Uhans A101: Ένα smartphone φόρος τιμής στο Nokia 1100

Την ώρα που η Nokia φροντίζει για το μέλλον της στρεφόμενη προς το Android, κάποιος άλλος μας θυμίζει το λαμπρό παρελθόν της. Η κινέζικη Uhans, λανσάρει το Uhans A101, ένα smartphone αφιερωμένο στο best-selling κινητό ever, που δεν είναι άλλο από το Nokia 1100.

Το Uhans A101 είναι εμπνευσμένο από το χαρακτηριστικό design του Nokia 1100, αλλά τρέχει Android. Είναι compact, ανθεκτικό και έχει αποσπώμενη μπαταρία. Το πίσω καπάκι είναι καλυμμένο από μια λεπτή επίστρωση από rubber, έχει στρογγυλεμένες γωνίες και στην οθόνη έχει curved glass. Η Uhans έχει επιλέξει το deep navy blue χρώμα, δανεισμένο επίσης από τη Nokia.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά, το Uhans A101 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek, έχει υποστήριξη 4G δικτύου και τρέχει Android 6.0 Marshmallow. Πρόκειται για entry-level smartphone που θα γίνει διαθέσιμο για προ-παραγγελίες στην Κίνα από μέσα Αυγούστου και θα κοστίζει 70 δολάρια.

Μάλλον είναι απίθανο να ξεπεράσει τα 200 εκατ. πωλήσεις που είχε κάνει το Nokia 1100, αλλά η εταιρεία ήθελε να λανσάρει ένα smartphone με μια πιο νοσταλγική και ρετρό διάθεση.

uhans a101, Uhans A101: Ένα smartphone φόρος τιμής στο Nokia 1100

uhans a101, Uhans A101: Ένα smartphone φόρος τιμής στο Nokia 1100

uhans a101, Uhans A101: Ένα smartphone φόρος τιμής στο Nokia 1100

uhans a101, Uhans A101: Ένα smartphone φόρος τιμής στο Nokia 1100

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dam

Πιο πολύ με Samsung μοιάζει

tech21man

Δεν βλεπω τπτ nokia επανω του.

Kostas

Λέτε ψεματα στον κόσμο για android και Nokia ενώ θα ειναι funai που θα γράφει ΝΟΚΙΑ

Denis XD

Και το ότι πιάνουν την Nokia στο στόμα τους βλαστημια είναι. Ότι τώρα και καλά αυτή η πατάτα μοιάζει με το Nokia? Δεν υπάρχει περίπτωση, θα το ξυρισω το κεφάλι μου με αυτά που διαβάζω.

Όπως είπε οαι ο άλλος ο τυπάς, με Sammy μοιάζει. Το Nokia που το είδαν αυτοί ξέρουν.

Πέτρος Π

Ποιο Nokia ρε παιδιά? Σαν samsung είναι όπως έγραψε και ο Dam! Ό,τι ναναι!!

Ιωάννης jb

Όλοι εσείς είστε οι έξυπνοι και αυτοί μία ολόκληρη εταιρία δε ξέρει τι γράφει!!
Ελληναρες..
Έτσι πληροφοριακά σας λέω και φαίνεται καλά αν παρατηρεισετε το μπροστά μέρος δε φαίνεται πουθενά…
Έτσι πληροφοριακά πάλι… 5ιντσο το έκαναν γιατί αν το κάναν 2,6 ίντσες σαν το original εκεί θα μιλαγαμε για αντιγραφή κ για σμαρτ που θα έβλεπε το πάτο τις θάλασσας…

Στράτος

Δεν εβγαλε κλωνο η εταιρια, οπως αλλες κινεζιες, αλλωστε δεν θα ειχε κανενα αντικρυσμα στην σημερινη αγορα ενα κινητο σαν το παλιο nokia, απλα ειπε οτι το μοντελο της αυτο ειναι αφιερωμενο στο νοκια και εχει παρει καποια γενικα στοιχεια, πχ το χρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Nokia Nokia 1100

Το iPhone πουλάει περισσότερο από τα Nokia;

H Apple λάνσαρε πρόσφατα τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus και ανακοίνωσε ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο πούλησε 13 εκατομμύρια κομμάτια. Πέρσι με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είχε φτάσει στα 75 εκατομμύρια σε ένα τρίμηνο και έσπασε ρεκόρ. Είναι όμως το iPhone το best-selling κινητό; Η απάντηση είναι όχι.

News Nokia Nokia 1100 Nokia Smartphones

Nokia 1100: Πως θα μπορούσε να είναι σήμερα το θρυλικό κινητό [concept video]

Πρόσφατα είδαμε να διαρρέουν κάποια αποτελέσματα του Geekbench για μια συσκευή την οποία γνωρίσαμε το 2003 και ήταν μια από τις δημοφιλέστερες που έχει κυκλοφορήσει η Nokia. Η συσκευή αυτή δεν είναι άλλη από το Nokia 1100 και έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η Nokia ετοιμάζεται για δυνατό comeback.

News Android Nokia Nokia 1100

Nokia 1100: Comeback με Android Lollipop και τετραπύρηνο επεξεργαστή;

Η Nokia πούλησε το τμήμα mobile στην Microsoft μαζί με το brand της Lumia και αποσύρθηκε από την mobile αγορά, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς fans της. Μετά από λίγο καιρό όμως επέστρεψε με το Nokia N1 Android tablet το οποίο δέχτηκε καλές κριτικές ( και ότι μοιάζει με iPad mini) και στα flash […]