HTC, Παρά την “νίκη” της Nokia, συνεχίζει τις πωλήσεις

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην δικαστική νίκη της Nokia σχετικά με την καταπάτηση ευρεσιτεχνίας της εταιρείας από την HTC και την απαγόρευση της πώλησης του HTC One mini (ή και HTC One) στην Μ.Βρετανία. Τελικώς, η HTC έπεισε τις δικαστικές αρχές και ο Ταϊβανός κατασκευαστής θα συνεχίσει να πουλάει τις συσκευές του στην Αγγλία ωσότου βγει νέα απόφαση από το Εφετείο.

Έτσι, παρόλο που η Φινλανδική εταιρεία “κέρδισε” προσωρινά την υπόθεση, η HTC θα συνεχίσει να πουλάει κανονικά τις συσκευές που καταπατούν πνευματική ιδιοκτησία της Nokia, ενώ θα “παλέψει” να κερδίσει την υπόθεση που αφορά στην πατέντα της, EP 0 998 024, ενώ παράλληλα θα φροντίσει να βρει άλλες λύσεις, για να αντικαταστήσει τα σχετικά με την υπόθεση chips στα κινητά της, εξετάζοντας το χαρτοφυλάκιο άλλων προμηθευτών.

Το HTC One mini είναι το πρώτο θύμα στην δικαστική διαμάχη με την Nokia. Το HTC One επίσης έχει βρεθεί ότι καταπατάει ευρεσιτεχνίες του Φινλανδού κατασκευαστή. Παρόλα αυτά, δόθηκε ειδική άδεια στην HTC, και εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της εταιρειάς, να συνεχίσει να πουλάει κανονικά την ναυαρχίδα της ωσότου τουλάχιστον ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο Εφετείο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Δεκεμβρίου 2013 16:03

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.