VAIO: Μετά το πρώτο Android, ετοιμάζει Windows 10 smartphone

H VAIO ανήκε κάποτε στη Sony και η δραστηριότητά της ήταν στον τομέα των υπολογιστών. Τελικά τον Μάρτιο η Japan Industrial Partners (που είχε κάνει την εξαγορά) αποφάσισε να κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone ονόματι VAIO Phone το οποίο τρέχει Android. Το επόμενο βήμα για τη VAIO φαίνεται ότι είναι η μετάβαση στην πλατφόρμα της Microsoft.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Microsoft Japan, Takuya Hirano αποκάλυψε διάφορα ονόματα με τα οποία θα συνεργαστεί η Microsoft για την δημιουργία Windows 10 smartphones. Μεταξύ των ονομάτων αυτών βλέπουμε και την VAIO (όπως και την Acer).

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν η VAIO θα σταματήσει τη συνεργασία με την Google και το Android ή αν θα λανσάρει συσκευές και με τα δυο OS. Ούτε γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων Windows 10 smartphones. Το πρώτο της Android smartphone δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει από άποψη χαρακτηριστικών, ίσως με το Windows 10 mobile κάνει την μετάβαση στην high-end κατηγορία.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν θα βγει στην παγκόσμια αγορά ή θα αποφασίσει να περιοριστεί στην αγορά της Ιαπωνίας.

VAIO: Μετά το πρώτο Android, ετοιμάζει Windows 10 smartphone, VAIO: Μετά το πρώτο Android, ετοιμάζει Windows 10 smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zan

άντε να δούμε και τίποτα άλλο σε windows phone

Junkermann

Α ρε Sony, α ρε Sony…

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Προτιμάς να χρεωκοπήσεις το τμήμα των smartphone, παρά να βγάλεις τηλέφωνο με Windows 10 mobile. Το design πάει χαμένο. Και όλα αυτά, γιατί; Επειδή τα W10 m έχουν εφαρμογή XBOX. Λες και δεν μπορείς να γράψεις εσύ μία PlayStation.

_Junkermann

One

@Junkermann αφου είναι ανταγωνιστες στις κονσόλες είναι δυνατον μετα να βαλουν win10?
Και αφου οι περισσοτεροι καταναλωτες και developers προτιμουν το Android γιατι καποιος να στραφει στα windows mobile?

One

Επίσης κάπου διάβασα ότι τα VAIO Computers θα επιστέψουν στις ΗΠΑ αλλα δεν ξερω αν εχει επιβεβαιωθεί ή όχι.

Ιωάννης jb

Καλή κίνηση αν και εδω στη χώρα μας πολύ χλωμό το βλέπω να δούμε το συγκεκριμένο smart..
One.. τα wintows mobile μέσα σε λίγο καιρο θα δεις οτι θα πάρουν τα πάνω τους…
Ηδη στο θέμα των πωλήσεων τα πηγαίνουν πολύ καλά και ακόμα δεν εχουμε δει τίποτα…
Νομίζω πως μια κίνηση να βάλει σε κινητό τις η sony windows θα ήταν κάτι που θα τους εβγαινε… το πως θα γίνει κάτι τέτοιο?? Να ψάξει και να βρει το τρόπο! δεν θα τις τον πούμε εμείς!

Panos7GR

Με τέτοιο band που χρόνια η Sony το είχε για τα Windows laptop της γίνεται να βγάλεις εσύ Android smartphone;;; Τζάμπα το brand πήγε.

Ευτυχώς το πήραν χαμπάρι έστω στην δεύτερη απόπειρά τους. Αντε και με μια καλή designιά όπως μας είχε συνηθίσει η Sony στα laptop της και τότε θα μιλάμε για νέο δυνατό παίχτη στην αγορά (τουλάχιστον στα Windows 10 mobile). Αλλιώς αν δεν εκμεταλλευτείς στο έπακρο το brand που χρυσοπλήρωσες, τότε γιατί το αγόρασες;

One

Φιλε Ιωάννης jb μπορεί να εχεις δικιο αλλα ειχα πολλά χρονια Symbian κινητο της Sony και παρόλο που ήταν σταθερο και ειχε καλυτερη διαχειρισή μπαταριας, δε ειχε τις δυνατότητες που ειχε το Android. Ισως τα Windows να εχουν καλύτερη τυχη αφου εχουν καλύτερη υποστήριξη από ότι ειχαν τα Symbian αλλα μενει να δουμε.

Τελικα κυκλοφόρησε το tablet VAIO Z Canvas στις ΗΠΑ.
https://youtu.be/v_KfcUYvG1g

Panos7GR

Μάγκες γενικά η Sony έχει κάνει πολλές λάθος κινήσεις στο Mobile τμήμα της. Σίγουρα μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν ένα Sony Windows smartphone και ίσως να της έδινε ώθηση. Ειδικά αν προσπαθούσε στη mid-range κατηγορία, εκεί δηλαδή που έχει πληγωθεί πολύ λόγω των φθηνών Κινέζων, θα μπορούσε να εκτοξευθεί με τα Windows τουλάχιστον στην Ευρώπη που είναι γνωστή χρόνια λόγω Ericsson και φυσικά λόγω Windows που στις μικρές κατηγορίες έχει πολύ μεγάλα ποσοστά. Αφήστε που θα είχε και μόνον ένα αντίπαλο τη Microsoft και όχι 100 όπως στο Android. Και κάπως έτσι θα μπορούσε μέσω των Windows να τρυπώσει στις ΗΠΑ.

Αν δεν μπορούσε σαν Sony εξαιτίας του PlayStation και της υπερηφάνεια της, ας ακολουθούσε τη μέθοδο της OPPO με την OnePlus. Αποσχισμάτησε κούκλα μου το τμήμα Computing, που σε βάζει μέσα, δώσε το brand VAIO για PCs, αλλά κράτα το για κινητά και φτιάξε μια θυγατρική “VAIO Mobile” που θα βγάζει αποκλειστικά Windows smartphones. Τι το καλύτερο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers VAIO

Η Vaio επιστρέφει στην αγορά των laptop

Χρόνια μετά την έξοδο της από την αγορά των laptop, η Vaio φαίνεται πως επιστρέφει και μάλιστα πολύ σύντομα.

Computers Sony VAIO VAIO

VAIO SX12: Ένα πολύ μικρό laptop με αμέτρητες θύρες και διάρκεια μπαταρίας έως 14,5 ώρες

Η VAIO ανακοίνωσε το VAIO SX12, ένα laptop με 12,5 ίντσες οθόνη και περισσότερες θύρες από άλλα μεγαλύτερα μηχανήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Smartphones Star VAIO VAIO Android smartphones

H VAIO κάνει στροφή στο Android με την ανακοίνωση του Phone A

Μετά την ξαφνική απόφαση της Sony να πουλήσει το τμήμα της VAIO πριν από τρία χρόνια, η το ιαπωνικό fund που την πήρε στα χέρια του, θεώρησε ότι θα ήταν σοφή κίνηση να μπει στην αγορά των smartphones. Tο πρώτο VAIO Phone κυκλοφόρησε το 2015 με Android και το 2016 πήγε σε Windows Phone.

News VAIO VAIO smartphones Windows 10 Mobile

Vaio VPU051C11N: Windows 10 smartphone πέρασε για πιστοποίηση

Τον προηγούμενο μήνα η Quanta Computer με έδρα την Ταϊβάν ανακοίνωσε επίσημα το VAIO Phone Biz, το οποίο έρχεται με Windows 10 Mobile και οθόνη 5.5 ιντσών. Όπως φαίνεται ετοιμάζει και μια δεύτερη συσκευή με Windows 10.