Tο νέο Nokia X6 με notch στην οθόνη και τιμή €210 έρχεται στις 27 Απριλίου;

Nokia X6, Tο νέο Nokia X6 με notch στην οθόνη και τιμή €210 έρχεται στις 27 Απριλίου;

Tο Nokia X6 δεν είναι άγνωστο μοντέλο τουλάχιστον στους φίλους των Nokia συσκευών. Πίσω στο 2009 ήταν ένα μουσικό τηλέφωνο με οθόνη 3,2 ιντσών, 32GB αποθηκευτικού χώρου και λειτουργικό Symbian! Σήμερα, η HMD Global ξανασυστήνει τον κωδικό λανσάροντας το νέο Android smartphone Nokia X6 με notch στην οθόνη. Ας δούμε τι άλλο φέρνει.

Το notch στην οθόνη του X6 αποκάλυψε η διαρροή των press renders της συσκευής που θα λανσαριστεί επίσημα στην Κίνα στις 27 Απριλίου. Πρόκειται για μία bezel-less συσκευή με οθόνη 5.8 ιντσών και αναλογία 19:9. Το mid-to-entry-level μοντέλο τροφοδοτείται από το MediaTek Helio P60 SoC με 4GB RAM. Επίσης, αναμένεται να κυκλοφορήσει και πιο ακριβή έκδοση με Snapdragon 636 SoC και 6GB RAM.

Η πλάτη του X6 θυμίζει αρκετά το Nokia 7 plus με τις χάλκινες λεπτομέρειες και την τοποθέτηση της dual κάμερας σε κάθετη διάταξη. Το νέο μοντέλο X6 είναι επίσης εξοπλισμένο με LED flash και fingerprint scanner. Λεπτομέρειες για την ανάλυση της κάμερας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές ωστόσο φημολογείται ότι θα έχει οπτικά Carl Zeiss.

H επανέκδοση του Nokia X6 θα «τρέχει» Android Oreo out-of-the-box και θα ξεκινήσει να λανσάρεται πρώτα στην αγορά της Κίνας έναντι περίπου $250/€210 και $285/€235 για την ακριβότερη έκδοση. Δε γνωρίζουμε εάν η συσκευή θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη ή σε άλλες αγορές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Όχι και εσύ νοτς ρε νοκια… :/

lneam

oreo !!!

@papaki

Μήπως πληρώνει η Apple τις εταιρείες αυτές για να αντιγράφουν με σκοπό να την δίνουνε μεγάλη αξία ότι κάνει κάτι πολύ καλό η παντοδύναμη Apple; Γιατί όλα προβατάκια γίνονται σιγά σιγά. Τη μεταμόρφωση και αυτή. Κρίμα τις καημένες εταιρείες.

giorgosgek

λοιπον notch δεν συμπαθω, το εχω πει , ουτε οι αναλογιες 18:9 κτλ, αλλα αν ειναι ετσι αυτη η συκευη ειναι πανεμορφη , ισως η καλυτερη συσκευη με notch. Οπως και το ομορφο nokia 7 plus. Μακαρι να εχει επιλογη να το κρυβει. Το σιγουρο ειναι οτι θα μας βαλει τα γυαλια η νοκια και μας απασχολει συνεχεια πλεον, ας παρουν μαθηματα οι υπολοιπες και μη προκαλουν απλα με δηλωσεις και λογια

Blats

Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος να συμπαθεί το notch…ούτε σε μενα αρέσει!
Η ΝΟΚΙΑ από την άλλη μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ καλο “προσωπο” με τις νέες συσκευές της! Σίγουρα όπως λέει και ο φίλος από πάνω θα μας απασχολήσει στα επόμενα χρόνια….. κούρασε αυτό το Samsung -Apple

ΝΙΚΟΣ

όλα ίδια έγιναν και κυρίως πιο άσχημα με το notch

Γ.Κ.

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτός ο χαμός και αρνητισμός με το notch, ειδικά αν έχει και την επιλογή για να το κρύβουμε. Αρχικά μπορεί να ξενίζει και να φαίνεται άσχημο όπως και κάθε τι καινούριο που δεν το έχουμε συνηθίσει. Από την άλλη όμως, από τη στιγμή που ακόμα επιθυμούμε να υπάρχει κάμερα και αισθητήρες μπροστά και δεν έχει βρεθεί άλλος τρόπος για να τα έχουμε χωρίς να είναι εμφανή, το notch επιτρέπει ώστε η οθόνη να απλωθεί σε μεγαλύτερο μήκος της πρόσοψης και να διατηρηθεί κάποια συμμετρία στα πάνω και κάτω περιθώρια χωρίς να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του τηλεφώνου. Βολεύεις σε μια ευθεία αισθητήρες κάμερα και τις ειδοποιήσεις και βασικές ενδείξεις του τηλεφώνου.
Ως προς τη συγκεκριμένη συσκευή μπορώ να πω πως όντως, όπως είπε και Ο/Η giorgosgek, μάλλον είναι η πιο όμορφη συσκευή μέχρι τώρα με notch, όπως όμορφα είναι όλα τα ΝΟΚΙΑ το 2018.

giorgosgek

@Γ.Κ δεν ειναι κατι το τρομερο , απλα ειναι γουστα και σε πολλους αρεσει η συμμετρια οπως λες κι εσυ , οποτε κακοφαινεται αρχικα. Απο την αλλη μπορει να υπαρχουν μικρα προβληματα με ειδοποιησεις και να μπερδευεται ο κοσμος , η να κρυβει θεμα σε φωτογραφιες. Ομολογω πως ειναι ενας εξυπνος τροπος να εχεις περισσοτερη οθονη και αισθητηρες (οχι πως δεν υπαρχει αλλος τροπος), αν χρησιμοποιηθει σωστα και αποκρυπτεται εξυπνα εκει που χρειαζεται η εκει που θελει ο καθενας η να το κρυβεις εντελως, τοτε ειναι μια χαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.