Το Nokia 5.1 Plus αναβαθμίζεται σε Android 9.0 Pie

Nokia 5.1 Plus αναβαθμίζεται Android 9.0 Pie, Το Nokia 5.1 Plus αναβαθμίζεται σε Android 9.0 Pie
Η HMD Global συνεχίζει να αναβαθμίζει τα Nokia smartphones, με το Nokia 5.1 Plus να είναι το επόμενο που λαμβάνει την πολυπόθητη αναβάθμιση σε Android 9.0 Pie, φέρνοντας τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος της Google.
Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως η HMD Global αναβαθμίζει τη μια συσκευή μετά την άλλη σε Android Pie, μιας και μέσω του Juho Sarvikas, Chief Product Officer της εταιρείας, ανακοινώθηκε πως ξεκινά η αναβάθμιση του Nokia 5.1 Plus σε Android 9.0 Pie, φέρνοντας τα νέα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Google.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Nokia 5.1 Plus διαθέτει IPS LCD οθόνη 5.86 ιντσών με ανάλυση 1520×720 και notch, επεξεργαστή MediaTek Helio P60, 3GB/4GB RAM και μπαταρία 3060mAh. Στη γυάλινη πλάτη συναντάμε το σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος μαζί με dual-tone LED flash και διπλή κάμερα f/2.0 13MP+5MP. Η selfie κάμερα ανάλυσης 8MP έρχεται με φακό f/2.2 ευρείας γωνίας 80 μοιρών με υποστήριξη AI portrait και beauty mode.
Η αναβάθμιση σε Android Pie φέρνει το νέο σύστημα περιήγησης που βασίζεται σε gestures, το Adaptive Battery που “καταλαβαίνει” ποιές εφαρμογές ο χρήστης χρησιμοποιεί περισσότερο, έτσι ώστε να εξοικονομεί ενέργεια για να τη διοχετεύει στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνότερα. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμο και το “Adaptive Brightness” το οποίο προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης μέσα από το πως ο χρήστης τη χειρίζεται αλλά και ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο ίδιος.


Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Μπράβο Nokia. Όχι σαν τη Samsung που ξεχνάει να αναβαθμίζει τα μοντέλα της και όταν το κάνει περνάει ένας αιώνας μέχρι να δώσει την αναβάθμιση.

mimis

ποια Samsung…εγω εχω το mate 10 lite και ακομα εχουμε την 8.0

Σίμος

Για το Νokia 8 πότε θα έρθει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global

Boring Phone: HMD Global και Heineken δημιουργούν το “αντίπαλο δέος” των smartphone

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.