Ubuntu for Android, Το mobile γραφείο γίνεται πραγματικότητα

Έρχονται τα Ubuntu για Android smartphones. Στα χνάρια του Motorola Atrix με την εφαρμογή Webtop τα Ubuntu for Android ουσιαστικά θα είναι και αυτά μια εφαρμογή που θα τρέχει σε Android κινητά με τουλάχιστον 1.2GHz επεξεργαστή και σίγουρα έξοδο HDMI ή USB MHL (αντάπτορας USB σε HDMI). Συνδέοντας το κινητό σε οθόνη η τηλεόραση θα μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εμπειρία desktop PC με τη δύναμη των Ubuntu και του κινητού μας.


video kudos to Γιώργος

Πηγή

Kudos to giorgossten

Επεξεργάστηκε την 22 Φεβρουαρίου 2012 14:36

Σχόλια

  • Καλό φαίνεται, αλλά ας το δούμε και στην πράξη.

    ΥΓ: Μία διόρθωση, δεν είναι "τα" Ubuntu αλλά "το" Ubuntu (ούτε "τα" Linux, όπως πολλοί συνηθίζουν να λένε). Συνήθως λέμε "τα" Windows, μιας και είναι στον πληθυντικό, αλλά αυτό δεν ισχύει για κάθε λειτουργικό σύστημα ή διανομή λειτουργικού συστήματος (όπως το Ubuntu).

  • Η Canonical δείχνει εδώ και καιρό, με τα HUD και UbuntuTV, να πιάνει τον παλμό τον χρηστών.
    Που είναι τα κλασικά fanboys να μιλήσουν τώρα για καινοτομίες???
    Τους κόπηκε η μιλιά...

  • Τι γείνεται βρε παιδιά; Απλά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό...
    Πολλά μπράβο στη Canonical!

  • Στις καινοτομίες το ubuntu δεν πιάνεται. Εβγαλε μενού για touch screens 2 χρόνια πριν την microshoft. Και τώρα αυτό. Καονονικά θα έπρεπε να τους αρχίσει όλους στις μυνήσεις η canonical, όπως κάνει η apple. Οσο για τον firefox εγώ αυτόν χρησιμοποιώ. Τι θες να πεις οτι δεν υπάρχει;

  • Ειναι (εδω και χρονια) απολυτα εφικτο το να εχουμε μονο μια συσκευη (το κινητο μας πιο συγκεκριμενα) και μεσω αυτης (σε συνδυασμο με καποια αξεσουαρ) να κανουμε τα παντα και μαλιστα πολυ ποιοτικα.Δυστυχως ομως αυτο θιγει τα συμφεροντα των πολυεθνικων που θελουν να σου πουλησουνε και κινητο,και tablet,και netbook,και desktop,και κονσολα,και φωτογραφικη,και βιντεοκαμερα και και και...οπως και να εχει οποιοδηποτε βημα προς αυτη την κατευθυνση ειναι εξαιρετικα ελπιδοφορο και ευπροσδεκτο.

  • Tο κακο ειναι οτι χρειαζεται docking station δε λειτουργει σε μεμονομενες συσκευες κινητων και θα τρεχει παραλληλα με το android στο κινητο.
    Ακομη και ετσι ειναι μια φοβερη εξελιξη και θα με κανει να σκεφτω σοβαρα την αγορα του atrix με το lapdock!

  • Ωραίο (αν και ήδη υπάρχουν τρόποι για Ubuntu σε κινητό - bit.ly/gOl28V), αλλά μια ερώτηση, που μου ήρθε όσο έβλεπα τα requirements. Ποια η πιθανότητα κυκλοφορίας μιας low-end έκδοσης (bit.ly/oE5VJ1);

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.