησυχώντας για εκείνη, ενεργοποίησε τη λειτουργία Find My για να εντοπίσει την τοποθεσία της.

Όταν είδαν το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε μια τοποθεσία εκτός αυτοκινητοδρόμου στο χάρτη, επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η όλη ιστορία έγινε γνωστή από μια ανάρτηση της πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Σαν Μπερναντίνο στο Facebook. Φτάνοντας στο σημείο, εντόπισαν τη γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε διανυκτερεύσει στο όχημα μετά τη σύγκρουση.

Οι πυροσβέστες-παραϊατρικοί χρησιμοποίησαν προηγμένα μηχανήματα life support και ένα σύστημα σχοινιού για να ανυψώσουν τη γυναίκα και τους διασώστες της από το σημείο και να επιστρέψουν στο δρόμο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

“Η ασθενής πιθανότατα βρισκόταν στο τρακαρισμένο όχημά της κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά την έξοδο από μια οικογενειακή συγκέντρωση. Τα μέλη της οικογένειας ανησύχησαν αφού δεν μίλησαν μαζί της σήμερα το πρωί και χρησιμοποίησαν τη λειτουργία “Find my iPhone” της Apple για να παρακολουθήσουν το πού βρίσκεται. Αφού ερεύνησαν τη θέση του τηλεφώνου βρήκαν το όχημα στο πλάι και κάλεσαν το 911.”

Σε αντίθεση με το Crash Detection και το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, το Find My είναι σχεδόν παγκοσμίως διαθέσιμο σε iPhone. Μέσω αυτού, η γυναίκα μοιραζόταν την τοποθεσία της με την οικογένειά της, κάτι που τους επέτρεψε να την εντοπίσουν. Μια τέτοια διάσωση δεν θα ήταν δυνατή αν δεν είχε ενεργοποιήσει τις δυνατότητες κοινής χρήσης «Find My».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.