To Huawei P50 δεν θα κυκλοφορήσει με φορτιστή, αλλά γιατί;

, To Huawei P50 δεν θα κυκλοφορήσει με φορτιστή, αλλά γιατί;

Το Huawei P50 αναμένεται να είναι ένα ακόμα high end smartphone που θα έρθει στην αγορά χωρίς φορτιστή στη συσκευασία του. Οι λόγοι για τους οποίους οδηγείται σε αυτή την κίνηση η Huawei είναι διαφορετικοί από ό,τι πιστεύουμε.

Το επερχόμενο Huawei P50 αναμένεται να έχει μία συσκευασία ούτε με τα απολύτως απαραίτητα μέσα, καθώς και εδώ ο φορτιστής θα λάμπει διά της απουσίας του. Το θέμα είναι ότι οι λόγοι που οδηγούν την Huawei σε αυτή την απόφαση είναι διαφορετικοί από τους λόγους για τους οποίους το πράττουν άλλοι κατασκευαστές όπως η Apple, η Samsung και η Xiaomi.

Οι λόγοι εδώ δεν είναι η μείωση του βάρους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μεταφοράς των συσκευών στην αγορά. Η Huawei φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με τους περιορισμούς στην αμερικανική αγορά, ενώ αντίστοιχα η παγκόσμια κρίση των επεξεργαστών φαίνεται ότι επηρεάζει και την κατασκευή των φορτιστών, με το Huawei P50 να είναι ένα από τα θύματα αυτής της κρίσης.

Πάντως, οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ως προς το ότι η Huawei θα συνεχίσει να πουλά ξεχωριστά αξεσουάρ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσικά και οι φορτιστές…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Συνεχίζει να είναι ηλίθια δικαιολογία όπως ηλίθια δικαιολογία είπαν και η Apple, και η Samsung και η Xiaomi. Δεν στέκει ως δικαιολογία το περιβάλλον και ο όγκος των μεταφερόμενων προϊόντων σου προς άλλες χώρες όταν από εκεί που σε μια συσκευασία είχες ακουστικά, θήκη, φορτιστή και τώρα φτιάχνεις 4 διαφορετικές συσκευασίες, μια για το κινητό, μια για τον φορτιστή, μια για θήκη και μια για ακουστικά, άρα εκεί που σε ένα ελάχιστα μεγαλύτερο κουτί έστελνες τα πάντα τώρα σπαταλάς το 4πλάσιο χαρτί, πλαστικό, νάιλον, και φυσικά τον όγκο των μεταφερόμενων προϊόντων σου που σημαίνει πως πλέον επιβαρύνεις και μολύνεις το περιβάλλον x4. Ούτε στέκει το έχω έλλειψει σε ολοκληρωμένα (Chip) και δεν μπορώ να φτιάξω φορτιστές για να τους βάλω στην συσκευασία με το κινητό αλλά για να πουλάω ξεχωριστά φορτιστές έχω ολοκληρωμένα (Chip). Οι κατασκευάστριες εταιρίες κινητών μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας και σε όλα αυτά οι υπεύθυνοί οργανισμοί προστασίας του καταναλωτή σφυρίζουν αδιάφορα και παριστάνουν τους Κινέζους γιατί μάλλον έπεσε γερό πακέτο… Τα ακουστικά και οι θήκες ας πάει στον διάτανο, ποιοτικός χάλια ήταν έτσι και αλλιώς αυτά που βάζανε και εγώ προσωπικά θήκη δεν βάζω και ακουστικά όλοι μας έχουμε ασύρματα, ο Φορτιστής όμως είναι απαραίτητος… Συνέχεια »

SUPS 👨‍⚖️

για αρχη θα δουμε σε ποιες αγορες θα κυκλοφορησει τελικα γιατι παιζει να μην δουμε ουτε τη συσκευη την ιδια…

Kosmas

Αν είχα εταιρεία, και αυτό θα μπορούσε να το κάνει η Huawei, και οι άλλες οι άπληστες με τα δισεκατομμύρια σε κέρδη.
Παίρνεις κινητό χωρίς φορτιστή ακουστικά, με το serial number ζητάς να σου στείλουν ένα δωρεάν αν δεν έχεις. 1 ανά κινητό.
Κανένα έλεος μη δείχνετε στις εταιρείες. Ανάγκη μας έχουν έχουν

SUPS 👨‍⚖️

Οι εταιρειες θα συνεχισουν τις τακτικες αυτες αφου δεν υπαρχει καποια νομοθεσια για τη προστασια των καταναλωτων.

Noex

Δλδ ξεχωριστά δεν έχει πρόβλημα να τους παράξει και να τους πουλά? Tο πρόβλημα υπάρχει μόνο όταν υπάρχει δωρεάν μέσα στο κουτί🤣🤣
Ποιόν κοροϊδεύετε εκεί στο techmaniaks?
Γελάνε και τα σφραγίσματα μου ρε..

Βασιλης

Τελικα η apple δειχνει καθε φορα τις τασεις που θ ακολουθησουν και τ αλλα τα “προβατα” εταιρειες ν ακολουθουν τυφλα ,μαζι με τους καταναλωτες, κατα ποδας,χωρις ιχνος αντιστασης στην αγορα πανακριβων συσκευων,ημιτελων ομως στην συσκευασια τους.

Ιωάννης jb

Η Χαβάη είναι η νούμερο ένα αντιγραφή της μηλιας μια ζωή τώρα!
Ήταν δεδομένο ότι θα έκανε κάτι τέτοιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.