Το iPhone απουσιάζει από τη λίστα των συσκευών που προσφέρουν την ιδανική YouTube εμπειρία

iphone απουσιάζει λίστα ιδανική εμπειρία youtube, Το iPhone απουσιάζει από τη λίστα των συσκευών που προσφέρουν την ιδανική YouTube εμπειρία

Το YouTube διαθέτει ιστοσελίδα όπου αναφέρει τα smartphone με τα οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν την ιδανική εμπειρία χρήσης της δημοφιλούς υπηρεσίας video. Στη λίστα αυτή δεν υπάρχει κανένα iPhone, κάτι το οποίο δημιουργεί απορίες.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται διαβάζοντας τη συγκεκριμένη λίστα με τα smartphone που το YouTube ονομάζει σαν “Signature Devices” είναι πολλά και δε γνωρίζουμε τα κριτήρια επιλογής τους. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις συσκευές που το YouTube και η Google ξεχωρίζουν, οι οποίες διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, και για αυτό το λόγο διαλέγει τις καλύτερες από το δικό της οικοσύστημα.

Έχει λόγο το YouTube να αποκλείσει τα iPhone από αυτή τη λίστα ή μήπως οι συσκευές της Apple δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τους τομείς που κρίνει το YouTube σαν κρίσιμους για την ιδανική εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας; Η ίδια η εταιρεία δηλώνει πως οι συσκευές που αναφέρονται μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη YouTube εμπειρία συνδυάζοντας τεχνολογίες επόμενης γενιάς , απόδοση video και αξιοπιστία, με τους χρήστες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας HDR video, video 360° αλλά και μικρούς χρόνους φόρτωσής τους χρησιμοποιώντας λιγότερο bandwidth.

Για να θεωρηθεί μια συσκευή “Signature Device” θα πρέπει να υποστηρίζει HDR (High Dynamic Range), υψηλό frame rate, αξιόπιστες DRM επιδόσεις, 4K decoding και χρήση video codecs επόμενης γενιάς. Το YouTube στη συνέχεια αναφέρει πως έχει συνεργαστεί με τους συγκεκριμένους κατασκευαστές smartphone για να εξακριβώσει το αν οι συσκευές αυτές πληρούν ή ξεπερνούν τις προϋποθέσεις τις οποίες έχει θέσει για να μπορούν οι χρήστες να απολαμβάνουν την ιδανική εμπειρία χρήσης του YouTube.

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει 19 smartphone, με το κορυφαίο όλων, αναφορικά με την ιδανική εμπειρία χρήσης του YouTube, να είναι το Samsung Galaxy Note 9. Τα υπόλοιπα smartphone της σχετικής λίστας είναι τα: Sony Xperia XZ2/Compact/XZ2 Premium, HTC U12+, OnePlus 6, Nokia 8 Sirocco, LG G7 ThinQ/V30, Xiaomi Mi8/Mi Mix 2S, Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+/Note 8, Google Pixel 2/2XL και Huawei Mate 10 Pro.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Το youtube είναι της Google στην οποία ανήκει το android και αναρωτιόμαστε γιατί δεν είναι μέσα στην λίστα. Υπήρχε περίπτωση οποιαδήποτε εταιρεία να «διαφημίσει» ανταγωνιστικό προϊον; Ας είμαστε λίγο σοβαροί.

Panikas

Στην προκειμένη δεν διαφημίζεται το Android αλλά το YouTube.Φυσικα και η Google θέλει η εφαρμογές της να δουλεύουν σωστά στο IOS γιατί θα έχει έσοδα. Όπως θέλει ( η google) κάθε κινητό με ios να έχει μέσα YouTube , χάρτες Google, Google photos και γενικά άμα μπορούσε θα έβαζε όλη την πλατφόρμα της. Τώρα για πιο λόγο έχει αποκλείσει τα iPhone , αυτή ξέρει..

nikopoup

@giannis φανταζομαι δεν ξερεις οτι το dark theme του youtube το εδωσε πρωτα στο ios. Αρα αυτο που λες δεν ισχυει

giannis

@nikopoup παντελώς άσχετο αυτό με το γεγονός ότι διαφημίζει το δικό της OS που είναι και το απόλυτα λογικό. Με απλά λόγια η google λεει «αν θέλετε την καλύτερη εμπειρία youtube, πάρτε android». Πιστεύει κάποιος ότι θα έλεγε το αντίθετο;

JD

Αναμενομενο , εκτος απο τον επεξεργαστη σε ολα τα υπολοιπα τα iphone ειναι πολυ πισω απο το Note 9 , το P20 pro και ολα τα αλλα κορυφαια android.

Mary

Παρόλα αυτά όλα τα features έρχονται πρώτα στην εφαρμογή του YouTube για iOS. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο το dark mode το είχαν βάλει μήνες πριν. Όποτε μάλλον είναι λίγο διπολικοι εκεί στην google.

Φωτης

Δεν είναι μεσα στην λιστα γιατι τα iphone 8 κ iphone x δεν παιζουν ενα πρωτόκολλο της Google που εχει να κάνει με την εικονα..HDR δεν ξερω αν παίζει αλλα 4Κ δεν παιζει..Γι αυτο δεν ειναι στην λιστα..

NikosAr

Άρα και το macbook pro δεν είναι youtube best experience ???
Τρέχω να αγοράσω ένα Chromebook και είμαι Νο1….
Βρε ουστ …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.