Το πιο δημοφιλή Android smartphone παγκοσμίως είναι Samsung και Xiaomi

, Το πιο δημοφιλή Android smartphone παγκοσμίως είναι Samsung και Xiaomi

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, οι πωλήσεις smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2020 έφτασαν τις 274.8 εκατομμύρια, μία μείωση ύψους 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η Samsung φαίνεται πως για ακόμη μία φορά είναι ο μεγάλος νικητής στο στρατόπεδο των Android smartphone, έχοντας κατακτήσει τέσσερις από τις έξι top θέσεις των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, 6 εκατομμύρια τεμάχια του Galaxy A51 πουλήθηκαν παγκοσμίως, κατακτώντας δηλαδή το 2.3% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το οικονομικό Redmi 8 της Xiaomi, με μερίδιο πωλήσεων 1.9%. Μία ακόμη πρόταση της Xiaomi βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με συνολικό μερίδιο πωλήσεων 1.6%. Τα νούμερα γνωστοποιούν πως πλέον η Xiaomi είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής κατασκευάστρια Android παγκοσμίως.

Οι ναυαρχίδες της Samsung φαίνεται να μην έπεισαν το καταναλωτικό κοινό, με μόνο μία πρόταση, το Galaxy S20+, να μπαίνει στην εξάδα και μάλιστα στη τρίτη θέση, με συνολικό ποσοστό πωλήσεων 1.7%. Οι οικονομικές προτάσεις της Κορεάτικης εταιρείας είναι εξίσου δημοφιλής, με τα Galaxy A10s και A20s να κλείνουν την εξάδα στην τέταρτη και έκτη θέση, με 1.6% και 1.4% αντίστοιχα.

Τα παραπάνω είναι ένα ισχυρό δείγμα πως οι καταναλωτές θέλουν οικονομικές προτάσεις, κάτι που φαίνεται ακόμα και η Apple ότι βλέπει πλέον, με την κυκλοφορία του iPhone SE (unboxing). Επίσης, η έλλειψη των Google Play Services αλλά και η απαγόρευση πωλήσεων στην Αμερική φαίνεται να έχει επηρεάσει τις πωλήσεις των smartphone της, άλλοτε 2ης στη λίστα, Huawei.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.